Pokazuje rezultate 1 do 50 od 120

Tema: Scene u trgovini

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ma dajte. mi smo svi drugačiji, pa ćemo drugačije i odgajati djecu. to je neminovno. meni ovo tvoje matovila djeluje sterilno i promišljeno, a vjerujem da nije.
    i stvarno mislim da je potpuno nebitan odabir riječi koji ćemo koristiti. sjećam se tog dijela o crtežu. i dok sam ga čitala, prije 5 godina, bio mi je bzvz, neprimjenjiv za mene. ako se potrudi s crtežom, prirodno mi dođe pohvaliti ga i razgovarati o njemu. dok sam čitala, mislila sam u sebi - a daj više reci toj maloj da je lijepo nacrtala, a ne kolko boje si koristila, đizs.
    neprimjenjive su mi i zvjezdice. ne ide.
    a neprimjenjiva mi je i dosljednost. da u jednom trenu kažem nema soka i toga se držim ko pijan plota. opet ne ide.

enivej, on topik, moja prilično tantrumasta djeca, oboje, nikad u dućanima nisu radila scene.
    kombinacija ovdje rečenog.
    prvo, dok su tako mali, zaposliš ih u dućanu, da oni imaju ulogu biranja. od dućana napraviš igru.
    drugo, dogovoriš neku sitnicu koju će dobiti, na kraju, na kasi.
    treće, ako ga ponese i nestane negdje, a oće to djeca kad ga nađeš, ako već nije i samo dijete u panici, spuštanje u čučanj i razgovor. dok si u čučnju, dobro vidi tvoju izbezumljenu facu, uznemirenu jer si ga izgubio iz vidokruga i panično tražio. spoje se neverbalna i verbalna komunikacija i teško da će to ponoviti. ako si stvarno uznemirena. to im je dovoljna i kazna i posljedica, kako god hoćete. hebeš sok. a ako nisi, a onda znači da dijete nije baš toliko zabrljalo.

crnka84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    treće, ako ga ponese i nestane negdje, a oće to djeca kad ga nađeš, ako već nije i samo dijete u panici, spuštanje u čučanj i razgovor. dok si u čučnju, dobro vidi tvoju izbezumljenu facu, uznemirenu jer si ga izgubio iz vidokruga i panično tražio. spoje se neverbalna i verbalna komunikacija i teško da će to ponoviti. ako si stvarno uznemirena. to im je dovoljna i kazna i posljedica, kako god hoćete. hebeš sok. a ako nisi, a onda znači da dijete nije baš toliko zabrljalo.
    a što ako to njega ne tangira previše? čini mi se da ga uopće nije briga što sam ja u tom trenu ljuta/bijesna. jedino što sam do sad shvatila da mu zaokupi pažnju, je, ako sam tužna...

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    svaki bitniji razgovor vodile smo ovako. oci u oci. spustala bi se na njezinu visinu ili bi, dok sam bila trudna pa je to bilo malo teze izvedivo , dizala na svoju (stepenice, kauc...). jedino tako me moze dozivjeti u potpunosti, vidjeti mene i ja nju. pa tako i moje emocije. bez da joj patroniziram s visoka. jedino u takvom polozaju mogle smo imati produktivnu komunikaciju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •