Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: neprskano voce

Datum pristupanja
    May 2006

Početno neprskano voce

pozdrav svima! (isti post sam stavila i na mame i bebe pa tko je citao nek zanemari ovaj
    Danas sam svojoj 4,5 mj bebi dala kasicu od jabuke. Sve je popapala i mislim da joj se svidja.
    Brine me jedino sto ne mogu sa sigurnoscu znati da joj dajem "cisto" voce jer ne znam nikog u zgb tko bi mi mogao garantirati da prodaje voce koje nije prskano.
    Znate li mozda nekog?Pomozite

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja sam jučer kupila prekrasne jabuke u bio&bio (Ilica 72).

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

emma, zar nije prerano poceti vec s dohranom?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

hvala
    nije nadohrana,samo danas,necu svaki dan...zanimalo me kako ce reagirati.Bilo je sve super,ali necemo jos svakodnevne obroke
    pusa!

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ema1980 prvotno napisa
    ...zanimalo me kako ce reagirati.
    Dala si joj da jede jabuku zato sto si ti bila znatizeljna?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ne samo zato,naravno.Slabo je jela taj dan i sisa bila "suha".Super je sve proslo,sok od jabuke s dobro izgnjecenom kasicom je ok dati bebi staroj 4,5 mj.Znaci ok-ne kazem da bi trebalo uvesti 3 takva obroka dnevno,niti da je to idealna prehrana,ali da je OK-sorry-je.
    Pa pa

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Super je sve proslo,sok od jabuke s dobro izgnjecenom kasicom je ok dati bebi staroj 4,5 mj.Znaci ok-ne kazem da bi trebalo uvesti 3 takva obroka dnevno,niti da je to idealna prehrana,ali da je OK-sorry-je.
    Pa pa
    E vidis,ja mislim da nije ok! (i to bez sorry)
    No ti si majka koja je odlucila kako je odlucila..tko sam ja il Svjetska zdravstvena organizacija da ti "pametuje" o dobrobitima iskljucivog dojenja prvih 6.mj djetetovog zivota.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

:?

Ništa osim mlijeka (po mogućnosti majčinog) nije dobro za bebu mlađu od 6 mjeseci. Ako misliš da ti nedostaje mlijeka, zovi SOS, nije problem povećati količinu mlijeka.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

martinaP,super sto si stavila link na taj teks (na pocetku nase dohrane meni je MM isprintao teks pa sam ga debelo proucavala),ali mislim da je ema1980 vec odlucila neke stvari..
    Sto vise jabucica..cika je sve vise "suha"...

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja se nadobudno nadam da ima nade da se i predomisli. :/

Dok god ima mlijeka, ima i nade.

Naprosto ne mogu vjerovati da netko tko dolazi na Rodin forum ne pročita i sve tekstove koji bi ga se mogli ticati u određenom periodu djeteovog razvoja, ili da je iste pročitao, i informirao se, pa radi ovakve stvari.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

zene zene
    ma vi ste tako drage
    Nisam ja nista odlucila,a najmanje da ne dojim vise.
    sve je u redu,sika prska na sve strane, ponekad se samo zna dogoditi da nema dovoljno (stres,manjak tekucine...) i to prodje sutra dan jer znam i ja metode povecanja mlijeka.Inace mislim da nista nije crno- bijelo-ni jedna studija,ni jedan zakljucak,ni jedno pravilo.
    Pozdrav

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ema1980, ja se slažem s tobom
    U današnje vrijeme važno je biti informiran, ali ne i biti rob informacija, nego ostaviti malčice prostora za improvizaciju, za vlastito nahođenje...dati svojoj intuiciji, svom feelingu priliku da se pokaže.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Naprosto ne mogu vjerovati da netko tko dolazi na Rodin forum ne pročita i sve tekstove koji bi ga se mogli ticati u određenom periodu djeteovog razvoja, ili da je iste pročitao, i informirao se, pa radi ovakve stvari.
    Potpisujem!

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Citiraj momtobe prvotno napisa
    ema1980, ja se slažem s tobom
    U današnje vrijeme važno je biti informiran, ali ne i biti rob informacija, nego ostaviti malčice prostora za improvizaciju, za vlastito nahođenje...dati svojoj intuiciji, svom feelingu priliku da se pokaže.
    Upravo tako.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Ja citam samo ono sto me zanima, i opet cesto napravim po svome, usprkos savjetima.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hvala Deaedi momtobe razapele me ni krivu ni duznu ove dobronamjerne tete

Apropos sto je martinaP napisala:
    "Naprosto ne mogu vjerovati da netko tko dolazi na Rodin forum ne pročita i sve tekstove koji bi ga se mogli ticati u određenom periodu djeteovog razvoja, ili da je iste pročitao, i informirao se, pa radi ovakve stvari. "

Ja naprosto ne mogu vjerovati da netko tko procita u mom 2. postu :"nije nadohrana,samo danas", ima potrebe o tome dalje raspravljati.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

jao sto ste napale curu... :shock:
    i ja prikupim informacije i onda svojim mozgom prihvatim ono sto smatram da je ok i meni logicno i prihvatljivo
    ne morate je tako odmah iznapadati

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Savjet koji nije tražen se zove pametovanje.

Ni meni se ne sviđa davanje voća (ili bilo čega drugog osim mlijeka) tako malenoj bebi, ali to je MOJE mišljenje koje provodim na SVOM djetetu.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj mommy_plesačica prvotno napisa
    Savjet koji nije tražen se zove pametovanje.

Ni meni se ne sviđa davanje voća (ili bilo čega drugog osim mlijeka) tako malenoj bebi, ali to je MOJE mišljenje koje provodim na SVOM djetetu.
    upravo tako

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Bez namjere da ulazim u aktualnu raspravu, čini mi se da su negativne reakcije na davanje voća posljedica toga što je njihovim autoricama bilo teško povjerovati da se radi o informiranom izboru. Odnosno, teško je vjerovati da netko svjesno želi izložiti dijete riziku od alergije.

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Isto tako, bez ikakvih namjera, moram primjetiti da nisam čula za alergiju na jabuke!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ne mora dobiti alergiju na jabuke, ali koliko znam, prerano "skidanje" s isključive prehrane majčinim mlijekom nije dobro za nezreli probavni sustav beba. Što može rezultirati alergijom na bilo što uvedeno kasnije u životu.

Da nije tako, preporuka bi bila da se jabuke, na koje se eto ne može razviti alergija, daju ranije. A nije.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nina_zg,dobro zboris!
    A sto se jabuka tice,nisu one tako bezazlene..prskaju ih tko zna cime,fuj!
    Moja Buba ja jabuku probala s 6mj i nes sitno,i dobila bi sitne crvene pristice oko usta ili na rucicama...
    Pa ko voli nek izvoli!

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

A sto ste zenu napale kao da je djetetu cavle dala

Ema za Severove topla preporuka a za ostale potpisujem mommy_plesačicu

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Marsupilami prvotno napisa
    A sto ste zenu napale kao da je djetetu cavle dala

Ema za Severove topla preporuka a za ostale potpisujem mommy_plesačicu
    :/ Nisam nikoga napala, pokušala sam shvatiti zašto su neke reakcije bile negativne.

Zanima me zna li itko gdje se Eko Sever nalazi na placu na Utrinama? I, imaju li eko-certifikat?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nasla sam na netu Severe,pogledala stranicu i narucila paket (za narudzbu iznad 100kn dostava besplatna).Proizvodi su im jaako ukusni...imaju sve i svasta (cak smo narucili i razeni kruh )
    Pitala sam ih koriste li ikakve proizvode za zastitu..mozda samo one koji ne ostaju u plodu ili bas nista...rekli su mi da ne koriste nista i da imaju certifikat o cistoci.Moj muz je ocekivao zapakirano voce i povrce sa njihovim znakom i certifikatom na omotu,ali sve stigne u obicnim kesama.
    Medjutim tocno se vidi da je svo povrce i voce mlado i domace.
    Spinat sam danas kuhala minutu i bio je gotov.Iskreno ih preporucam.

Epizoda s jabukom,kako sam vec odavno napomenula, se nije ponovila...a da do kraja oblikujemo i definiramo strane u debatnom klubu-moja pedijatrica je pro sok + kasica od jabuke na njenu kilazu jer kaze kako to vise ovisi o kilazi i velicini bebe (Megi ima 7,5 kg i izrazito je napredna ).Bitno je samo da navrsi 4 mj. kada izgubi taj refleks odbijanja svega sto nije mlijeko (kada pocinje gutat kao velika )
    Ipak MI NECEMO UVODIT NOVITETE...jos
    Odlucili smo sisati do skole...da smirimo situaciju na forumu
    Danas nam je grozan dan...dosta smo jer smo dobili pikicu i duperda booooooli i imamo ali to je za drugi topic

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Odlucili smo sisati do skole...da smirimo situaciju na forumu
    Ma bravo! 8)
    (..i nek tem brzo prode...)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke