Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: invalidnost i auto od invalida

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno invalidnost i auto od invalida

Trebala bi odgovor, invalid 100% ima invalidninu, majka na njega prima roditeljsko skrbništvo naknadu, mirovinu prima također, te dječiji doplatak, mene zanima ako se uzme auto na njega da li bi on izgubio svoja prava gore navedena,ili bi on ta prava i dalje ostvarivao? (pričali su u vladi da invalidi nemaju pravo na nikakvu pokretnu imovinu (auto) pa me zanima da li je takav zakon stupio na snagu)?

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

podižem temu

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

S obzirom da nitko ne zna odgovor molim osoblje foruma da izbriše temu. Hvala

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

možda se netko ipak pojavi, nadam se da to nije gotovo, a jel si tražila po zakonu što?

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

a iskreno nisam, sjećam se jedino kako su u vladi govorili da invalidi neće ili nemaju već pravo na pokretnu imovinu....ali ne držite me za riječ, nisam stigla još pogledati zakone

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

misliš invalidi, tj. valjda sve osobe koje imaju skrbnika, ne invalidi općenito?

Sanja :) avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Kada je receno to u vladi! Imamo jednog prijatelja,100% invalid! Uredno je kupio auto,i sva prava su mu zadrzana! Bilo je cca prije 2god.! Sad bum bubnula,alo realno gledajuci! Zapravo evo nj.primjer! Zena ne vozi,djeca mala,on bez obje noge! Psihicki zdrav! Kupio je auto,opremio komandama za voznju omugucenu nj.stanju! Po tome bi on mogao,zapravo morao ici javnim prijevozom,jer isto tako moze se desiti da nema obitelj,i da ga nema tko voziti,brinuti...! Daj vidi u nn!

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Ivon prvotno napisa Vidi poruku
    a iskreno nisam, sjećam se jedino kako su u vladi govorili da invalidi neće ili nemaju već pravo na pokretnu imovinu....ali ne držite me za riječ, nisam stigla još pogledati zakone
    mislim da nije stvar u invaliditetu samom nego o temelju stjecanje prava na invaliditet. imam poznanika koji ne smije imati auto na sebi, ali on je u invalidskoj mirovini zbog nekih psihičkih problema, pa mislim da je to razlog zašto
    dopuštam da sam nešot krivo shvatila
    Drugi poznanik je fizički invalid i ima prilagođen auto i najmormalnije prima invalidsku mirovinu

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

mislim da nije stvar u invaliditetu nego u tome da li osoba ima skrbnika ili ne

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

on je invalid postao od ms-a i majka mu je skrbnik, u tom slučaju njih zanima da li auto mogu prepisati na njega

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

možda da pošalješ mail na udrugu invalida
    http://www.uir-zagreb.hr/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Krivi sam link stavila, ovo je za udrugu invalida rada no sigurno ima na internetu i za druge udruge invalida
    Ja se sjećam da sam prije par godina pisala nekoj takvoj udruzi u vezi informacija o tjelesnom invaliditetu i vrlo brzo su mi odgovorili.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

on je invalid postao od ms-a i majka mu je skrbnik, u tom slučaju njih zanima da li auto mogu prepisati na njega
    Ne bi li to bilo isto kao da auto prepišu na maljoljetno dijete? Ne znam, samo razmišljam...

Btw. nije mi jasno zašto bi osoba s MS imala skrbnika

http://www.posi.hr/ možda bi ovdje mogli pronaći ili pitati

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

mjaka mu je skrbnik jer on nema ni 30 godina. a od ms-a je postao 100% invalid
    Citiraj Sirius Black prvotno napisa Vidi poruku
    Ne bi li to bilo isto kao da auto prepišu na maljoljetno dijete? Ne znam, samo razmišljam...

Btw. nije mi jasno zašto bi osoba s MS imala skrbnika

http://www.posi.hr/ možda bi ovdje mogli pronaći ili pitati

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mjaka mu je skrbnik jer on nema ni 30 godina. a od ms-a je postao 100% invalid
    Čak ni 100% invalidi ne trebaju skrbnika.
    I smiju imati auto, i voziti ga ukoliko im zdravstvene mogućnosti dozvoljavaju. Ukoliko ga ne mogu voziti ipak ga smiju posjedovati pa neka ga vozi netko drugi, član obitelji, susjed, poštar...tkogod

Cilj je osobama sa invaliditetom omogućiti što normalniji život a ne oduzeti im pravo da posjeduju bilo što.

Bubimitka81 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Moj tata je 100% invalid (slijep) i auto je oduvijek bio na njemu. Znam da je do prije par godina čak bio oslobođen plaćanja poreza/carine pri kupovini, kasnije je ta pogodnost ukinuta..

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

zvala sam udrugu i može se auto prepisati na njega, jedino što ni oni ne znaju da li se auto smije voziti ako on nije u njemu

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

zvala sam udrugu i može se auto prepisati na njega, jedino što ni oni ne znaju da li se auto smije voziti ako on nije u njemu
    Mislim da smije, ali se npr. ako nije u autu naplaćuje puna cijena karte na autoputu i sl. (nemoj me uzeti za ozbiljno, od nekud mi zvoni ta informacija).

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Smije se voziti ako on nije u njemu, npr. treba ga nekud odvesti i kasnije otići po njega, pa druga osoba može otići doma za to vrijeme i sl.

Snješka, ne znači da ako je netko 100 % invalid da treba skrbnika, ali znam neke s kvadriplegijom koji imaju skrbnika jer ne mogu nikud, niti se mogu potpisati i sl. U 100 % invalidnost ulaze razna stanja.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Što se tiče njegovog stanja on ne može ni vodu popiti bez nečije pomoći. Hvala vam na odgovorima

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •