Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: koja je minimalna pauza između dvoje djece za dobivanje prava na naknadu?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    cure, a jel se može nastaviti novi porodiljni na roditeljski?
    al da se ne ruši prosjek plaće koji se ima
    znači, ako je mama 11 mjeci doma i opet rodi, hoće li prvih 6 mjeseci imati svoju plaću ili onu mizeriju?
    naravno da se može, najbolje je ako je razmak između klinaca 13.5 mjeseci jer s 445 dana prije poroda otvaraš roditeljski, ispada ti lova ko i u prvom porodiljnom oprvih 6 mjeseci, za sve druge kombinacije potrebno je imati dvije isplačene plače ( znači rada cca 3.5 mjeseci).

inače pitanje nije bilo za tebe, tvoje dete je idpak 2.5 godine staro, kaj ne?

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    naravno da se može, najbolje je ako je razmak između klinaca 13.5 mjeseci jer s 445 dana prije poroda otvaraš roditeljski, ispada ti lova ko i u prvom porodiljnom oprvih 6 mjeseci, za sve druge kombinacije potrebno je imati dvije isplačene plače ( znači rada cca 3.5 mjeseci).

inače pitanje nije bilo za tebe, tvoje dete je idpak 2.5 godine staro, kaj ne?
    hvala jelena

ne, nije za mene, za frendicu je
    a može li se prekinuti prvi roditeljski i otići na ovih 45 (ili 28) dana prije termina na novi porodiljni?
    to bi možda bila dobra solucija...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    ne, nije za mene, za frendicu je
    a može li se prekinuti prvi roditeljski i otići na ovih 45 (ili 28) dana prije termina na novi porodiljni?
    to bi možda bila dobra solucija...
    može ali pazida ostane više od 30 dana roditeljksog jer sve manje bu ošlo u vjetar..

a kad bi se još tu ugurao i stari godišnji , ali početkom mjeseca u kojem se ide na novi porodiljni

ovo kaj dalma priča je u slučaju novog proračuna plaće, ali ako se nadoveže jedan roditeljski na drugi onda je cifra ko i u prvom rodiljnom

i da mi je znati otkud mi ranije pobjeglo 445 dana, naravno treba bit 45dana.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 05.04.2013. at 14:53

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    za sve druge kombinacije potrebno je imati dvije isplačene plače ( znači rada cca 3.5 mjeseci).
    Ali te 2 plaće ne moraju biti za puni mjesec jer se prosjek plaće računa po satnici, pa je dovoljan i jedan odrađeni dan u mjesecu.
    Tako da se (idealno) može dogoditi da se radi npr. zadnji radni dan prvog mjeseca, odrade cijeli drugi i treći mjesec, a s prvim radnim danom četvrtog mjeseca 2 uplate poslodavca (zarađene u prvom i drugom, a isplaćene u drugom i trećem mjesecu) postaju vidljive na onom (ER-1?) obrascu i može se ići na porodiljni s punom naknadom.

Znači, moguće je da bude i samo 2 mjeseca i 2 dana rada između.
    Nekad nema mjesta ni za ta dva mjeseca da se uguraju, pa se mora prekidati roditeljski za prvo dijete, što je po meni diskriminacija roditelja sa djecom rođenom u malom razmaku.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •