Kod nas se uzgajaju tune, orade, brancini, šargi, picevi...trebala bih još malo istražiti koje su još ribe u pitanju....bilo je čak i marokanskih uzgojnih zubataca...
Na ribarnici pogledaj malo bolje, ribe iz uzgoja su tamnije od divljaka, sigurno se ne uzgajaju srdele, najbolje su one koje imaju ljuske na sebi i nisu zgnječenog izgleda, gledaj da su krute i vretenaste! Isto tako bolje su one koje su ulovljene plivaricom, nego one iz koće, sva plava riba mora biti vretenasta i kruta, skuše su dobre, papaline, šaruni...
gof (nisam baš viđala često u zg-u), palamida, baš sam nekidan gledala morske pse na ribarnici i činili su mi se starima....ja to jedem jedino ako dida ili tata ulove (ja sam iz Šibenika, pa mi pošalju), onda trlje, bolje su one veće, to je trlja kamenarka, manje žive na mulju pa imaju onaj specifični okus, kokot sigurno nije iz uzgoja, a dobar je za juhu, pa pauk, škrpina, kanjci...ima toga....
Moj prodavač ribe je iz Novigrada kod Zadra imaš ga na Dolcu i Kvatriću...uglavnom ima dobru ribu, koju ne spremam ja nego svekar pa mu se ukrcamo na ručak jednom do dvaput tjedno