Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Recepti s ribom, plodovima mora

  1. #1
    gugolina avatar
    Datum pristupanja
    May 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    194

    Početno Recepti s ribom, plodovima mora

    Dakle, dala sam si zadatak da ću malo više isprobavati ove morske recepte.
    Znam napraviti rižoto od lignji, lignje pečene s krumpirom u pećnici, gambere na bijelo s tjesteninom.
    Otkad imam bebu isprobavala sam nešto sa smrznutim fileom oslića, ali nisam prezadovoljna eksperimentima.

    Bila bih zahvalna ako biste mi preporučile nešto isprobano, fino Živimo u Zg, imamo malu ribarnicu u Trnskom, u Utrinama nisam bila, ali nikad se nisam usudila nešto tamo kupiti, možda bih trebala.

  2. #2
    trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009
    Lokacija
    ...na putu...
    Postovi
    2,329

    Početno

    Meni jedan od najjednostavnijih s fileom oslića je izdinstati ga na crvenom luku, podliti bijelim vinom, dodati češnjaka i malo vode. Poslužiti s krumpirom ili purom .

    Još nešto često radim, ledove papaline bacim samo na vruće ulje. Klinci mi uživaju u tome.
    Crni rižot, brudet, riba na lešo... Ma svašta možeš s ribom i plodovima mora

  3. #3
    mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,835

    Početno

    lignje namazati pastom od maslina i složiti u vatrostalnu posudu, malo poprskati maslinovim uljem i peći u pećnici, prilog blitva

  4. #4
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,293

    Početno

    Često radim tjesteninu s plodovima mora, jako brzo je gotovo.

    Kupim oko pola kg miješanih plodova mora, smrznutih. Stavim ih smrznute u kipuću vodu u koju stavim sol, malo peršina i papra. Kad zakuha, dovoljno je da 1 minutu jako kuha. Makne se s vatre.

    U drugoj posudi prepržim na ulju kapulu i kad omekša dodam i češnjak, dok sve lijepo ne porumeni i zamiriši. Na to ulijem onu vodu u kojoj sam kuhala plodove mora, pa vrhnje ( ja stavim kiselo, ali može i za kuhanje) malo soka od limuna i pirjam nekih pet minuta, onako dok ne zgusne. Sad dodam one kuhane plodove mora, pa kuhanu tjesteninu i malo prokuham, da se sve "sljubi". Maknem s vatre i umiješam istučeno jaja onako u vrelu paštu (ups, tjesteninu). Pa se jaje taman skuha na mekano

    Odmah jesti.

    Trik: plodove mora treba kuhati ili/i pirjati stvarno samo po minutu. Stvrdnu se ako traje dulje.

  5. #5

    Datum pristupanja
    Jan 2013
    Postovi
    45

    Početno

    Ja volim lazanje sa spinatom i oslicem. Oslic file pobrasnim i kratko proprzim u ulju. Spinat pripremnim kao inače, malo gušce. Napravim šalsu. Slaže se lasagne, spinat, oslic, salsa. Ponoviti. Na vrh pomiješam sve sto mi ostane i slozim narezanu mozzarelu.
    Malo je igranja, ali je ukusno i lijepo izgleda.
    Kozice volim iskoristiti za sendvice a'la Ikea.

  6. #6

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    3,186

    Početno

    najukusnije i najjednostavnije riblje jelo mi je file ili odrezak od bilo koje ribe spremljeno na sljedeći način;

    file ili odrezak dobro natopim limunovim sokom i nasolim s jedne i druge strane barem pola sata prije pečenja. na tavici rastopim maslac, a ponekad umjesto maslaca koristim maslinovo. ispečem ga na jačoj vatri 2-3 min s jedne strane pa 2-3 min s druge, podlijem s dcl vode i ostavim 5 min da voda ispari. izvadim na tanjur i na file stavim listić-dva maslaca da riba bude ukusnija i zasitnija i ako imam, posipam svježim peršinom.

    uz to služim neku zelenjavu lešo s maslinovim i češnjakom (špinat, blitvu, kelj, prokulice, mišanciju...)

    ovo bih mogla jesti svaki dan, ali ograničim se na 1x tjedno

  7. #7
    Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012
    Postovi
    1,287

    Početno

    Maslinovo ulje, persin i o obilno, cesnjak, bijelo vino - buzarska izveda bilo cega iz mora izvadjenog i ne mozes fulati

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •