Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: opet nekakač!upomoć

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Barbara1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno opet nekakač!upomoć

Evo nas opet s nekakanjem.Danas 4 dan.
    Zanima me koliko dugo smije biti da ne kaka s obzirom da imamo jedan voćni obrok,a ostalo doji.Imali smo problema i dok je dojio s tim,ali ne znam što sad?
    Možda ponavljam temu ali nemam baš vremena tražiti!

Barbara1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

trebala sam prije podignuti topic,jer se moj nekakač danas pokakao i sasvim je drugačija kakica nego dosad.jupiiii

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Barbara1 prvotno napisa
    trebala sam prije podignuti topic,jer se moj nekakač danas pokakao i sasvim je drugačija kakica nego dosad.jupiiii
    Mejra dok je dojila 'znala' se ne pokakati i po 6 dana!

Barbara1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nama je za vrijeme isključivog dojenja maximum bio 9 dana i ne bih to opet ponovo,pa mučio se siroče prduckao budio se,čak sam ga po danu nosila dok spava jer nisam željela da se probudi ako ga stavim u krevetić da barem malo odspava.
    Valjda sad neće biti tako dramatično

Barbara1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Da ne otvaram novi topic nastavit ću na svoj stari.
    Zanima me da li netko zna koliko dugo može bez kakanja sad kad smo počeli s dohranom?
    Naime stolica je kao pasta,jedno vrijeme uredna čak u sat,pa onda dva dana ništa,pa masirali trbušćić pa se pokakao kao veliki.
    I sad opet štrajk treći dan.
    Ponekad imam dojam kao da ne stigne kakati jer puže pa je mali istraživač u pokretu osim kad ne spava,ali niti da pokaže da treba kakati.
    Prije nekih tjedan dana je kao tiskao i idem ga premotati a ono ništa onda sam mu držala nogice u zraku i masirala bušicu pa je to obavio.
    Uf mi non-stop nešto muku mučimo s tim

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne znam koliko ste napredovali s dohranom, ali vrlo učinkovit je kompot ili sok od šljiva.

dorena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam s prvim djetetom oborila rekord od 11 dana bez kakice. daj mu vise tekucine da pije i bit ce sve ok. ima masu odraslih ljudi koji nemaju stolicu po par dana pa i dalje normalno zive . hocu reci, kod djece je to normalno, samo ne radite gresku sa provociranjem toplomjerom i sl.

Barbara1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ma neću to s toplomjerom,ako slučajno ozljedim crijevo napravit ću još gore.
    Danas se sam pokako ali skroz malo,možda će još.
    Sokiće ne pijemo,vodice pije dosta,a po ovim vrućinama i više traži cikit.
    A koliko sam skužila kašice kruška,šljiva i to baš ne pomaže jer nema tvrdu stolicu.
    Hvala na savjetima u svakom slučaju

thora avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Bok Barbara.Evo,pošto smo i mi bili nekakači u isto vrijeme ko i vi,sada je,da pokucam u drvo,sve ok,dapače,ima stolicu i više puta dnevno, pogotovo kada pije sokiće.Ja Kianu dajem sokić,ali razijeđen(3djela vode,1dio sokića) jednom dnevno,i to ga stvarno otvori.Inače tokom dana pije samo vodicu,a uveli smo sva 3 obroka,a sike koliko hoće,i kada hoće.Je da sada manje papa,ali jako voli voćne,a pogotovo povrtne kašice,pa ako si spremna da mu ponudiš još jedan obrok,možda bi i to pomoglo.U svakom slučaju opusti se,uživaj u bebici i sve bude došlo na svoje.Šaljemo ti i dobru vibru.

KIAN,21.10.2005.

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Evo, da se i tu onda pridružim na topicu. Stavila sam na "0-1", al bez odgovora. Dakle, kod nas slična situacija, ali već redovito pa mi se to ne sviđa. Zadnjih mjesec dana Andrej kaka svaki 3. dan, ali obavezno uz poticaj tipa soka ili kašice od šljiva ili čaja od kamilice. Prducka stalno, prije toga se baš napne. I ja sam, Barbara1, par puta mislila da se pokakao koliku je rafalnu paljbu nabacio. A ono ništa. Pije dosta vodice preko dana, a što se tiče dohrane - uglavnom je na siki, pojede voćni obrok, a povrće tu i tamo, par žlica. Izbacila sam rižu jer znam da zatvara. Meso neće, tj. zasad smo samo piletinu isprobali. Stvarno, da se pomirim s tim da kaka svaki 3. dan ili nešto ipak treba ispitati? Ustvari, pitanje jel bi normalno kakao i taj 3. dan, mislim kad mu ne bih dala to nešto za otvaranje... :/

thora avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Zaboravila sam napisati,nama je kod nekakanja pomogla dr.R.,koja se bavi i homeopatijom.Dakle,nakon što smo muku mučili 2mj.,konačno sam saznala za doktoricu,nazvala ju i ona nam je definitivno pomogla.Kian od tada nema problema sa stolicom(kuc-kuc),a ja sam konačno počela spavati!Toplo preporučam homeopatiju,i još jednom želim zahvaliti Sirius koja mi je dala broj i savjetovala me!

Barbara1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Evo da javim situaciju s kakanjem.
    Kod nas je situacija zadnjih dana bolja,ponekad preskoči dan,ali ništa strašno.
    I još nešto!Kupili smo tutu i već 3 dana se fino pokakao,imam dojam da tako lakše kaka jer obično sjedi kad to obavlja pa je guza stisnuta pelenom,a ovako ide lakše.
    Čak sam neki dan uspjela pogoditi vrijeme,prduckao je,ja ga odnijela na tutu,malo je sjedio i za dvije min počeo tiskati i pokako se.
    A ja sva ponosna!
    Thora drago mi je da ste dobro i Kianu šaljemo
    Odra što se papice tiče,Tomo papa i voće i povrće i meso bez problema,pije dosta vodice i imamo 3 kruta obroka i ostalo cicka.
    Ma sve mi se čini da su to kod njega samo faze,samo se ja zabrinem jer ne znam koliko dugo sad smije biti da ne kaka.Znam da kad je dojio čak i do 14 dana je o.k.,ali sad je ipak i druga hrana u pitanju

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kod nas isto poboljšana situacija! Nakon što je zadnje kakao tek 5. dan, nakon šljiva, marelica, krušaka i kamilice, ponovo je počeo kakati svaki dan, nekad i po dva puta. Tako da smo odahnuli!!

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Prijavljujem se u klub.
    Domagoju je danas 5. dan bez kakanja. Noćas je imao krizu, boljela ga je pupica, prduckao je ali se nije uspio pokakati i tužno je plakao.
    Počeli smo sa dohranom, ali još uvijek smo na 4-5 žlica.
    Za sada samo jabuka, mrkva i kruška s rižinim pahuljicama. Možda mu rižine pahuljice s voćem izazivaju zatvor? Da li bi mu pomoglo kad bih ja jela šljive ili pila Donat?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mrkva i riža zatvaraju. probaj piti kompot od šljiva i mislim marelica, već su cure pisale o tome, a ove dvije namirnice izbjegavaj bar za sad dok ih ne iskombiniras s nečim što otvara. doduše kruška otvara, ali možda je mrkva krivac.

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

otvaraju kruška, marelica, šljiva. Ja sam skroz bila izbacila rižu kad je bilo problema. I bananu.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj odra prvotno napisa
    Ja sam skroz bila izbacila rižu kad je bilo problema. I bananu.
    I mi ovako, zbog problema s probavom izbjegavala sam neko vrijeme davati rižu, mrkvu i bananu, ili ih nisam davala zajedno (npr. mrkvu i rižu). Nama su pomogle žitarice, pazim da ih imamo redovito na jelovniku i sve pet. Eh da, i važno je piti puno tekućine, to isto pomaže da se probava ustabili.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Sedmi dan bez stolice. Bili smo kod pedijatrijce i ona kaže da je tome razlog što je zadnja 2 mjeseca isključivog dojenja kakao svaki 3-4 dan. Preporučila je da ranije u dohranu uvedemo povrće tipa kupus i mahune, te žitarice: kukuruz, zob i ječam i obavezno bijelo meso. Dohranu uvodim tek mjesec dana i to jako polako jer je MM bio alergičar kao dijete.
    Hajde da čujem vaše mišljenje.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj sabaleta prvotno napisa
    Sedmi dan bez stolice. Bili smo kod pedijatrijce i ona kaže da je tome razlog što je zadnja 2 mjeseca isključivog dojenja kakao svaki 3-4 dan. Preporučila je da ranije u dohranu uvedemo povrće tipa kupus i mahune, te žitarice: kukuruz, zob i ječam i obavezno bijelo meso. Dohranu uvodim tek mjesec dana i to jako polako jer je MM bio alergičar kao dijete.
    Hajde da čujem vaše mišljenje.
    I Dora već nije kakala 7 dana. Ona nije zainteresirana za kašicama, ali je prije 2 dana pojela nešto i ništa još od stolice. Ona je dobre volje ...tu i tamo malo prducne i napne se i to je to...valjda se ne trebam brinuti :/

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj thora prvotno napisa
    Toplo preporučam homeopatiju,i još jednom želim zahvaliti Sirius koja mi je dala broj i savjetovala me! :angel
    Dižem ruku za homeopatiju.Nama je pomogla kod grčeva,zatvora i sada kod nicanja zubića.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

isprika.Nesto sam spetljala gore.Uglavnom,htjedoh reći da je homeopatija ok i da nam je puno pomogla kakao kod zatvora tako i kod grčeva i nicanja zubića.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Maj je kakao po 3 4 5 puta dnevno, a onda odjednom prestao i sad kaka svaki 3-4 dan. Inace samo doji, kasice nista, mozda malo (kršitelj koda)ove kruskice sa breskvom- to bi trebalo da izazove kakanje. Danas prduckao i vrlo malo isprljao pelenu, a guza crveeeena :? Da jede nesto od dohrane, mislila bih da je to razlog, a ovako??

milamit

Početno evo i mojih jadi

Počela sam raditi nakon 6 mjeseci, s tim da smo negdje sa 5,5 mjeseci uveli jedan obrok kašice na dan ( jabuka, kruška, isključivo domaće voće pomješano sa mojim mlijekom ). Prije tjedan dana probali smo sa kuhanim povrćem i od tada se nije pokakala. Muči me to strašno. Probala sam joj masirati trbuščić, pije vodu, čak smo davali i sok od šljiva, prducka non stop, ali od kakača ništa. Inače je skroz dojim ( izlazim 3 puta s posla ). Vesela je i smije, nema grčeve, ali što da radim? Pomozite!!!
    P.S. Sretna sam zbog ovog foruma, jer stvarno ste super!!!!!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Mak se jutros svecano ukakio (poslije 5 dana). Pa to je ljudi zivo blato...odmah nam je svima lakse...

milamit

Početno

Moja Mila se jutros pokakala. Svi smo zbog toga jako, jako sretni.....

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Citiraj lane prvotno napisa
    Citiraj thora prvotno napisa
    Toplo preporučam homeopatiju,i još jednom želim zahvaliti Sirius koja mi je dala broj i savjetovala me! :angel
    Dižem ruku za homeopatiju.Nama je pomogla kod grčeva,zatvora i sada kod nicanja zubića.
    Cure mozete mi malo konkretnije savjetovati sta se koristile od homeopatskih pripravaka i gdje se mogu nabaviti.

Moja H se muci s stolicom oduvijek, sada kaka svaki 3,4 dan, ali suzdrzava, mijesi, pa nekako jedva...

Zadnji put smo stavili cepic jer se bas napinjala 4 dana, i sada je opet 3 dana da nije kakala. Pedijatrica nam daje savjete sta da uvedemo a sta da izbacimo u prehrani, ali nista ne pomaze...Ona nije bas za homeopatiju, savjetuje nam da svaki 3 dan stavimo cepic ako nema stolice. No, to je za H trauma...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Joj, ja sam s Hrvojem muku mučila par mjeseci s nekakanjem, pucanjem anusa od čepova kad ipak jest kakao...
    Zadnjih tjedan dana kaka svaki dan :D
    Zadnjih tjedan dana nije jeo bananu!

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Prijavljujem znatno poboljšanje unazad zadnjih mjesec dana.
    Vjerujem da je tome razlog to što Domagoj sada pije i do 2 dl vode. No ono što je potaklo mekanu stolicu bili su nekakvi "smokići" zvani Meki (Vege vita) od integralnog pšeničnog i kukuruznog brašna te pšeničnih posija.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Super, ali nama ništa nije pomoglo osim - ukidanja banane! Nevjerojatno!

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

ma, ja mislim da kod nas prehrana nema veze. Ne jede banane, pije sokove, vodu, kompote, kamilicu...Jede stvarno takvu hranu da bi se odrasla osoba uz takav jelovnik mogla preseliti na WC.

Npr. zadnja dva dana je popila i preko 1.5l kompota od sljiva, pa opet nista....

Luda sam...

Nemojte me napasti, znam da djeca ne smiju mineralnu, ali da li ipak smije izvanredno popiti npr. 1dcl Donata Mg? Ne mogu opet staviti cepic, jadna ima traume od toga...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Re:

U biljnoj ljekarni sam kupila neki cotidierbe junior sirup. Zvala sam pedijatricu da pitam jel to OK, ali me sestra otpilila, jer dr. ima pacijenta i da ne daju svjete preko telefona. Mislim super!!!

Ima li tko iskustva s tim sirupom???? Please????

thora avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Deaedi,trebala bi nazvati homeopata i pitati za savjet,jer svako je djete drugačije,i prema svakom je poseban pristup,ako ti treba pošaljem ti na pm broj od naše dr.Javi

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •