Imam i taj iz DM-a i smrdi jako, ne volim ga.
Inače i MM tako - grebanje do krvi![]()
Za sve detergente stavim max 60% od preporučene količine jer mi je previše stavit npr. 120 ml praška (punu mjericu) na mašinu rublja. Odmah bi potrošila vrećicu detergenta.
Kod MM-a ni Napisan ni Amuchina nisu izazvale reakciju, ali ih sve rjeđe koristim jer mu nisu ni pomogli.
A da našpricate alkoholom za dezinfekciju, pa pravac u perilicu na otrežnjenje?
u to je meni napravio neki mjesec koji je tulio i tulio.
al to nije nista nasprem neke bube koja je cvilila twinkle twinkle i upalila se od vrucine kad je starija imala 3mj. a u aoartmanu moji starci, sestra, MM, L. i ja, nas troje na galeriji. i ovaj pisti li pisti i svira li svira i ne prestaje. budi se mala, place, bude se svi, mala se smiri, ovo i dalje tuli, cuje se u krugu 50m, a to je puno puno apartmana u nizu. na kraju ju je MM uzeo i odneso do auta i bacio u gepek da tamo rikne.
nakon przenja u haubi, navecer je jos uvijek tulila.
imam traume od twinkle twinkle i tikove kad ju cujem![]()
Mi smo imali neku guralicu koja bi isto tako sama od sebe počela da peva. Pa je jednom, u noći, prosvirala neku užasnu melodiju. MM je skočio, onako pospan (i inače mesečari), odvrnuo onaj šrafčić što drži poklopac za baterije i izvadio baterije. Sutradan ujutru mala viče: šta će nož u detetovim igračkama!?!?! Mi se gledamo zbunjeno, a MM se uopšte ne seća da je uzeo nož da odvrne taj šraf
Inače, igračke skoro da uopšte nisam prala, dezinfikujem povremeno samo površine na kojima spremam hranu. Ostalo sve vodom i sapunom.
Kod nas neki wa-wi poludi (aktivira se trsenjem) pa noću MM na kauču čuje performans.
Zbog tih ludorija nisam kupila psića sveznalicu. Ima i tu topic poludjeli psić sveznalica. Kad sam tužna, otvorim topic
Taj i onaj s biserima
Au taj topic idem pronaci! Ja imam psa sveznaicu koji u tri ujutro usklikne ZELENA RUKA jeeeeee ti si moj prijatelj jeeeeee. Al kupi ti njemu sumsko psa, ima ti on na ledjima zaotkopcati kosulju i unutra je sklopka za off
Pas sveznalica je vec u drugoj generaciji jedna od omiljenih igracaka, smiruje plac, mogucava mirno pijenje kave, a za vidjeti mi je bezveze al klinci ga obozavaju
ništa nisam dezinficirala, plišance povremeno perem na 40. kći je imala AD( sad vrlo blago, povremeno), vrlo malo praška i dva dodatna ispiranja
Vidim da je nakon kampanje s ove teme http://forum.roda.hr/threads/78443-K...iljana-publika
nužno potrebna jedna protiv prekomjerne upotrebe dezinfekcijskih sredstava.
Bojim se da takva kampanja nema sanse. Naime za antibiotike postoje lijecnici koji ce reci i potvrditi da ih ne treba koristiti pretjerano. A za dezinfekciju koju neki smatraju ciscenjem jednostavno ne postoji strucnjak/inja koji moze reci sto je pretjerivanje, bez da mu s druge strane dobacuju šporkuljo, i sl.
marta, ja sam na Cubaninoj strani, meni je prestrasno sta procitam da ljudi rade i bas zato treba napraviti kampanju.
tesko je ali i teze stvari se micu, mic po mic. vidis koliko zena vise ne pegla. a prije generacije dvije to je bilo nezamislivo.
Pa i ja sam, meni je ideja dezinfekcije u kuci totalno strana. Moj caca je imao dodatak na onu "čistoca je pola zdravlja", koji je glasio, "a prljavstina druga polovica".
Zapravo tu rijec dezinfekcija, kao i sterilizacija vezem iskljucivo uz medicinske ustanove.
slazem se da zvoni na nazive prikladnim ustanovama.
ali ipak nedavno sam srela ljude koji koreiste IzosanG za ciscenje nekih stvari doma na redovitoj bazi.
kolicina antibakterijskih sredstava i promocija cistoce mene grozi, vec sam puno puta pisala o tome.
Gledala sam na BBc-u jednom neki šašavi kviz u kojem je bilo pitanje kako je nastao Listerine, ona vodica za dezinfekciju usta... evo kako:
http://en.wikipedia.org/wiki/Listerine
Moj danas oblizuje slikovnicu. Ja ga gledam i mislim koliko je ruku ona prosla dok nije dosla do njegovih ustiju... :/ Obrisala sam je samo sa vlaznom maramicom i dala mu ponovo...
Eto, nisam bas frikusa :D
Opet podizem temu jer imam novonastali problem. Starije djete ima vodene kozice i rado bih da ih ne dobije i 10-mjesecna beba. Ima li ikakva dezinfekcija smisla i ako da kakva. U startu sam odbacila sve sto pise da je samo antibakterijski jer znam da kozice uzrokuje virus herpes zostera a ne znam kako se taj eliminira. Sta s robom - moram li je odvajati, koliko stupnjeva masine, da li da dodam i dezinfikator ako moramprati na oko 30-40, da li da dezinficiram igracke, da ih perem sad sve, dio, da dezinficirampod ili ga perem,, bebi je pod normano cijeli svijet istrazivanja. Kozicar za sada stoluje u svojoj sobi, beba po kuhinji i dnevnom, ja trcim po svud...
Uglavnom od pranja ruku jos malo ce mi se kosti vidjeti!!!
Spajalice jesi li u djiru i kako da utamanim koze vodene koje mi skacu po cijeloj kuci?
Hvala - biljezim se s osobitm stovanjem
tesko ces ih utaminaiti, one su tesko utamanjive.
nije utjeha, ali znam dosta beba koje su ih imale.
i beba ih moze dobiti sutra ili tek za dva tjedna, ovisi ko je bio izvor. imas topic o vodenim, tamo ti je uvijek veselo.
Da da vec sam se pridruzila veselom topicu. Hvala ti, bas se uvijek stvoris kad treba![]()
Nisam baš neki freak za čistoćom, ali ipak, naravno pazim na neke stvari, pogotovo kad se radi o bebi.
Kupili smo i dobili neke rabljene stvari od tekstila i igračke (zmiju za kolica, sviralicu za krevetić, viper) me zanima kako njih dezinficirati. Problem je što neke od njih imaju zvečke, trubice, sviralice i sl. pa ih ne mogu samo ubaciti u perilicu za rublje.
Bi li zamrzavanje pomoglo za sve ili samo za grinje?
Mene više brinu bakterije i slične beštije, jer uvijek postoji šansa da su klinci koji su prije bili vlasnici toga ipak to grickali i lizuckali.
Također bih voljela da to bude na što prirodnijoj bazi.
usput, baš sam se nasmijala na to da će beba nakon lizanja predmeta dezinficiranog rakijom biti samo veselija.
i ušokirala sam se što sve klinci dohvate, pogotovo u parku. naš je bebonja još jako malen, ali sve će nas to dočekati uskoro.
Ja sam prala što je za pranje, što se da prebrisati magičnom i eventualno alkoholom - to sam radila. Sa prvim. Sa drugim - pa šta znam...A oni poslije toga izađu u park i strpaju tuđu igračku, a nekad i maramicu u usta.
Eno ih zdravi, kucam u drvo. Ne treba previše sterilisati, bar ja mislim. Stakleno zvono nije rješenje.
Hop!
Što mislite... imamo plišance koji su čisti, osim što je po njima padala prašina. Dakle, nitko se s njima nije igrao, jednostavno joj nisu bili zanimljivi... a sad ij je počela izvlačiti... i prašnjavi su... da, tresla sam ih tu i tamo, ali prašnjavi su... da li bi bilo dovoljno da ih ubacim u sušilicu, mislite da bi sušilica mogla istjerati prašinu iz njih (i ozloglašene grinje, naravno!)
Mislim da sam negdje procitala da se grinje rjesavaju zamrzavanjem.
Po tome bi ih trebala ubacit u frizider!
Ja bi ih oprala u ves masini i to bi smatrala cistim![]()
grinje ti se unistavaju smzavanjem. ako se dobro sjecam. a prasina, najlakse je oprati pa u susilicu.
ali ja osobno mrzim plisance pa su duboko zakopani u koferu koji je u koferu a i taj je u zadnjem koferu![]()
Evo, pere se prva tura drugi put. U zamrzivaču nema mjesta ni za pola piceka, a kamoli ovolike zivine.
kad bude zima, svi će provesti koju moć vani.
ja računam da su čisti kad operem u mašini (sušenje u sušilici je samo dobrodošao dodatak, a i budu opet divni mekani)
A hoce li prezivjeti pranje u masini plicanci koji se glasaju kad ih pritisnes? Mislim, hoce li se i dalje glasati?
Imamo jednog cucka kojega mali svuda vuce za sobom i vec je krastav da mi ga se gadi primiti.
Slazem se za dezinfekciju ali sad smo na prasini lol.
Vec sam negdje pisala da je nakon perilice i susilice pas lajao cijelu noc. I danas radi. U to valjda stavljaju neke samopunjive baterije.
prašina smeta ako si alergičan na grinje
a onda nema puno koristi od pranja 2x godišnje da makneš prljavštinu
a nećeš plišance prati na tjednoj bazi
Znam i svjesna sam toga. Mozesa vidjeti moje postove od prije na ovoj temi. Opcenito sam protiv svih sterilizacija u kucanstvu. Nas organizam ima tako predivno i fascinantno dizajniran sustav obrane od bestija. Zbilja ljudi prestanite s tim denzifekcijama na svakodnevnoj razini. Nece nas to nigdje pametno odvesti.
Da. Smrde po prašini.
Neke je dobila kad se rodila, a nismo ih nikad oprali... ali obzirom da su dijagnosticirali atopijski d. u početnoj fazi, a tata ima velikih problema s kožom i alergijama, a čitala sam na topicu o AD da prašina smeta... rekoh, ajmo, svi na kupanje. I nakon toga u kutiju... ili u njen šator, tamo manje pada prašina.![]()
A kad sam već u ludilu, napunila sam i suđericu plastičnim igračkama... i zapravo... u ludilu sam, ovo je bio samo trigger... javila se moja stara uspavana čistunica, čak sam i prašinu sa zidova brisala.
A prehlađena sam da jedva gledam... fakat su žene čudna bića.![]()
Ja imam alergicare i znam da grinje ubija ili pranje na 60 ili zamrzavanje na 48 sati. To nije dezinfekcija, niti precjenjeno, vec potreba kod alergicara. Dezinfekcija je nesto sasvim drugo - nije joj cilj utamaniti grinje koje kod alergicnih atopicara izazivajuj solidne smetnje