Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Recepti s ribom, plodovima mora

gugolina avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno Recepti s ribom, plodovima mora

Dakle, dala sam si zadatak da ću malo više isprobavati ove morske recepte.
    Znam napraviti rižoto od lignji, lignje pečene s krumpirom u pećnici, gambere na bijelo s tjesteninom.
    Otkad imam bebu isprobavala sam nešto sa smrznutim fileom oslića, ali nisam prezadovoljna eksperimentima.

Bila bih zahvalna ako biste mi preporučile nešto isprobano, fino Živimo u Zg, imamo malu ribarnicu u Trnskom, u Utrinama nisam bila, ali nikad se nisam usudila nešto tamo kupiti, možda bih trebala.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Meni jedan od najjednostavnijih s fileom oslića je izdinstati ga na crvenom luku, podliti bijelim vinom, dodati češnjaka i malo vode. Poslužiti s krumpirom ili purom .

Još nešto često radim, ledove papaline bacim samo na vruće ulje. Klinci mi uživaju u tome.
    Crni rižot, brudet, riba na lešo... Ma svašta možeš s ribom i plodovima mora

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

lignje namazati pastom od maslina i složiti u vatrostalnu posudu, malo poprskati maslinovim uljem i peći u pećnici, prilog blitva

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Često radim tjesteninu s plodovima mora, jako brzo je gotovo.

Kupim oko pola kg miješanih plodova mora, smrznutih. Stavim ih smrznute u kipuću vodu u koju stavim sol, malo peršina i papra. Kad zakuha, dovoljno je da 1 minutu jako kuha. Makne se s vatre.

U drugoj posudi prepržim na ulju kapulu i kad omekša dodam i češnjak, dok sve lijepo ne porumeni i zamiriši. Na to ulijem onu vodu u kojoj sam kuhala plodove mora, pa vrhnje ( ja stavim kiselo, ali može i za kuhanje) malo soka od limuna i pirjam nekih pet minuta, onako dok ne zgusne. Sad dodam one kuhane plodove mora, pa kuhanu tjesteninu i malo prokuham, da se sve "sljubi". Maknem s vatre i umiješam istučeno jaja onako u vrelu paštu (ups, tjesteninu). Pa se jaje taman skuha na mekano

Odmah jesti.

Trik: plodove mora treba kuhati ili/i pirjati stvarno samo po minutu. Stvrdnu se ako traje dulje.

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Ja volim lazanje sa spinatom i oslicem. Oslic file pobrasnim i kratko proprzim u ulju. Spinat pripremnim kao inače, malo gušce. Napravim šalsu. Slaže se lasagne, spinat, oslic, salsa. Ponoviti. Na vrh pomiješam sve sto mi ostane i slozim narezanu mozzarelu.
    Malo je igranja, ali je ukusno i lijepo izgleda.
    Kozice volim iskoristiti za sendvice a'la Ikea.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

najukusnije i najjednostavnije riblje jelo mi je file ili odrezak od bilo koje ribe spremljeno na sljedeći način;

file ili odrezak dobro natopim limunovim sokom i nasolim s jedne i druge strane barem pola sata prije pečenja. na tavici rastopim maslac, a ponekad umjesto maslaca koristim maslinovo. ispečem ga na jačoj vatri 2-3 min s jedne strane pa 2-3 min s druge, podlijem s dcl vode i ostavim 5 min da voda ispari. izvadim na tanjur i na file stavim listić-dva maslaca da riba bude ukusnija i zasitnija i ako imam, posipam svježim peršinom.

uz to služim neku zelenjavu lešo s maslinovim i češnjakom (špinat, blitvu, kelj, prokulice, mišanciju...)

ovo bih mogla jesti svaki dan, ali ograničim se na 1x tjedno

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Maslinovo ulje, persin i o obilno, cesnjak, bijelo vino - buzarska izveda bilo cega iz mora izvadjenog i ne mozes fulati

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •