MM je danas "slučajno" kupio 60 kg krumpira i sad mene zanimaju svi mogući recepti s krumpirima.
Juhe, prilozi, glavna jela!
![]()
MM je danas "slučajno" kupio 60 kg krumpira i sad mene zanimaju svi mogući recepti s krumpirima.
Juhe, prilozi, glavna jela!
![]()
podsjeti me u ponedjeljak da ti pošaljem mail s posla...baš sam nedavno dobila neku "kuharicu" gdje su krumpiri glavne zvijezde![]()
bolje spremite to u nekakav podrum a krumpir jedite normalnim tempom, da ne bi za par mjeseci pitala za dijetalne recepte
al evo i jedan recept na koji sam danas naišla... dekadentnohttp://joannagoddard.blogspot.com/20...oes-youll.html
pečeni krumpir na masti, s razlličitim salatama može ti biti samostalan obrok, mesa ti ne treba
pole, uz njih mogu isto salate, ili svježi sir s vrhnjem
ispeći krumpir, zaliti jajima i staviti preko narbanog sira
musaka od krumpira
možeš raditi, knedle, njoke
kuhani krumpir s mladim sirom, najbolje škirpavcem....
ma mali milion načina da tu vrećicu pojedeš dok si rekao krumpir![]()
Bolje ti njega spremi na hladno da imaš za buducnosttebe je muž situirao
![]()
![]()
![]()
pole krumpira sa svjećim sirom
pole krumpira sa domaćim suhomesnatim narescima
restani krumpir
musaka krumpir-mljeveno meso
knedle
seljački ručak-krumpur na ploške, svježa paprika na trake, luk, kobasica na kolutiće
krumpir s jajima iz pečnice
to je na prvu što mi pada na pamet
krumpirov kruh!!! bas je mljac. izvani hrskava korica, a iznutra ukusan i mekan.
Francuski krumpir
Štrudla od krumpira - krumpirača![]()
Bili su oni što prodaju iz kamiona i on i viknuo jednu vreću! A njih dvojica na 4. kat dofurala dvije vreće, pa njemu bilo žao i uzeo je obje!
Fala za ideje, pratim i dalje. Definitivno ćemo ga u večini slučajeva jesti kao glavio obrok. Podrum na sreću imamo!
Danas je bio na TV recept koi me oduševio, jer je drugačiji. Napraviš pire. I ispečeš krumpire. Pa ih porežeš na kockice. Na kockice narežeš sir. I još ispečeš na kockice narezanu pancetu.
Pa sve to pomiješaš, staviš u vatrostalnu zdjelu, posipaš mrvicama i zapečeš. Izgledalo je super! Moram sutra isprobati.
"Kartoffelgratin" - krompir na ploske, zaliti vrhnjem za kuhanje zacinjen standardno i obavezno estragon unutra, posut gratanim sirom, zapec![]()
Ja sam jucer nasla jedan slavonski recept:
Red krumpira, red speka, red kurmpira, red kobasica, i tako redom, gornji red krumpir, zaliti sa mjesavinom mlijeka i vode, peci u pecnici, pred kraj staviti kis. vrhnje, zapeci da dobije boju.
A mozes i ovo: skuhas krumpire do pola (cijele, u ljusci), prerezes na dva dijela, izdubis, pomijesas to iz sredine sa svjezim sirom, jajima, malo vrhnja, vlascem, soli i paprom i stavis zapeci. Mozes preko toga i kriskicu speka.
Posljednje uređivanje od zhang : 27.01.2013. at 09:13
a sto su lukavi,donjeli vam 2 vrece....
nedavno sam na tv-u gledala emisiju o cuvanju povrca, navodno krumpir duze traje ako se na njemu drze jabuke!
inace one luce neki plin koji ubrzava dozrijevanje ostalom vocu,no ima suprotan ucinak na krumpir!
oftopic,no zanimljivo da je preporuka da se poriluk,mrkva isl...drze u uspravnom polozaju,bas onako kako rastu u zemlji!
konkretno,ubadali su ih u neki pijesak....pa mi je mama rekla da su oni na selu prije tako i cuvali mrkvu....
Mi tako čuvamo mrkvu, u zemlji u kanti ili u piljevini čak iako nakon mjesec,dva se onako smežura, nije više lijepa hrskava.
Ovi krumpiri mi se čine jaaaako fini: http://www.pjesmicezadjecu.com/slani...a-krumpir.html
muska posla.... mislim da bi i ja isto prosla kad bi poslala mm po vrecu krumpira, samo moj bi donio 100kila
enivej...da imam brdo krumpira i mjesta u zamrzivacu, obavezno bi napravila bar koju kilu njoka
i pogledala sto jos moze u zamrzivac.....
ovako imate srece sto imate podrum, tako da mogu dugo stajat, a i pojest ce se bez obzira, sigurna sam da ti nece propast![]()
Puno je toga već napisano. Evo još ideja:
- pastirska pita i druge vrste složenaca/musaka
- kroketi
- gorički gulaš (varivo od krumpira i drugog povrća)
- češki bramborak (faširanci od krumpira): http://www.coolinarika.com/recept/bramborak/
Ont. moja djeca bi se raspametila da mi se doma nađe 60 kg krumpira, ali ne bi im dugo trebalo da savladaju tu količinu. Ne kupujem toliko jer nemam optimalne uvjete za čuvanje, ali ne bi bio problem...
Spremi ih u podrum i pripremaj kao redovne priloge.
Mi uzgojimo krumpir za cijelu sezonu i još redovno ostane viška koji proslijedimo, nema šanse da ga pojedemo u par dana.![]()
Budem klincima radila čips!
Imam električni ribež, hitim u pečnicu i nek jedu!![]()
Posljednje uređivanje od ana.m : 28.01.2013. at 09:36
ovo je slično kao dobri stari francuski krumpir, recept vjerojatno svi znaju ali ipak:
krumpir skuhan u ljusci, kuhana jaja, redati u posudi jedno na drugo, na vrh staviti par ploški pancete, zalijati vrhnjem
i zapeći u pečnici. prilog zelena salata
moji se nebi bunili da to jedemo svaki dan
Posljednje uređivanje od krojachica : 28.01.2013. at 09:49
Ja svima taj recept linkam a sama ga još nisam isprobala, ne stignem...jednog dana...
Posljednje uređivanje od mašnica : 17.03.2013. at 00:09
http://www.coolinarika.com/recept/neodoljivi-krompir/
Ovo cu danas isprobat u napadaju ugljikohidrata![]()
rosti, tj. roesti je kroket punjen sirom, meni najdraži kroket
a njoke možeš pripremit i zamrznit, ako ti recimo počnu da će klijat
guste juhe, jel netko spomenuo
salata od hobotnice sa krumpirima naravno
a sad mlada janjetina i kumpiri mmmmmmmmm