Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Ne pocica do kraja!

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno Ne pocica do kraja!

Ispričavam se adminima ako ponavljam temu, al nemam baš vremena tražiti temu, a i ne snalazim se

Dakle, beba ima 3 tjedna, uspješn dobiva na težinu, mjenjamo pelenu otprilike 6 puta dnevno, svaka je popišana. Imali smo problema sa stolicom do ponedjeljka kad smo nakon 7 dana nekakanja posjetili pedijatra, trbuh mu je bio lijepo mekan, nije bilo zastoja stolice, zaključak: moje mlijeko je dovoljno probabljivo kroz mokraću. Taj dan je kakao, i još jednom ovaj tjedan, rečeno nam je da je moguće da odsad pa nadalje da nema stolicu i po 2.tjedna. No dobro to sad nije bitno.
    U bolnici smo odmah počeli sa dojenjem, prvi dan uopće nije htio jesti, drugi dan je počelo mučenje, dobio je žuticu, pa pogotovo nije htio jesti. Trećeg dana ujutro,doktori u bolnici su zaključili da su moje bradavice za njega prevelike i preuvučene, i da on jednostavno ima mala usta za prihvaćanje dojke. Rekli mi da se izdojim, nahranila ga na špricu. Počeli smo dojiti pomoću šeširića, još uvijek dojim pomoću šeširića, prije svakog podoja ponudim bradavicu, no jednostavno ne može toliko raširiti usta.
    Mlijeka ima, prvo blijede boje, poslije je gušće i žuće. Kad ga stavim na bradavicu, počne odmah vući,mlijeko odmah krene (čak i na drugu dojku mi mlijeko izlazi) aktivno siše i guta oko 20-30minuta. No zadnja dva dana počeli su problemi, non stop bi sisao,kad ga stavim na dojku aktivno siše oko 15-20minuta i duže ponekad, no to nasisavanje se oduži na sat vremena i više, ali ne isprazni dojku do kraja i osjećam bol u dojkama, gore pripočetku, di se stvara to najmasnije mlijeko. Nakon što njega nekako odvojim ili zaspe, onda izdojim dojku do kraja, baš da me prestane boliti, evo npr jučer, dala sam mu to izdojeno mlijeko, popio je i odmah zaspao, i dala sam mu navečer izdojeno baš da mu potaknem stolicu i da se najede kako treba i spavao je od 21 do 01.
    Mene sad zanima, jel to samo faza, ili kako to ide?
    Inače vesela je beba do jedno 4-5 popodne, kad krenu grčići koji traju do otprilike 10naveče, pa zaspe, i budi se dva put po noći za podoje. Lijepo napreduje, već podiže glavicu i oslanja se na rukice, prati zvuk i prati pogledom.

Eto, nadam se da sam dobro objasnila svoju situaciju.

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Oprosti, ne stignem više. Pročitaj za početak ovo http://www.roda.hr/article/read/skokovi-u-razvoju.

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Da, ima logike, ja ne planiram tako lako odustati od dojenja, a i imam podršku od svojih. Ništa, cice na izvolite, pa nek papa koliko hoće, samo nek je on meni sretan

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Kako ste?

Daj još samo malo opiši tu bol koja ti se javlja u dojci. Kakva je? Boli cijelo vrijeme dok dojiš? Zašto se izdajaš na kraju podoja?

Grčiće možda ima zbog zraka u crijevima, pokušaj ga češće stavljati da podrigne.

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Jutro
    A ide, nedamo se!
    Pa tu bol osjetim kad su mi dojke pune, gore na početku, ispod ramena, osjetim da je tvrdo i na pritisak me zaboli. Ne boli dok dojim, ali kažem, mali nikako da isprazni dojku do kraja, a čitala sam da nije dobro da imam zastoj mlijeka, pa zato izdojim do kraja, ne bude tog mlijeka puno, možda 10ml, a nakon što izdojim to do kraja, onda više nije tvrdo, i osjetim olakšanje u dojci. Valjda ima logike to što govorim.

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

fingertips, meni se čini da je tu sve super!!! Dojke se ne mogu isprazniti "do kraja", a posebno ne u počecima. Možda ipak ne bi trebala izdajati naknadno, jer time samo potićeš opet proizvodnju tog viška. Pusti da se sama količina izregulira. Nakon podoja malo izmasiraj lagano bolno mjesto ili stavi topli oblog. Meni je pomagala ona najmanja bočica od vode, koju bih napunila vručom vodom(ne prevručom), pa bi rolala od početka, prema bradavici.

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

ma i meni se sad čini da je sve super! Da, slažem se s tobom da izdajanjem potičem proizvodnju tog viška, jer ako dojke "rade" po principu ponude i potražnje onda je malenom valjda dovoljno toliko koliko pocica.
    I jučer se nisam izdajala, pustila sam da ide sve svojim tokom. Mah, radim paniku di netriba, takva sam po prirodi

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Sve je to normalno! Samo vi uživajte!!

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Odlično! Pripazi još samo malo na tu dojku u kojoj bude tvrdo, možeš si stavljati obloge, ovako kako Lotta kaže. Ne bi ništa trebalo boljeti. Ako zapne, javi se!

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Pokušajte se riješiti šeširića da budeš sigurna da se dojka lijepo isprazni.

Kad počne vući, možeš mu pomoći (i sebi) pritiskom na to bolnije mjesto da mlijeko iz tog dijela sigurno izađe.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj fingertips prvotno napisa Vidi poruku
    Jutro
    A ide, nedamo se!
    Pa tu bol osjetim kad su mi dojke pune, gore na početku, ispod ramena, osjetim da je tvrdo i na pritisak me zaboli. Ne boli dok dojim, ali kažem, mali nikako da isprazni dojku do kraja, a čitala sam da nije dobro da imam zastoj mlijeka, pa zato izdojim do kraja, ne bude tog mlijeka puno, možda 10ml, a nakon što izdojim to do kraja, onda više nije tvrdo, i osjetim olakšanje u dojci. Valjda ima logike to što govorim.
    Ima logike jer šeširići onemogućavaju ravnomjerno pražnjenje dojke.

Probajte se riješiti šeširića. Bitno je da dijete otvori usta što više.
    Bebe imaju refleks koji tome služi. Refleks se potakne draganjem bradavicom ili prstom po ustima ili po obrazu blizu usta. OKrenut će glavu na tu stranu i početi otvarati usta.
    Kod nekih je učinkovito da majka jasno ponavlja riječ otvori i da sama otvara usta. I male bebe pokušavaju imitirati izraz lica.
    Možete probati i kažiprstom ruke kojom pridržavate dojku ili palcem ako ne pridržavate dojku lagano pritisnuti bebinu bradu prema dolje.

Možete probati i sa kompresijama dojke da se dojka što više isprazni.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •