Kako kaže moj ginekolog, dobra je svaka poza koja trudnici paše, a bitno je samo da se ne izvode akrobacije i da penetracija nije divlja i preduboka, pa tako u nedogled...Tonja_1 prvotno napisa
Po pitanju seksa se pretjeruje. On je zabranjen samo u rizičnim trudnoćama gdje je obavezno strogo mirovanje, odnosno kad je "na snazi" prijeteči abortus. U zdravoj trudnoći normalan seks se čak i preporuča jer apstinencija izaziva silne frustracije i tjeskobe, a svi ste sigurno čuli i za tzv. "hormon sreće" koji se luči prilikom orgazma...
Osobno jesam imala tri rana spontana, ali oni se ni mirovanjem nisu mogli izbjeći (blighted ovum, missed ab). Kad sam pitala ginića za seks, on je rekao da ova trudnoća nema veze sa prethodne tri jer je plod ovdje, normalno se razvija, ne krvarim, nemam nikakve komplikacije, pa da nema apsolutno nikakvog razloga da se suzdržavam. Budite samo umjereni i ne divljajte, to je bio jedini savjet.
No, u ovom prvom tromjesečju sam ionako suha ko barut i bez ikakve želje, pa se seks ionako svodi na jednom u dva-tri tjedna...![]()

Odgovori s citatom