Pokazuje rezultate 1 do 36 od 36

Tema: Bakterije u ranoj trudnoći

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Bakterije u ranoj trudnoći

Ima li tko kakvih iskustava s bakterijama u jako ranoj trudnoći. Naime, prijateljica je trudna 6 tjedana i izolirani su joj Enterococcus sp. i Gardnerella vaginalis (nije izražena količina) te kvasci. Chlamydia nije izolirana zbog kvasaca.

Koliko su te bakterije opasne u tako ranoj trudnoći? Što se s njima radi? Da li se liječe ili ne?

delfin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Podižem ovu temu s razlogom da vidim kakva su iskustva trudnica - kada sre najranije radile cervikalne briseve? Smiju li se raditi u ranoj trudnoći? Zahvaljujem na svim odgovorima...

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

CB ti je idealno napraviti prije trudnoće, da se stigneš izliječiti ako ti što nađu. Ja sam ih radila oko 8-9 tjedna - da, smiju se raditi u trudnoći - ali sam mogla početi uzimati antibiotike tek od 12. tjedna, odnosno po završetku embriogeneze. Pred kraj trudnoće bi trebala napraviti CB na aerobe i anaerobe zbog betahemolitičkog streptokoka koji može biti smrtonosan za dijete, pa će ti - ako ga imaš - dati profilaksu tokom poroda.

delfin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

@n@, hvala ti na odgovoru. Ja sam trudna tek 5 tjedana. To je IVF trudnoća i dugo je očekivana. Obzirom da sam se prije postupka potpomognute oplodnje dugo borila s Ureaplasmom, bojim se da se nije vratila. Zato bi i napravila briseve u 6 tt ako tada nije prerano "čačkati" dolje.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ja nisam pravila briseve na pocetku trudnoce. nego danas obavila 34+3 tt. do sada mi je bila trudnoca po školski rekao je dokt.sve ok. nalazi su gotovi za tjedan dana. zanima me,ako nešto bude bilo,mogu antibioticima lijecit?i dali sam mogla do sada skužiti da nešto nije ok?
    a osijecam se ok, iscjedak je ok.tako da me ovo informativno zanima.hvala

delfin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj zadarmamica prvotno napisa Vidi poruku
    ja nisam pravila briseve na pocetku trudnoce. nego danas obavila 34+3 tt. do sada mi je bila trudnoca po školski rekao je dokt.sve ok. nalazi su gotovi za tjedan dana. zanima me,ako nešto bude bilo,mogu antibioticima lijecit?i dali sam mogla do sada skužiti da nešto nije ok?
    a osijecam se ok, iscjedak je ok.tako da me ovo informativno zanima.hvala
    Ako misliš na naku vaginalnu infekciju npr. neku bakteriju, uopće ne moraš imati simptome. Atibiotike smiješ piti, naravno one koji se dopušteni u trudnoći.

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

meni su radeni birsevi i papa nekih pola godine prije nego sam ostala trudna. tad mi je bilo sve ok.
    u nekom 9-10 tt su opet napravljeni i brisevi i papa test. i pred kraj trudnoce, negdi oko 33-34 tt brisevi na aerobe i anaerobe zbog streptokoke.hvala Bogu sve je bilo ok.

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ja sam imala ureaplazmu 10 na 5 i klamidiju, otkrila sam tek u 18. tjednu trudnoće. Klamidiju sam odmah riješila sumamedom, a ureaplazma je ostala iako sam još u trudnoći popila jednu dozu. srećom, s bebom je sve bilo super, ali sad prije iduće trudnoće to svakako želim riješiti. Baš čekam nalaze brisa,

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

evo danas 35+4tt. digla nalaze briseva. (koje sam prvi put pravila)
    Ureaplasma urealyticum- izoliran 10 na 3 CFU/ml
    zanima me jel to ok, normalno, opasno, povišeno???????!!

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Javi to obavezno ginekologu svom.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj zadarmamica prvotno napisa Vidi poruku
    evo danas 35+4tt. digla nalaze briseva. (koje sam prvi put pravila)
    Ureaplasma urealyticum- izoliran 10 na 3 CFU/ml
    zanima me jel to ok, normalno, opasno, povišeno???????!!
    Gotovo normalno. 10 na 3 se čak ne mora ni liječiti, ali vjerujem da će ti ginekolog ipak dati antibiotik.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

bila kod ginekologa i rekao je da je to ok 10na 3 i da netrebam ništa uzimat.

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

super

philipa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Meni je dr.napravila sve briseve u 5 tj. i dobila sam Sumamed u th.,jer je manja šteta od antibiotske terapije ,nego od djelovanja bakterija na plod...

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ja sam se malo razocarala sa svojim ginekologom. sve enšto kratko,brzo.uvik isti govor ima-sve super,sve odlicno. ma hvala bogu ako je sve super.al briseve mi nebi ni napravio da mu nisam rekla zadnji put sama.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

I ja imala 10 na 3 i dobila sumamed. Ponovljeni brisevi 3 mj poslije poroda i sve cisto

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

kaže mi jedna cura da se njoj povecala kolicina jer nije pila ljekove.tako da se i to može dogodit.cim završi trudnoca idem kod drugog dokt.nije mi ovaj više ok.iako glasi među naj.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Kazu da je Ureaplazma najopasnija na pocetku trudnoce.
    Ti si na kraju, al prije sljedece trudnoce se uvjeri da je nema

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

napravit cu briseve nakon poroda kod drugog dokt.jel se traži terapija i za muža? tako da oboje popijemo da se nebi vratilo.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Mi smo pili oboje...

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Mane iskreno moja ginicka nervira. Uzela mi je bris na prvom pregledu trudnoce i nije mi nista javila o tome pa pretpostavljam da je u redu. Nakon toga sam pravila pretrage krvi i urina i ja je zovem da vidim dali je sve u redu,a ona meni kaze kao imas bakterija u urinu. Trebala bi piti vise tekućine. I to je to... Ne znam sto bih mislila, jako me strah, a ona mi nista konkretno ne govori. DAli su te bakterije normalne i mogu li se stvarno rijesiti ispijanjem mnogo tekućine?
    i btw sad sam u 11+4 trudna... a iduci mi je pregled tek 3.4..... umrjet cu od brige do tada...

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

odi do nje i reci da želiš dati urin na urinokulturu da se vidi točno što je. Ona ti da uputnicu i to je to.

neve86 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Ma moja isto meni ništa ne govori...radila sam briseve dva puta, popila dvi ture antibiotika i tjedan dana vaginaleta, međutim bakteriju nikako riješit...smanjila se količina, ali još je tu...no leukociti su mi sve veći i veći..ne znan u čemu je problem. Jedem zdravo, pijem puno tekućine, nalaz mokraće nikad uredan...

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

a partner?možda ti on prenosi??

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

hvala ardnas... ali mislila sam jos malo pricekat, i sestra i doktorica su tako ne susretljive i gledaju me kao da sam luda kad nesto pitam.. nemam nikakve bolove pa.... i razmišljam, pa da je nesto opasno i unutar neke normale pa valjda bi mi ona rekla... to joj je posao... inace sam citala da su bakterije jako ceste u trudnoći... pričekat cu jos desetak dana...
    neve, tebi je ginicka preporucila antibiotike?

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj antonyxsa prvotno napisa Vidi poruku
    Mane iskreno moja ginicka nervira. Uzela mi je bris na prvom pregledu trudnoce i nije mi nista javila o tome pa pretpostavljam da je u redu. Nakon toga sam pravila pretrage krvi i urina i ja je zovem da vidim dali je sve u redu,a ona meni kaze kao imas bakterija u urinu. Trebala bi piti vise tekućine. I to je to... Ne znam sto bih mislila, jako me strah, a ona mi nista konkretno ne govori. DAli su te bakterije normalne i mogu li se stvarno rijesiti ispijanjem mnogo tekućine?
    i btw sad sam u 11+4 trudna... a iduci mi je pregled tek 3.4..... umrjet cu od brige do tada...
    Vjerujem da bi te uputila na daljnje pretrage da je nesto za brinuti se. Meni cesto zna pisati u nalazu urina da ima dosta bakterija a urinokultura mi bude sterilna. Ne moraju to biti neke teske patogene bakterije... Mozda su neke bezopasne kojih ima dosta i ne smetaju.

Ako se ne mozes smirit otidi i uradi urinokulturu. Bolje to nego da umires od straha bez potrebe

neve86 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj antonyxsa prvotno napisa Vidi poruku
    hvala ardnas... ali mislila sam jos malo pricekat, i sestra i doktorica su tako ne susretljive i gledaju me kao da sam luda kad nesto pitam.. nemam nikakve bolove pa.... i razmišljam, pa da je nesto opasno i unutar neke normale pa valjda bi mi ona rekla... to joj je posao... inace sam citala da su bakterije jako ceste u trudnoći... pričekat cu jos desetak dana...
    neve, tebi je ginicka preporucila antibiotike?
    oo da, eritromicin u 3. mjesecu, a sumamed u 4.

daner avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Trudna sam 6 tjedana. 3-4 dana nakon što sam bila kod doktorice na pregledu počelo me strašno svrbiti, kasnije i boljeti rodnica i vanjski djelovi. Kad sam zvala doktoricu rekla mi je da si kupim canesten kremu i dam urin na analizu. To me malo zbunjuje. Zar se iz urina mogu vidjeti bakterije ili gljivice u rodnici? Koliko je opasna gljivična infekcija rodnice za plod?
    Brinem se.
    Prilično sam sigurna da sam infekciju pokupila kod doktorice sa njenog vaginalnog ultazvuka...

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ja sam isla na vantelesnu u PFC bolnicu,beta pozitivna,trudnoca potvrdjena,a imala sam streptococus u urinu.U osmoj nedelji trudnoce sam izgubila bebu.Da li je bakterija mogla dovesti do pobacaja? Jos uvek se nisam resila bakterije a mislila sam ponovo na postupak,pa da li se smije bilo sta raditi,jer jos uvek nisam izbacila bakteriju?

Brunaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Pozdrav cure,

prije svega svima sretna Nova Godina i da vam donese sve što si želite!

Da vas pitam, kada se najranije u trudnoći smiju raditi cervikalni brisevi i papa test?
    Da li je rano za papu u 6-7 tjednu? I ako se koriste utrogestani da li s njima treba prestati ukoliko će se vaditi papa?

Unaprijed hvala...

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

cervikalni se rade, a kad si zadnji put radila papu?

Brunaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Zadnji put sam radila papu prije pola godine, reultat je bio upala jača koja je liječena, nakon toga sam konstantno imala iscjedak i tako ušla u postupak.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

a koliko su brisevi stari?
    mislim da utrici ne smetaju ni za jedno ni za drugo.

Brunaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Isto pol godine i svi su bili negativni. Ma sada uopće nemama nikakve simptome, nego kako sam imala zadnje 2,5 godine svako malo problema sa beštijama čisto bi htjela što prije napraviti i papu i briseve da sam mirna. A kako sada stvaljam utriće ni ne kužim ništa, taman da se i pojavilo nešto...

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

ako je prije pol godine bilo sve ok, mislim da nemas razloga za brigu, ali razumijem da zelis provjeriti.

Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Pozdrav cure, dugo me nije bilo na formu. Pa me evo sad u maloj panici..urinokultura mi je pokazala bakt e.coli vise od 10na5.. U 9tj.trudnoce sam. U pon.mi je pregled.
    Neka iskustva?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •