Stranica 2 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 200

Tema: paracetamol u frižideru - pitanje HITNO!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

nemoj joj oblagati ruke i noge, pogotovo ne stopala, dlanove
    ako je već motaš umotaj je ostavljajući slobodne dlanove, stopala, glavu obavezno

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

kupka kroz dvadesetak min, uronjeno sve osim glave i vrata.
    i da umatanje ide ovako kako je ZO napisala, pazi da nema propuha i suha plahta preko mokre (voda toplija od sobne temp cca 35 stupnjeva nek se postepeno hladi na njoj)
    Posljednje uređivanje od pikula : 24.03.2013. at 21:11

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Naravno da ćeš joj dati ibiprofen, dijete je očito izmučeno od temperature, a ako još i teško diše temperatura to pogoršava.
    Visoku temperaturu treba skidati.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Nekon što smo kurili cca 5 dana mi smo dali rehidromix da dijete što manje dehidrira.
    Ne znam, nama pedijatar preporuča.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

http://www.mama-mami.com/archive/for...php?t21227.htm
    Ovo je dobar tekst o skidanju temperature.

Blekonja, naravno da skidaš temperaturu, ako je dijete izmučeno, dugo ne jede, ne pije ništa,...

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

E da... sad sam se sjetila, pred par mjeseci sam pretraživala net na ovu temu... i Slovenci su bili puno opušteniji od nas... npr. ovaj link:
    http://www.bibaleze.si/clanek/malcek...i-nevarna.html

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Evo iz jednog rada od moje majke
    http://hpps.kbsplit.hr/hpps2001-pdf/dok-21.pdf

Primjena analgo-antipiretika je samo simptomatsko liječenje. U većini slučajeva vrućicu ne prate simptomi ozbiljnije bolesti, pa antipiretici najčešće nisu niti opravdani. Oni čak mogu štetiti ako skrivaju znakove bolesti, ako potiču na upotrebu lijekova za samoizlječive, blage bolesti i modificiraju poželjne fiziološke reakcije na infekciju. Svoj febrilnoj djeci pomažu u odavanju topline iz tijela uobičajene nefarma- kološke mjere (hidracija, uklanjanje suvišne odjeće, ugodna odjeća i ugodna prozračna, svježa okolina). Liječeći svako dijete s vrućicom rigorozno (antipiretik, fizikalne metode rashlađivanja) dajemo impresiju roditeljima, sestrama, studentima i mlađim kolegama da je povišena temperatura per se štetna, a antipireza korisna, za što nema uporišta u znanosti. Ono što nas treba bri- nuti je bolest zbog koje je vrućica nastala.

Indikacije za upotrebu: vrućica je indikacija za primjenu antipiretika samo ako postoje simptomi štetnosti u djeteta, ili ako u osobnoj anamnezi postoje bolesti koje vrućica može pogoršati (kronična plućna bolest ili miokardiopa-

tija, kronična bolest SŽS-a, trudnoća) ili sklonost febrilnim konvulzijama. Treba imati u vidu da se sklonost febrilnim konvulzijama brzo smanjuje poslije treće godine života.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Blekonja, naravno da skidaš temperaturu, ako je dijete izmučeno, dugo ne jede, ne pije ništa,...
    Ja ne.. moj svaki put kad ima temp dudi/spava/nema apetit. I puštam ga da spava i spava i spava.. Gledam da pije tekućine i to je to. Otkad ga puštam tako, brzinski odrađuje te visoke fibre.

A prije, kad me bilo strah temperature, ja bih mu skinula temp i on bi bio dovoljno dobro da se igra/skače itd. Pa mislim, nije baš tijelu od pomoći da kad se bori on troši energiju na igranje umjesto da spava i sva energija odlazi na borbu.

Citiraj LolaMo prvotno napisa Vidi poruku
    Evo iz jednog rada od moje majke
    http://hpps.kbsplit.hr/hpps2001-pdf/dok-21.pdf

Primjena analgo-antipiretika je samo simptomatsko liječenje. U većini slučajeva vrućicu ne prate simptomi ozbiljnije bolesti, pa antipiretici najčešće nisu niti opravdani. Oni čak mogu štetiti ako skrivaju znakove bolesti, ako potiču na upotrebu lijekova za samoizlječive, blage bolesti i modificiraju poželjne fiziološke reakcije na infekciju. Svoj febrilnoj djeci pomažu u odavanju topline iz tijela uobičajene nefarma- kološke mjere (hidracija, uklanjanje suvišne odjeće, ugodna odjeća i ugodna prozračna, svježa okolina). Liječeći svako dijete s vrućicom rigorozno (antipiretik, fizikalne metode rashlađivanja) dajemo impresiju roditeljima, sestrama, studentima i mlađim kolegama da je povišena temperatura per se štetna, a antipireza korisna, za što nema uporišta u znanosti. Ono što nas treba bri- nuti je bolest zbog koje je vrućica nastala.

Indikacije za upotrebu: vrućica je indikacija za primjenu antipiretika samo ako postoje simptomi štetnosti u djeteta, ili ako u osobnoj anamnezi postoje bolesti koje vrućica može pogoršati (kronična plućna bolest ili miokardiopa-

tija, kronična bolest SŽS-a, trudnoća) ili sklonost febrilnim konvulzijama. Treba imati u vidu da se sklonost febrilnim konvulzijama brzo smanjuje poslije treće godine života.
    Svaka čast, iznimno pametno napisano

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

anchie76, ja ponekad skidam, ponekad ne.
    Ako je stanje takvo da ne može ni vode popiti, a nije pio več dugo, onda skidam.
    Iliti ako procijenim da je toliko izmučen da sad stvarno treba skinuti - skidam.
    Kako mogu reči Blekonji da ne skida, kad joj je ovo vjerojatno jedan od prvih susreta s temperaturom? Kroz par puta će upoznati kako njezino dijete reagira na temperaturu, kad mu raste, pada, kakvog je stanja u određenom trenutku,... bitno da ima podatke koje smo joj pokušali prenjeti:
    - da temperaturu ne treba svom silom snižavati
    - da treba dati tijelu šansu da odreagira
    - ...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa nitko niti ne kaže da svako dijete sa vrućicom treba liječiti antipireticima niti da treba liječiti vrućicu koju uzrokuje blaga bolest.
    Laringitis radi kojega dijete prima solu medrol nije blaga bolest, i sigurno da tome djetetu treba skidati temperaturu jer je iscrpljeno i teško diše.
    Ako djetetu kad dobije lijek temperatura padne tako da skače i ponaša se kao da nije bolesno, onda ga stvarno vjerojatno nije trebalo dobiti.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kako mogu reči Blekonji da ne skida, kad joj je ovo vjerojatno jedan od prvih susreta s temperaturom?
    ma naravno.

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Pa nitko niti ne kaže da svako dijete sa vrućicom treba liječiti antipireticima niti da treba liječiti vrućicu koju uzrokuje blaga bolest.
    Ne, naravno..ali ipak..mnogi to rade..ne mislim konkretno na vas ovdje, nego na mnoge moje prijatelje

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

jučer u toku dana 37,2 odradili inhalaciju i sr...e počinje popodne od 15 fibra skače
    a navečer dođe do 39,5 dam joj dalsy i stavim 20 min u kupku
    padne na 38,5 i ja vidim da ona nije dobro, hladne rukice, kao da bi spavala (ok umorna je) ali vidim da to nije to tuli, tuli i ne valja
    izmjerimo od 15 min. nakon tih 38,5 ono opet skočilo na 39,5

zovem hitnu i pitam što ću kaže dajte joj paracetamol čepiće u guzu (1 i 1/2 eferalgan) 2 sata nakon dalsy i dođite
    na hitnoj 45 min nakon tih čepića fibra 39,3 i ne pada i dr. zbunjena i misli što joj dati i na kraju joj da 1/3 voltarena
    za nekih 2-2,5 sata palo joj je na 37,5

nije baš sve tako crno-bijelo cure moje

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Naravno da nije - jesu li joj radili CRP? Pluća?

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

~~~~~~ da čim prije ozdravi!

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Blekonja, nije svaki trenutak dobar za skidanje temperature kupkom, a voda mora biti tek jedan stupanj niža od tjelesne temperature.
    Ako se trese, znači da joj temp. raste i tad ne diraj, tek kad se prestane tresti možeš spuštati... kupkom, oblozima (preferiram obloge, umotati dijete u mokar mlaki ručnik, pa u suhi ručnik)... i imaj na umu da često kupka, ako je prehladna napravi kontra efekt, pa temperatura poraste jer se tijelo brani od hladnoće... mi smo imali takvo iskustvo... jer jedno je što pokaže termometar u kadi, a drugo kako dijete zbilja podnosi tu temperaturu vode. Tako da, preferiram obloge.

Držim fige da brzi ozdravi.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

jesu na jedvite jade sinoć u hitnoj i crp je 8 - viroza je kažu,
    samo više ne znam di udaramo,
    ona je konstatno uspavana, umorna grintava, cijeli dan od kad se probudila je temp. do 38,5 pala je najmanje na 37,8 i to je jako iscrpljuje
    ona je jako teško podnosi, neće ništa da jede, bezvoljna je
    za pluća nitko ništa ne govori u smislu da je u njima problem
    osim laringitisa i kašlja ogromnog koji se malo smiri inhalacijom i jutros je kod našeg ped. bila na jednoj

ne znam više što da mislim
    dijete mi je užasno iscrpljeno i to me straši do neba

Mojca bila je 37, a tresla se nakon kupke, mislim da i mi više nećemo kupku, ne volim je i gotovo

evo sad je 39,1 ide dalsy ja drugačije ne znam što bi

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Jesi isla na hitnu na pedijatriju ili na zarazno?

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

jesam sinoć piše u prethodnom postu, evo sad smo joj dali dalsy i odmah je zaspala??? iscrpljena je užasno,
    skinula sam je u bodić kratkih rukava i pokrila lancunićem u sobi u kojoj je prozračno, ja više ne znam što ću.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako je viroza, onda to traje do 7 dana...može biti gripa, štogod. Mi smo to jednom prošli, 7 dana mu je temperatura skakala do 40. Spasila me poliklinika sabol, išli smo par puta vaditi krv da vidimo da li je sve ok, i svaki dan smo se čuli. To me smirivalo.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Samo polako Blekonja, smireno. Znam kako ti je i ja bih najradije svisnula od brige kad je mali bolestan.
    Imaj na umu da djeca puno lakše podnose temperaturu nego odrasli, pazi da dovoljno pije i da nešto pojede, nasitno.
    Svojem znam skuhati same makarone ili same žgance kad je bolestan, bome mu znam skuhati i hrenovku, ako mi je bitno da barem nešto stavi u želudac.
    (Ne preporučam da svi trebaju u bolesti jesti hrenovke, nego čisto da joj nudiš nešto što znaš da bi mogla pojesti).
    Ne treba puno jesti, da jede 10% naspram inače, trebalo bi biti dovoljno.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

A jesu li ti dali nešto za kašalj? Kako zvuči kašalj? Podsjeća li na foku, piljenje drva, lavež psa, suh, produktivan,uporan? Znam da zvuči čudno, ali možda je ne iscrpljuje samo temperatura nego upravo laringitis.
    Posljednje uređivanje od pikula : 25.03.2013. at 17:34

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

I ja mislim da ako je djetetu puni nos da se treba obratiti pažnju na kašalj i naravno
    slušati pluća!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Dijete dobiva solu medrol i inhalacije.

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Blekonja i mi smo nedavno imali laringitis..znam da grozno umara i zvuči jos gore. Najgore je po noci pa se nakupi tog umora..
    Bilo bi super ako ti netko moze posuditi inhalator pa da se i doma jos par puta dnevno inhalirate s fizioloskom.. Nama je jako pomagalo i inace mi je inhalator jedna od najboljih investicija

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

40 min nakon dalsya fibra skočila na 39,7 stavli obloge pa pala na 38,5, pa opet skočila na 38,8, pa opet oblozi 38,5, i opet naravno 38,8 ne da se jednostavno
    sad je opet dobila paracetamol na ovih 38,8 jer jednostavno mislim da je preprepreiscrpljena da je razvlačim da joj opet dođe do 39 i nešto i da joj paracetamol ne pomogne, kad nije ni dalsy

LolaMO a što ste stavljali u inhalator, koji lijek, kako sama inhalirati, ići ću ga odmah kupiti? ne znam baš nikoga tko bi mi ga mogao posuditi i jeste li imali ovako visoke fibre?
    pikula nitko ništa za kašalj osim što je od jučer počela uzimati aerius (kao da nam više ne daju injekcije solumedrola) da i on kao malo otovori diš. puteve
    sad sam dala 2,5 ml prospana, a pluća su slušali, nadam se da im se ne provlači upala pluća,
    8 dr. ju je pogledalo kod svake inhalacije i kod moje intervencije nitko ne spominje ništa na plućima osim laringitisa i onog "laveža psa", ali sad je to više produktivniji kašalj, ali čest užasno, nakon inh. dosta se smiri
    može li biti i gripa? kako da to skužim?
    nažalost danas nismo bili ni minute bez temperature ispod 38,5 osim jutros rano, što nas čeka noćas samo Bog zna, nismo spavali 4-5 sati svega od petka
    Posljednje uređivanje od Blekonja : 25.03.2013. at 19:25

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Joj Blekonja, stvarno vas je zahvatilo
    I ne da si hrabra jer nakon ovog
    40 min nakon dalsya fibra skočila na 39,7
    ja bih sigurno bila već na pedijatriji, ne bih te htjela obesrabriti jer nemam iskustva sa
    toliko visokim temperaturama i bonhitisima, ali mi je čudno da nakon jednog i drugog čepića toliko brzo naraste temperatura.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Anemona ne šljivim ti ja sad ni "zdravu" hranu ni te šeme, jede šta hoće, i pije šta hoće samo da jede i pije,
    maloprije je pojela dva Monte pudinga (ima i upaljeno grlo lagano i nos je poluprohodan-to nisam spomenula ili jesam)
    hrenovka mi nije pala na pamet, mogla bi je i htjeti jer voli kad je mi nekad jedemo pa žica i užica

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nećeš samoinicijativno davati lijek u inhalator, rekla si da je dobila inhalaciju kod doktora. To je lijek za kašalj tj. laringitis.
    Možeš inhalirati fiziološkom, što je dobro kod laringitisa, ali nemoj niti to raditi bez savjetovanja sa liječnikom.

Dijete ti je bolesno i normalno je da bolest traje, nakon takvih bolesti moja je kašljala tjednima i tjednima. To nije ništa čudno.
    Jedino što se ta temperatura ne da - ali treba i duže pričekati da padne nakon lijeka, 40 minuta nije dovoljno dugo.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Nećeš samoinicijativno davati lijek u inhalator, rekla si da je dobila inhalaciju kod doktora. To je lijek za kašalj tj. laringitis.
    Možeš inhalirati fiziološkom, što je dobro kod laringitisa, ali nemoj niti to raditi bez savjetovanja sa liječnikom.

Dijete ti je bolesno i normalno je da bolest traje, nakon takvih bolesti moja je kašljala tjednima i tjednima. To nije ništa čudno.
    Jedino što se ta temperatura ne da - ali treba i duže pričekati da padne nakon lijeka, 40 minuta nije dovoljno dugo.
    jasno mi je to, ali mi je nejasno da je u toliko uspjela skočiti na 39,7

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ma da tako sam i mislila što se tiče inhalacije, vidjet ću sutra s njenim pedijatrom, nazvat ću ga!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ali je nakon toga pala.

Ako dijete pojede dva pudinga meni se čini da nije baš jako loše

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

btw. ako je kašalj postao produktivniji onda ti inhalacije fiziološkom više ne znače puno.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Iskreno ja bih odvela dijete na zaraznu pedijatriju, ne samo zbog jako tvrdokorne temperature nego i zbog tako jakog "zvučnog" kašlja u kombinaciji i opće iscrpljenosti. Da li je dijete cijepljeno na pertussis,ne moraš ovdje odgovarati, ali eto vjerujem da bi zarazna morala otkriti malo više.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ali je nakon toga pala.

Ako dijete pojede dva pudinga meni se čini da nije baš jako loše
    nažalost upravo ih je povratila

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

odlično je što ima apetit
    a to što organizam izbacuje ono protiv čega se ne može boriti - to je drugi par rukava

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

to sa povraćanjem ti isto nije neuobičajeno kod ovakvih bolesti jer je djeci želudac pun te sluzi pa zato povraćaju.
    Ja sam isto jednom dijete u takvoj bolesti nahranila nekom vrstom pudinga, zapravo onim voćnim sirom i bila sva sretna što je pojela, a ona je odmah sve ispovraćala.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

kad su moji bili mali i tako iscrpljeni bila sam zadovoljna ako su grickali štapiće, neki blagi bebasti sok, čajek, malo riže, žganaca

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

to je bila kombinacija vode... jer je stalno nudimo jadnu piti + puding + 3 žlice juhe od ručka

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    kad su moji bili mali i tako iscrpljeni bila sam zadovoljna ako su grickali štapiće, neki blagi bebasti sok, čajek, malo riže, žganaca
    ništa neće, nudim i štapiće, čajeve i sokove neće inače
    rižu i žgance nisam probala, mislim da ću sutra
    nudila sam baškotin, neće i neće

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Blekonja mi smo imali grip pre mesec dana. Dete je imalo temperaturu osam dana. Bez ikakvog reda i pravila je padala i skakala do 40. Skidali smo Efferalganom (jer je Paracetamol povraćala, posle je i Brufen povratila).

Šesti dan smo otišli kod dr, izvadila krv, urin, bio je virus.

A o opštem stanju deteta, mislim da je to subjektivno. Ako je roditelj u strahu onda mu sve izgleda loše. Meni se npr. činilo da je mala dobrog opšteg stanja, MM je govorio da je baš loše. Ona je pila, jela nije skoro ništa, kad nema temperaturu bila je vesela, kad ima bila je klonula i samo spavala. Ja sam to podvela pod očekivano stanje deteta sa visokom temperaturom.

Nos je curio u potocima, kašljala je puno, dve noći prespavala u poluležećem jer joj se iz nosa slivalo stalno. Povremeno se žalila da je bole ruke i noge, a kad bi temperatura rasla žalila se na glavobolju.
    Grip je grozan i iscrpljujuć. Ali prođe. Držite se.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Zaboravna: htela sam da kažem da joj je efferalgan skidao temperaturu za jedva jedan stepen, ali brufen je povratila. Ali ako padne ispod 39 bili smo srećni, obično bi je u nekom trenutku oborilo pa bi zaspala. A nekad bi joj u snu pala t sama od sebe još za neki stepen.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Blekonja prvotno napisa Vidi poruku
    to je bila kombinacija vode... jer je stalno nudimo jadnu piti + puding + 3 žlice juhe od ručka
    Pa zašto ne ponuditi nešto bolje od pudinga :/ Bogme bih i ja povratila da mi bolesnoj netko da puding..

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    Pa zašto ne ponuditi nešto bolje od pudinga :/ Bogme bih i ja povratila da mi bolesnoj netko da puding..
    Recimo ja potpuno razumijem zašto puding (ok i moj na puding u bolesti reagira loše, ali razumijem zašto neki junk ili loša hrana).
    Meni je zdrava i uravnotežena prehrana mojeg djeteta užasno bitna, ali u bolesti bome itekako popustim i dam "svašta".
    Naravno da prvo nudim povrtnu juhicu i kuhano meso i svašta zdravo i kako treba, ali kad dođem do zadnje granice bome dam hrenovke, ako njih želi.
    To je obično kritičnih dan dva i ne vidim ništa loše u tome, ako baš to traži i jedino to želi pojesti.

(Ok, kod njega su to obično sami makaroni, sami žganci, ili krumpir kuhan u slanoj vodi - to obično baš traži i želi pojesti u bolesti).

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Blekonja prvotno napisa Vidi poruku

LolaMO a što ste stavljali u inhalator, koji lijek, kako sama inhalirati, ići ću ga odmah kupiti? ne znam baš nikoga tko bi mi ga mogao posuditi i jeste li imali ovako visoke fibre?
    Nije moje iskustvo, ali je od frendice, obje imamo ovaj inhalator, ali ga ja još nisam koristila za Smjehuljicu, http://www.medikor.hr/omron/inhalatori/compair-c28-1/, dakle frendica svoju malu koja često kašlje inhalira samo fiziološkom, ponekad stavi kap nečeg za za rastvaranje bronhijalne sluzi. Javim čega.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Nije moje iskustvo, ali je od frendice, obje imamo ovaj inhalator, ali ga ja još nisam koristila za Smjehuljicu, http://www.medikor.hr/omron/inhalatori/compair-c28-1/, dakle frendica svoju malu koja često kašlje inhalira samo fiziološkom, ponekad stavi kap nečeg za za rastvaranje bronhijalne sluzi. Javim čega.
    Bisolvon.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Recimo ja potpuno razumijem zašto puding (ok i moj na puding u bolesti reagira loše, ali razumijem zašto neki junk ili loša hrana).
    Meni je zdrava i uravnotežena prehrana mojeg djeteta užasno bitna, ali u bolesti bome itekako popustim i dam "svašta".
    Naravno da prvo nudim povrtnu juhicu i kuhano meso i svašta zdravo i kako treba, ali kad dođem do zadnje granice bome dam hrenovke, ako njih želi.
    To je obično kritičnih dan dva i ne vidim ništa loše u tome, ako baš to traži i jedino to želi pojesti.

(Ok, kod njega su to obično sami makaroni, sami žganci, ili krumpir kuhan u slanoj vodi - to obično baš traži i želi pojesti u bolesti).
    Al onda opet to radimo da bismo se MI bolje osjećali (da bismo riješili svoj strah), ne zato što je to nužno najbolja opcija za dijete.

Šećer ruši imuno sistem za oko 50% u periodu oko 5 sati nakon konzumiranja. U tom svjetlu, apsolutno nije dobro da jede štogod samo da pojede. Prirodno je da dijete ne može jesti bolesno, tijelo mu ima pametnija posla od probavljanja hrane. I još k tome ako to nije namirnica koja će mu dati vitamine, minerale.. onda to po meni stvarno nema smisla. Bolje da ne jede ništa, neka pije vodu, tekućinu iz juhice i to je to.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nikad djeci ne dajem junk kad su bolesni. Meni je vrlo strana ta ideja da oni baš baš moraju nešto pojesti, a pogotovo mi je strano da im pri tome dam neki junk. Oni tada uglavnom zele piti, pa cu im dati vodu, čaj, sok od narance, limunadu, zeleni sok, skuhat cu kompot, juhu i sl. Ne kuzim kako ce im puding ili hrenovke pomoci u bolesti. Pa ne dajem im to ni kad su zdravi.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Nikad djeci ne dajem junk kad su bolesni. Meni je vrlo strana ta ideja da oni baš baš moraju nešto pojesti, a pogotovo mi je strano da im pri tome dam neki junk. Oni tada uglavnom zele piti, pa cu im dati vodu, čaj, sok od narance, limunadu, zeleni sok, skuhat cu kompot, juhu i sl. Ne kuzim kako ce im puding ili hrenovke pomoci u bolesti. Pa ne dajem im to ni kad su zdravi.
    x
    Ja samo kuham pileće juhice, samo riža sa bijelim mesom i čaj ako je potrebno,
    puno vode i ako smiju /radi trbuha) voće. I da vidiš kako jedu, a fino im je do neba!
    Inače naravno da im to nije omiljena hrana.

Ja osobno nikad ne mogu jesti te pudinge, meni se odmah želudac diže na to,
    a curka isto tako, može ona pojesti ali po pola male žličice, ako slučajno stavi punu
    žličicu pudinga ili sl u usta ne valja, takva je od malena i kad je jela kašice., odnosno nije ih jela.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    Al onda opet to radimo da bismo se MI bolje osjećali (da bismo riješili svoj strah), ne zato što je to nužno najbolja opcija za dijete.

Šećer ruši imuno sistem za oko 50% u periodu oko 5 sati nakon konzumiranja. U tom svjetlu, apsolutno nije dobro da jede štogod samo da pojede. Prirodno je da dijete ne može jesti bolesno, tijelo mu ima pametnija posla od probavljanja hrane. I još k tome ako to nije namirnica koja će mu dati vitamine, minerale.. onda to po meni stvarno nema smisla. Bolje da ne jede ništa, neka pije vodu, tekućinu iz juhice i to je to.
    Šećer i mliječni proizvodi najbolje pogoduju bolesti...
    Da joj probaš dati probiotik, ne onaj iz dućana, već onaj iz vrećice za zamutiti, Panda npr. to će ojačati crijevnu floru, možda potakne apetit.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •