Ispričavam se adminima ako ponavljam temu, al nemam baš vremena tražiti temu, a i ne snalazim se
Dakle, beba ima 3 tjedna, uspješn dobiva na težinu, mjenjamo pelenu otprilike 6 puta dnevno, svaka je popišana. Imali smo problema sa stolicom do ponedjeljka kad smo nakon 7 dana nekakanja posjetili pedijatra, trbuh mu je bio lijepo mekan, nije bilo zastoja stolice, zaključak: moje mlijeko je dovoljno probabljivo kroz mokraću. Taj dan je kakao, i još jednom ovaj tjedan, rečeno nam je da je moguće da odsad pa nadalje da nema stolicu i po 2.tjedna. No dobro to sad nije bitno.
U bolnici smo odmah počeli sa dojenjem, prvi dan uopće nije htio jesti, drugi dan je počelo mučenje, dobio je žuticu, pa pogotovo nije htio jesti. Trećeg dana ujutro,doktori u bolnici su zaključili da su moje bradavice za njega prevelike i preuvučene, i da on jednostavno ima mala usta za prihvaćanje dojke. Rekli mi da se izdojim, nahranila ga na špricu. Počeli smo dojiti pomoću šeširića, još uvijek dojim pomoću šeširića, prije svakog podoja ponudim bradavicu, no jednostavno ne može toliko raširiti usta.
Mlijeka ima, prvo blijede boje, poslije je gušće i žuće. Kad ga stavim na bradavicu, počne odmah vući,mlijeko odmah krene (čak i na drugu dojku mi mlijeko izlazi) aktivno siše i guta oko 20-30minuta. No zadnja dva dana počeli su problemi, non stop bi sisao,kad ga stavim na dojku aktivno siše oko 15-20minuta i duže ponekad, no to nasisavanje se oduži na sat vremena i više, ali ne isprazni dojku do kraja i osjećam bol u dojkama, gore pripočetku, di se stvara to najmasnije mlijeko. Nakon što njega nekako odvojim ili zaspe, onda izdojim dojku do kraja, baš da me prestane boliti, evo npr jučer, dala sam mu to izdojeno mlijeko, popio je i odmah zaspao, i dala sam mu navečer izdojeno baš da mu potaknem stolicu i da se najede kako treba i spavao je od 21 do 01.
Mene sad zanima, jel to samo faza, ili kako to ide?
Inače vesela je beba do jedno 4-5 popodne, kad krenu grčići koji traju do otprilike 10naveče, pa zaspe, i budi se dva put po noći za podoje. Lijepo napreduje, već podiže glavicu i oslanja se na rukice, prati zvuk i prati pogledom.
Eto, nadam se da sam dobro objasnila svoju situaciju.