Mame, koje kupovne pekmeze preporučate?
Mame, koje kupovne pekmeze preporučate?
Koliko se sjećam, ovi imaju veliki udio voća na 100 g proizvoda i fini su:
http://www.victory-ltd.com/img/import/schwartau1.jpg
Malo su skuplji.
Meni su odlični i Kplus ''volim najbolje'' pekmezi, posebno marelica. Ima prilično prirodan i uvjerljiv okus.
Posljednje uređivanje od sss : 23.03.2013. at 13:35
meni su odlični Schneekoppe pekmezi s fruktozom, pogotovo od jagoda, a fini je i od marelica
Meni valjaju jedino i isključivo Podravka pekmez od šipka i ista firma ali marelica, sve drugo mi nije dobro. Valjda je to atavizam radi vrtićkih doručaka još od davnih 70-ih...![]()
meni je najbolji pekmez koji postoji Podravkin od sljive. on mi je uspre za kolce, buhtle, ma za sve.
od marmelada volim Darbovu od brusnice, jagode.
kćerce, meni je najbolji Dona od šljive, ovaj "bez dodanog šećera" - taj stvarno ima okus po pekmezu koji je radila moja baka.
Dona, pekmez od šljiva bez šećera i svi od Dida Božo.
Dida Bozo od marelice i Podravka pekmez od šljive ( Donin mi je prekisel)
ovaj novi DOnin mi je OK, ali sam prije par godina probala isti nije mi bio dobar.
Dida Bozini su mi isto dobri.
Najdraži mi je iz Mullera od maline, tom pekmezu mi nema premca! Inače volim i drinine od Bakine tajne (isti đir kao Dida Božo) te Podravkinu od šipka i miješanu.
Posljednje uređivanje od *mamica* : 23.03.2013. at 16:12
Dona mješani, Podravka marelica i oni Lidlovi su mi prefini od marelice i višnje, imaju velike komade voća unutra. Od šljive mi je najbolji domaći, s kožicom![]()
Podravka šipurak je zakon!
I meni! Podravka šipak, yesss. A u frižideru imam osim mojih skuhanih od naranče i grožđa izabela (marelica i šljiva pojedene), još: Podravka šipak, Excelsia šljiva bez šećera, Casa Giulia jagoda, Hatherwood lemon & lime, Maribel šljiva sa šećerom. Zna ih biti i puno više. Jednostavno volim pekmeze, marmelade, džemove...
A naročito kad sama kuham i eksperimentiram. Još jednom hvala Peterlin za recept za pekmez od grožđa. Koje otkriće!!
Uh kad se sjetim, dok sam bila malo dijete u Donu su išli šleperi i šleperi voća, cijele noći, cijele dane,... E to su onda bili super pekmezi, marmelade, sokovi,...
Danas im dolazi na jesen tu i tamo koji šleper jabuka.
Mislim da to sve govori.
Kako sam ove mogla zaboraviti?
http://www.stdalfour.co.uk/products.htm
Skupi su, ali ja pojedem žlicu-dvije za gušt. Ostatak obitelji ne voli to. Pa meni više ostane.![]()
Uskoro će sezona ovom pekmezu:
http://www.coolinarika.com/recept/bazgo-lada/
Tko još nije probao, toplo preporučam.
Ovo je napisala, a na tom topiću su svi njeni savjeti:
http://forum.roda.hr/threads/73874-P...A1ati-pripremuSjetih se još jednog džema tj. marmelade u koju ne treba ništa osim voća i šećera, a to je marmelada od crnog grožđa (izabela ili bilo koji "direktor"). Treba samo ispasirati da se ukloni višak kožica i koštica! Ima toliko pektina da se može okameniti. Ako se ove godine ogrebem kod susjede za grožđe, napravit ću turu. Jako je tamno i krasno iizgleda u božićnim kolačićima, a još i fino miriši.
Tako je dobar. Pravi žele.
ja zadnjih par godina radim pekmez od jagoda, moja V ga obožava, marelicu za MM i šljive za moju mamu
i ne pojedemo sve, a još nešto i dobijemo tako da imam bar 20 teglica pekmeza doma
i na sve to sam neki dan u dućanu kupilia podravkin šipak i višnju
uželila sam se
MM je šiznuo, kaže da imamo doma pekmeza za 2 života
ali meni je baš došao gušt na to
Mi isto jako volimo pekmeze, dzemove, pogotovo domaće. Ali sad nam je usfalilo pa sam tražila kupovne. Kupila sam Dida Božo smokve+naranča, prefino!
Hvala i za recepte! Zna li tko ima li gdje za kupiti čisti pektin?
Lijepo Jelena.O kaže - u zelenim jabukama ima dovoljno pektina, ali ako ipak želiš nešto drugo, ovako:
Imaš želirni šećer u Sloveniji (sa pektinom), a znalo je biti i tekućeg pektina u bocama. To sam viđala u većini Mercatorovih trgovina u Sloveniji, ali nisam bila ove godine pa ne znam.
Tekućeg pektina znalo je biti u DM-u, ali ja to rijetko kupujem pa nemam pojma.
Donin od šljiva bez dodanog šećera. Meni je odličan i svid rugi nakon njega su mi preslatki, ali je skup jako. Ja ga kupila bila na akciji. Sad opet čekam akciju!
Evo skale jednog ovisnika:
Schwartau - svi, pogotovo od bobičastog/šumskog voća i šljive
Podravka - šipak, šljiva
SMS - smokve+čokolada (samo ovo nisam godinama vidjela nigdje za kupiti)
Mackays - naranča
Dida Boža - višnja
Mojca, oni francuski karirani su ti vjerojatno Bonne Maman.
U potrazi sam za marmeladom/džemom/pekmezom od limuna koji se može kupiti u dućanu (ne da mi se to kupovati online). Naišla sam na jedan sjajan OH! s Visa, ali ga nisam vidjela za kupiti nigdje osim tamo (a i bio je preskup da bi mi bio na stalnom meniju, tipa 200g 35kn).
I moji ponekad u Lidlu uzmu malinu jer na vrtu ih nemam dovoljno za džem, sve klinci pozobaju (ali posadila sam proljetos hrpu novih sadnica pa će se to promijeniti).
Podravka je nekad imala džem od kupina i taj je bio mrak, ali ne znam da li ga je bilo na hrvatskom tržištu (davna prošlost). Njihov džem od breskve mi je fini - probala nedavno.
Inače, ja lokalpatriotski volim Podravkin crni pekmez od šljiva bez dodanog šećera, iako taj ima svoju cijenu, šipak i miješanu marmeladu. To već godinama nisam kupila jer radim svoje džemove doma, ali povremeno na sl.putu dobijem za doručak Podravkine, a i kad sam ležala u bolnici sam dobivala za doručak, pa mi je bilo drago vidjeti da bolnice uredno kupuju domaće proizvode.
Od ostalih - moja mama kupuje neki džem od naranče (mislim da je Schneekoppe, to je za dijabetičare).
Posljednje uređivanje od Peterlin : 14.06.2013. at 14:21
Alnatura. Od jagode. Jako je fin. A moze i marelica njihova te sumsko voce