Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Ne pocica do kraja!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Jutro
    A ide, nedamo se!
    Pa tu bol osjetim kad su mi dojke pune, gore na početku, ispod ramena, osjetim da je tvrdo i na pritisak me zaboli. Ne boli dok dojim, ali kažem, mali nikako da isprazni dojku do kraja, a čitala sam da nije dobro da imam zastoj mlijeka, pa zato izdojim do kraja, ne bude tog mlijeka puno, možda 10ml, a nakon što izdojim to do kraja, onda više nije tvrdo, i osjetim olakšanje u dojci. Valjda ima logike to što govorim.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj fingertips prvotno napisa Vidi poruku
    Jutro
    A ide, nedamo se!
    Pa tu bol osjetim kad su mi dojke pune, gore na početku, ispod ramena, osjetim da je tvrdo i na pritisak me zaboli. Ne boli dok dojim, ali kažem, mali nikako da isprazni dojku do kraja, a čitala sam da nije dobro da imam zastoj mlijeka, pa zato izdojim do kraja, ne bude tog mlijeka puno, možda 10ml, a nakon što izdojim to do kraja, onda više nije tvrdo, i osjetim olakšanje u dojci. Valjda ima logike to što govorim.
    Ima logike jer šeširići onemogućavaju ravnomjerno pražnjenje dojke.

Probajte se riješiti šeširića. Bitno je da dijete otvori usta što više.
    Bebe imaju refleks koji tome služi. Refleks se potakne draganjem bradavicom ili prstom po ustima ili po obrazu blizu usta. OKrenut će glavu na tu stranu i početi otvarati usta.
    Kod nekih je učinkovito da majka jasno ponavlja riječ otvori i da sama otvara usta. I male bebe pokušavaju imitirati izraz lica.
    Možete probati i kažiprstom ruke kojom pridržavate dojku ili palcem ako ne pridržavate dojku lagano pritisnuti bebinu bradu prema dolje.

Možete probati i sa kompresijama dojke da se dojka što više isprazni.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •