Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Veca beba i dojenje po rasporedu

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Veca beba i dojenje po rasporedu

Evo mene s jednim pitanjem. Moja beba ce uskoro 8 mjeseci i uvest cu joj drugi obrok dohrane. Za sad ima jedan, kojeg je prilicno dobro prihvatila, a osim toga doji.

Od kad je rodjena dojim ju na zahtjev, bez nekog rasporeda. Medjutim, sad kad krene jesti prijepodne vocnu uzinu, a kasnije rucak, i to cu pokusati da bude uvijek u slicno doba dana, ne bi li mozda i u dojenje trebalo nekako uvesti reda? I kako?

Ona nikad nije imala strpljenja dugo cicati i posteno se najesti, a pogotovo otkad je svjesna svijeta oko sebe. Pojede par minuta i nece vise, ne mogu ju prisiliti, imam osjecaj da pojede tek toliko da zadovolji prvu glad. Ja pazim da joj unutar 2-3 sata nudim istu stranu, tak da to ne brinem. Ali onda kad za sat, sat i pol hoce opet cicati, a naravno da joj dam. Pogotovo sto je neko vrijeme imala granican prirast tezine.

Druga strana price je sto joj ponekad dam (a ona ne odbije) cak i kad ne trazi, npr. spremamo se sa starijom van na dva sata, jela je prije sat i pol, a znam da ce bolje odspavat u setnji ako jos malo pojede, plus, ne bih bas vani na vjetru i hladnoci dojila pa joj dam radije prije izlaska. Skoro svaki dan tako.

E sad, za nas odrasle i za vecu djecu bolje je ako jedemo prema nekom rasporedu i ne grickamo stalno izmedju obroka, jel da? A sta je s bebama i dojenjem? Ja imam osjecaj da ona stalno ima medjuobroke... Da probam to dovesti u red ili ne treba?

Nadam se da sam se uspjela izraziti
    Posljednje uređivanje od Charlie : 22.03.2013. at 20:57

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne treba uvoditi reda u dojenje, ja ga nikad nisam uvodila, ni jednogodišnjacima, ni dvogodišnjacima, ni trogodišnjacima LOL
    doji i dalje na zahtjev, njezin ili svoj

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ja nisam nikad uvodila nikakav raspored no svejedno imamo dan po savrsenom obrascu kojeg je u biti ona nametnula a meni je zgodno utoliko sto otprilike vec mogu predvidjeti sto ce i kada htjeti. Budjenje oko 8 pa cica. Oko 10 cica i usputno sitno spavanje. Oko 13 rucak. Oko 15 cica i popodnevno spavanje, oko 18 budjenje pa opet cica. Oko 20 vecera. Oko 22,30 cica uz zaspivanje za noc - lak noc vidimo se sutra oko 8.
    Tako mi pase mozda zatojer sam se prilagodila njoj, nasle smo takav ritam a nisam isla za nekim rasporedom.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Charlie, ja bih rekla ovako - kad je vrijeme za obrok dohrane, nemoj neposredno prije toga dojiti. Između obroka doji normalno na zahtjev. Tijekom cijele prve godine je mlijeko glavna hrana, a kruta hrana je DOhrana.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

edit: tim više joj ne bih uvodila neki raspored dojenja budući da doji kratko

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Hvala vam! Obrok dohrane obicno dobije nakon prijepodnevnog spavanca od cca 2h, tako da ipak ima razmak izmedju podoja i obroka. Iako nekad nije raspolozena za drugo nego za cicu, obicno ako se ne naspava dovoljno...

Zbog tog kratkog dojenja i ne moze imati neki raspored, vjerojatno, kad brzo ogladni. Iako pedijatrica misli da je obrnuto, da zbog nepostojanja rasporeda kratko doji. Ali ona je oduvijek tako dojila, osim valjda skroz na pocetku...

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Charlie meni se čini da si do sada radila sve super i da nema potrebe mjenjati to.

Ni odrasli nisu gladni svaki dan u isto vrijeme niti smo svaki put jednako gladni.
    Upravo zato dojenje na zahtjev i je najbolje. Kada god i koliko god dijete traži.
    Ono samo zna kada i koliko mu treba. aima djece koja sišu krtako ali to im je dovoljno da zadovolje svoje potrebe.

Nuđenje prije izlaska van je isto ok. Ona posiše malo da može biti mirna do povratka doma.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •