Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: kolomast?!

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno kolomast?!

ne znam je li to kolomast, nekako mi taj termin pada na pamet prvi, štogod to bilo... naime, Vid obožava bagere svih vrsta i veličina i ako na nekog naiđe mora ga malo pomilovati . i tako je danas uronio rukicom u onu crnu mast kojom su svi zglobovi dotičnog stroja obloženi. pa rukicom ravno na jaknu. svijetla jakna.
    premazala sam nekim sredstvom za čišćenje mrlja i ubacila u mašinu. ostalo je još toga, mada manje, moram priznati. sveki spominje benzin?!?! da probam protrljati po mrlji benzinom? ima tko kakvu ideju?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

zar ne ostaju i od benzina fleke na odjeci?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ovisi o čistoći benzina...
    zakaj ne odneseš u kemijsku? nek ti oni nekaj preporuče...

bubimirko

Početno

ostavi tak kak je........nek mu to bude jaknica za bagere, tj. za lokalne šetnje.....ak ne patiš preveć kak ti klinac zgleda....barem dok je u šetnji u kvartu

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ma ne patim uopće. zato i ima tonu robe za lokalne šetnje koju je naslijedio od seke ili nekog drugog i svakakva je. a ovo nam je JEDINA jakna koja izgleda ok, tj. izgledala je do jučer :/ .

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj aleta prvotno napisa
    ma ne patim uopće. zato i ima tonu robe za lokalne šetnje koju je naslijedio od seke ili nekog drugog i svakakva je. a ovo nam je JEDINA jakna koja izgleda ok, tj. izgledala je do jučer :/ .
    Probaj je samo namočiti u detrdžentu i stavi je da stoji 1-2 dana. Poslije operi u mašini. Ako ne ide, poslat ću ti ja malo LOC-a pa da skineš.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

evo premazana persilom leži u lavoru. što je to LOC?

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

evo premazana persilom leži u lavoru. što je to LOC?
    To ti je sredstvo za čišćenje. Univerzalno. Od podova, do fleka, pa sapuna za ruke. Amway je proizvođač. Nekad sam radila pa mi osta navika da ga trošim. Odlična stvar. Ozbiljna sam kad kažem da ti pošaljem, poštom. Barem da probaš jel ide.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

aha, to je ono s čim je neka ženska i kosu prala i zube. jesi to bila ti? hvala ti , javit ću treba li slati!

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

aha, to je ono s čim je neka ženska i kosu prala i zube. jesi to bila ti? hvala ti , javit ću treba li slati!
    Ovo za zube je prestrašno. Toliko luda nisam.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ako se još uvijek proizvodi, ja sam jednom uspjela fleke od kolomasti skinuti s Opal sapunom (mislim da bio neki domaći proizvođač, Meteor?)
    Inače je te stvari najbolje uopće ne dirati nego odmah odnijeti u kemijsku, čim prčkaš po tome uđe u vlakna i onda ne mogu ništa napraviti s onim svojim sredstvima.
    E, ima i jedan od dr.Beckmans-a (dm) za masne fleke i katran, kao neko organsko otapalo.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ovo s Opalom - ako je jako svijetla jakna namaži i ostavi par sati, ako nije ne znam kako će reagirati boja.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj mamazika prvotno napisa
    E, ima i jedan od dr.Beckmans-a (dm) za masne fleke i katran, kao neko organsko otapalo.
    baš sam od tog dr.Beckmansa imala doma neko sredstvo i natrljala sam njime, nasula dosta praška i oprala na 60 u mašini. ali ovo nije bilo za katran nego više univerzalno - masnoća, crno vino, voće i to. nešto je izašlo, ali nije sve. sad je jakna dobila još porciju praška, leži u lavoru i čeka kakav ću sljedeći premaz smisliti.
    probala bih s tim opalom, ali se bojim da će mi stvarno izbljediti tkanina na tim mjestima (jakna je svjetlo krem boje, ali nije bijela). mislim da ću kupiti Beckmana za katran, a možda ima i za kolomast neki? hvala cure na brejn-stromingu!

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ne stromingu nego stormingu.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

pazi sa detergentom, kad dulje stoji natopljena odjeća, zna uništiti boje, ja sam kao student tako uništila traperice i par dolčevita jer mi je bilo lijeno odma oprati

Cookie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

opal pasta je meni univerzalno sredstvo za skidanje svih mogucih fleka i upali svaki put (a MD je zbilja talentiran za napravit najgore moguce fleke, ukljucujuci one kad popravlja auto, u sto pretpostavljam da bi spadale i ove tvoje). i jos nikad mi nije izjelo boje.

postupak:
    1. natrljati mrlju opal pastom
    2. ostaviti neko vrijeme (meni je nekad znalo stajati i po par dana)
    3. istrljati pod vodom, moze i s cetkicom, ovisno o materijalu (u ovom stadiju fleka moze u cjelosti izaci, ali i ne mora)
    4. namazati jos jednom opal pastom i ubaciti u ves masinu na uobicajeno pranje.

opal pasta se moze kupiti u svim vecim ducanima, a proizvodi je meteor djakovo.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

izvještaj: nakon dva pranja na 60 stupnjeva, premaza protiv mrlja i namakanja u prašku - od crne, sjajne mrlje veličine dlana ostalo je nekoliko sivih tragova, ne odviše uočljivih!!! daljnje forsiranje po mojim kriterijima uopće nije neophodno, ali možda još malo ušminkam stvar opalom. happy end!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •