-
Bole ga stopala
Od jucer navecer Tina bole stopala, toliko da ne moze hodati. Kaze da ga boli gornji dio, kosina između prstiju i zgloba. Hoda na vrhovima prstiju, na puno stopalo ne moze stati, plače i pada. Kad mu stisnem petu, to ga jako boli. Jucer popodne se zalio na bol, ali malo i normalno je hodao, a onda je navecer odjednom poceo jako plakati, htio je lezati, nije mogao stajati. Mislila sam da je umoran i da ce proci do jutra. Budio se do ponoći svakih sat vremena plačući kako ne može hodati, a onda je odspavao u komadu do jutra. Ujutro, opet isto. On je odlično raspoložen, brblja, igra se, ali na puno stopalo ne može stati. Zglobovi izgledaju skroz normalno, kaže da se nije nigdje udario. Popodne idemo kod doktorice. Zna netko možda što bi to bilo?
-
Koliko on ima godina?
Jel imao neko preterivanje sa igrom,skakanjem i slično,da ga nije izvrnuo?
Ne bih čekala,idite doktoru pa ortopedu da slikaju,pa dalje će odlučiti šta će...ako se pojavi otok odmah i dečjem reumatologu,ima jedan oblik kod juvenilnog artritisa koji zahvata skočni zglob i gornju stanu stopala...ali ne brinite unapred,neće biti to...probaj u medjuvremenu sa blagim masažama i oblozima,možda pomogne
Držim fige da sve bude ok~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
-
Mraonicus, hvala na odgovoru. On ima 3 i pol godine. Nije se ni udario ni pretjerivao, provjerila sam i kod teta u vrtiću. Bili smo isto popodne kod njegove doktorice, ona spominje neku virozu ili gripu kad te sve boli, ali to mi nema nikakvog smisla jer njega su boljela samo stopala u određenom položaju. Osjećala sam se prilično blesavo tamo dok sam objašnjavala kako ne može hodati, a on je cvrkutao kraj mene i trčkarao na vrhovima prstiju. A idući dan ujutro je još malo hodao na prstima, a onda je rekao "sad me više ne bole stopala" i počeo hodati normalno?!?
Doktorica je rekla da pričekamo ponedjeljak pa ako prođe, nikom ništa. I prošlo je, ali uopće nisam na miru s tim jer on definitivnonije izmišljao, stvarno ga je nešto jako bollo i čini mi se da to ne bi trebali samo tako pustiti, a ne znam gdje dalje ići.
Dolazi li bol tako naglo i kod juvenilnog artritisa? Pa da samo nestane?
I zna li netko nešto više o streptokoku koji uzrokuje bolove u kostima?
-
Ne,u juvenilnom artritisu bol kad dodje ne prestaje sama od sebe,prati je otok,ukočenost,umor,nesanica,razdražljivost...zg lobovi su topli ali ne i crveni...treba posmatrati pa ako se ponovi,traziti uput i otici specijalisti...ipak mislim da se nešto desilo,izvrnuo nogu,nezgodno stao i slično...posmatraj kako se penje uz stepenice,poskakuje li dok trči,kad tačno počne ići na prstima...ti ga masiraj uveče ali neprimetno,onako skinu mu čarapice pa polako masiraj i pokušaj primetiti boli li ga šta u ležećem položaju,saradjivaće on...možda je nešto nagazio,znaš ono kad se svom snagom nabiješ na nešto,neku sitnu igračku itd
-
Ima li dijete nove cipele? MOj stariji je užasno osjetljiv na cipele, od kad hoda i na svake "nosive" kupim mu bar 2 para cipela koje se dugoročno pokažu "nenosivima". AKo su cipele nenosive, simptomi su isti kak su tu opisani - bol, na ristu i naročito na peti. I skupe i jeftine i svakakve.... nema pravila. Kao mali imao je masne jastučiće pa smo mislili da ima spuštena stopala, sve se to sredilo. Ima užasno visoki rist i to mu je problem, umara ga jako puno cipela, uvijek moram paziti da ima anatomski jastučić.
Sad je zima i kupila sam mu gležnjače kakve i sama nosim, na ženskom odjelu (neke neugledne, ali prava koža i s anatomskom tabanicom), koštale su ko sam vrag a prerastao ih je brzo. Sad smo u potrazi za novima... Eto, nadam se da je i kod vas tako neki banalni razlog.
-
Hvala vam oboje na komentarima, svaka ideja me tješi malo
Nema nove cipele, ali isto ima visoki rist. Možda se samo poklopilo više stvari.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma