-
bubrežni kamenac u trećem trimestru
Tek sam pred 8.mj.trudnoće saznala da su mi užasni bolovi uzrokovani kamenčićima što vjerojatno šetaju mokraćnim kanalima. Vjerojatno, tako su zaključili ovdje u Sarajevu. Na pregledu su vidjeli veliki kamen i nekoliko manjih u desnom bubregu, a ne mogu provjeriti kanale za šetaje kamenčića ili pijeska jer je, naravno, rentgen zabranjen. Njih 5-6 ginekologa se složilo da je sve to do tih nesretnih kamenčića jer je sve ostalo u redu s trudnoćom, hvala ti bože!
Već sam 3 puta bila u bolnici, grčenja kao kod upale mokraćnih kanala, učestalo mokrenje praćeno tim užasnim "niskim" grčenjem.
A jutros sam imala pravi napad.. Imala sam kamenje u žući, tj.napad žućnog kamenca (kamenje+pijesak) prije cca 10 godina pa točno znam kako ta sijevajuća bol izgleda. S lijeve-donje strane stomaka samo sijeva bol preko cijelog trbuha, grč se lijepi na grč. Pa pusti... pa haj`mo opet sve ponoviti... 
Trajalo je sat vremena i pustilo.Vrtila sam se kao na ražnju ne bih li promijenila nešto, ne bi li se pokrenulo što god da je zapelo- i uspjelo je. Najednom je stalo. A sad me prosvira bol tu i tamo, šutim i stisnem- što mi je drugo za raditi?
Nisam ona koja bježi od bolnice, ali mi je dosta već 3 puta što sam ležala. Ne mogu me izliječiti, mogu samo kamuflirati lijekovima trenutnu bol koja je samo posljedica... ah, samo puno tekućine i da se to čisti i čisti- tako su me savjetovali. I to mi se čini bolje od unošenja lijekova dok je tako maleno i krhko biće u meni...
Iako mi nije teško ni stisnuti zube i pretrpiti kao ni otići u bolnicu ako baš bude grozno i ne bude prestajalo, svakako sam više za to da malo stisnem i neka prođe... Tko je imao napad ili žućnog ili bubrežnog kamenca zna koliko su to jaki grčevi. Kažu da su u vrhuncu jaki kao trudovi- heeee, znam onda što me čeka, hehe! Ali ostaje mi pitanje u glavi- da li mojoj malenoj može škoditi moje grčenje ako traje (kao jutros) sat vremena. Ako se ponovi...
Ona se tako slatko igrala u toj mojoj muci. Stigla se i protezati i lupkati me po običaju, čak je i štucala po običaju... Ali da li stvarno ima kakve opasnosti, pogotovo što sam pred kraj, eto ima još nešto više od mjesec i pol do poroda... ima li tko iskustava s istim??? Ne želim biti blesavo hrabra i grčiti se, sve me nekako strah da ti grčevi ne bi pokrenuli nešto drugo... jednostavno ne znam. Znam da niste ni vi doktori, ali svako vaše proživljeno iskustvo su nadzirali neki doktori pa mi i dijeljene iskustva mnogo znači.
-
Moje mišljenje je da se s tim ne igra i ne trpi, nego ide u bolnicu. (Mama je imala napadaje u trudnoći).
-
Napisati ću ti kao i Anemona. Svaka bol u trudnoći je razlog za posjet liječniku.
-
Reče mi doktorica danas preko telefona da (ako se ponovi) obavezno trebam doći. Pa makar na infuziju (s antibiotikom) da smiri... u pravu ste sve- nije mi bilo pametno trpiti.
Samo se iskreno nadam da se neće ponoviti...u potpunosti je stalo sada, nek tako i ostane.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma