Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 127

Tema: Ne daju mi dojiti!

rutvica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

bravo što si ga uzela i dojila. dok ti netko ne da jasan medicinski razlog zašto ne bi trebala dojiti (dakle konkretno objašnjenje kako dojenje ugrožava njegovo zdravlje), ne daj se smesti. ako te netko pokuša spriječiti traži na potpis papir na kojem piše da unatoč njihovoj preporuci na vlastitu odgovornost odlučuješ dojiti dijete. na njemu mora pisati i pojašnjenje zbog čega ne preporučuju dojenje. vjerujem da nije lako ulaziti u bilo kakav sukob s ljudima koji bi se trebali brinuti o tvom djetetu, ali mišljenja sam da postoji neka granica zdravog razuma, kada vidiš da ono što rade tvom djetetu šteti, kad se treba pobuniti i učiniti najbolje za njega, makar se morala pokefati s nekim.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mašnice držim fige da što brže izađete... drago mi je da si uspjela dojiti makar poskrivečki. Ali trebao bi to vidjeti i taj doktor koji "odlučuje" o dojenju...

lisica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Moj mališa je sa nepuna 2 mjeseca zaglavio sa bronhiolitisom u Klaićevoj. Nakon 2 dana sam skoro ostala bez mlijeka-izdajala se jesam i samo su mu moja mlijeko davali-moj je stvarno bio preslab za dojenje ali se nakon 12 sati infuzije, micronefrina i sauganja oporavio, sramotno je ali povukli smo veze i dobila sam apartman, stavljala ga na cicu stalno, i uspjeli smo. Nitko osim panične dokice koja ga je zaprimila nije pričao o štetnosti dojenja-bio je slab, dehidriran, čekali noć i prijepodne da ga otfuramo dokici a ona nas naručila u pol 7..ugl, niz loših procjena, mali imao 87% kisika u krvi, dokica je komentirala da kakva cica, sad tek trebaju vidjeti jel ide na respirator ili ne.. Iz mog iskustva, ako se ne postaviš i ne boriš, svatko će šefirati, zaplašivati te i davati mudre savjete. Mislim na bolničko osoblje. Sramotno je kako se odnose prema malim pacijentima i njihovim pravima na roditeljsku blizinu 24/ dnevno. I pravo na ciu. Poludim kad pročitam kakve nam nebuloze prodaju...

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Dakleeee ujutro sam dosla sva nabrušena za frku i kažem sestri da ću danas dojiti, morala je pitati doktoricu koja je rekla ako želim, mogu... Frajer spava već dva sata, vagan naravno i prije i poslije pojeo 100ml(daju mu 80). E sad: “s obzirom na njegovo stanje i težinu nemojte mu davati prije 15h, u apartmanu ako se sutra oslobodi dojit cete na zahtjev“ a sto ako bude plakao? Pa probajte ga nekako smiriti. Napominjem da je druga dokt.od jucer. Imam izdojeno za noc ujutro mogu u 6 i 9h doci.

andreja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ne mogu vjerovati! nekoliko puta sam ostala sa svojom malom u bolnici,malena ima česte bronhitise i NIKAD mi ni jedan doktor od pedijatra pa do doktora u bolnici nije rekao da se dijete sa bronhitisom nesmije dojiti!
    malena ima 3g i sad smo trenuto u odvikavanju od sike. jednom smo čak ostale radi rota virusa,a kod rote kolko sam čula nije dobro dojenje pa čak ni tad nisu zabranili,dapače rekli su smanjiti par dana podoje,ali ne sasvim jer ipak kroz dojku dobiva tekučinu,a bila je teško dehidrirana. tako da smo uz infuziju dojile...i sve to u Čakovečkoj bolnici! Svaka im čast!

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Navijam za brzo ozdravljenje i da se izboris za svoja prava!!! Nedaj se i saljem vam veeeliku pusu!

Sanja :) avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    Dakleeee ujutro sam dosla sva nabrušena za frku i kažem sestri da ću danas dojiti, morala je pitati doktoricu koja je rekla ako želim, mogu... Frajer spava već dva sata, vagan naravno i prije i poslije pojeo 100ml(daju mu 80). E sad: “s obzirom na njegovo stanje i težinu nemojte mu davati prije 15h, u apartmanu ako se sutra oslobodi dojit cete na zahtjev“ a sto ako bude plakao? Pa probajte ga nekako smiriti. Napominjem da je druga dokt.od jucer. Imam izdojeno za noc ujutro mogu u 6 i 9h doci.
    Tocno sta sam rekla! Vaganje... U apartmanu se ti brines i ne smetas pa moze na zahtjev! Ali tu ne prije 15h! Ahaa preslab je za cikanje prije 15h,al bolje da vrisiti i place,za to ima snage i puno pravo da gubi energiju!
    Draga masnice na njegov prvi krik,ciku u usta!
    Uz tebe smo!

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

drago mi je sto su ti dopustili dojiti...a ovo da bolje place i vristi nego ciki mi stvarnooooo nije jasno...drzim fige da sto prije apartman dobijes,pa da budes uz mrvu...ako nista drugo bit ti bar dusa na mjestu sto si uz njega...a od koliko do koliko smijes s njime biti?

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ajde bravo, ipak se stanje po malo okrece u vasu korist. Ali logika im je teska nepoznanica, zasto ga vazu prije i poslije ii koje zakljucke izvode iz saznanja koju kolicinu je dojio? Razlog je sigurno urnebesan!

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mašnice

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Na St pedijatriji također imaju vaganje prije/poslije podoja. Sve mi smo upisivale odokativno, sestre su to znale i osim par starijih sprdale se s mamama na tu temu. Dakle, raddi se o nekakvim bolničkim pravilima koje očito donose oni koji ne znaju puno o dojenju.

Mašnice, svaka čast na stavu. Ne daj se smesti.

Prvi glas da kod rote dojenje nije poželjno, nas je spasilo.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Zajedno smo od 10h do 21h. Danas je on sasvim mirna sretna beba, popapa i spava po 2,3sata. Niti place, a mam je dobila zasluzeni onaj mali divni osmijeh kojeg nema vec par dana

Cure hvala vam. Vaganje zato “da se vidi koliko je pojeo“citiram.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

andreja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj trampolina prvotno napisa Vidi poruku
    Na St pedijatriji također imaju vaganje prije/poslije podoja. Sve mi smo upisivale odokativno, sestre su to znale i osim par starijih sprdale se s mamama na tu temu. Dakle, raddi se o nekakvim bolničkim pravilima koje očito donose oni koji ne znaju puno o dojenju.

Mašnice, svaka čast na stavu. Ne daj se smesti.

Prvi glas da kod rote dojenje nije poželjno, nas je spasilo.
    kod rota virusa se nesmije prvih par dana u organizam unositi mlijeko,al po jednoj strani kako sam navela dojenje dobro dođe zbog dehidracije...

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

iskreno, meni je ovo strašno teško čitati i stvarno me zanima ako ima netko stručan, netko čija je to specijalnost može li pojasniti da li postoji ijedan opravdan razlog za ovakvo što?
    zbog čega ovakva praksa, kako to da ne postoji neki ujednačen stav, ma ne mogu vjerovati na kojem stupnju civilizacijskog razvoja je ovo društvo koje tjera majke da poskrivećki doje svoju djecu kao da su u najgorem prekršaju nečijih prava!?

stalno me prati osjećaj da je puno toga usmjereno protiv djece.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

netko čija je to specijalnost može li pojasniti da li postoji ijedan opravdan razlog za ovakvo što?
    Bibai, koja je lijecnica, ako se ne varam, je lijepo napisala u kojem slucaju je moguce da nece dozvoliti dojenje.

Evo, ovo je napisala:
    Ponekad je kod težeg bronhilolitisa neophodno dijete hraniti putem nazogastrične sonde jer sisanjem gubi dodatnu snagu potrebnu za disanje.

Teško koordiniraju sisanje i disanje, a nerijetko aspiriraju mlijeko.
    U toj se situaciji mame stimuliraju na izdajanje, a djeca se hrane majčinim mlijekom.

Ako mogu piti iz bočice, najčešće mogu i sisati,...
    Nadam se da je danas bolje.
    Ne mislim da je to bilo u slucaju masnice i nema opravdanja sto mama bar nije mogla biti s njim cijelo vrijeme, ali objasnjava zasto je ponekad preporuceno nedojenje.

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Samo vam zelim da cim prije idete doma
    drzi se

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

uh, draga mašnice ......baš teško za čitati i cijela situacija mi je zastrašujuća i tužna, a istovremeno me i ljuti.....izbori se do kraja za sebe i svoje djetešce....brz odlazak kući vam želim!

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mašnice, i mi smo imali bronhiolitis sa šest mjeseci i na srebrnjaku su nam poticali dojenje. super je da si se izborila, svaka čast.
    no, kao što netko reče gore nepoticanje dojenja postoji - meni nisu dali da manjeg dojim jer je bio preslab da povuče, a u životnoj opasnosti. čim je ojačao, sve je išlo po starom
    evo ti :hug:

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mi nismo imali sondu, ali meni nije jasno ako je dijete onako jaaaako jaaako bilo uznemireno nakon sat i pol od hranjenja, izmucio se totalno, zar nije bolje da ga i prije tog glupog rasporeda mogu nahraniti. Nisam zadovoljna odgovorom “umirite ga“. Ne mogu i ne znam drugacije osim cikom, pogotovo dijete koje je u grcu od placa da si je glavicu grebao, trgao se, preznojio. Danas smo dojili po svom ali je onda bio problem kod vaganja jer je i cesce jeo, ali ja sam to nonsalantno presla preko toga.

Uskrs cemo vrlo moguce docekati jos u bolnici. Sutra cekamo nalaze, uglavnom ok je jos malo hropce dok dise tu i tamo zakaslje.

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

držite se

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne mogu i ne znam drugacije osim cikom, pogotovo dijete koje je u grcu od placa da si je glavicu grebao, trgao se, preznojio.
    Niti ga trebas drugacije tjesiti, niti im trebas ista objasnjavati oko toga kako ga umirujes.

Danas smo dojili po svom ali je onda bio problem kod vaganja jer je i cesce jeo, ali ja sam to nonsalantno presla preko toga.
    Super!
    Gle, da ste u bolnici zbog sumnje da ne napreduje kako treba i da imate neki veliki problem s dojenjem, onda ok da uzmes u obzir njihov rezim, raspored ili nesto (iako, osobno smatarm da su rasporedi upitni i tad).. ovako, ne brini sto ne postujes raspored. Vazno je da dobije klopu kad trazi i da dobije utjehu i maminu blizinu.
    Sretno i da sto prije ozdravi i odete kuci!

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ne znam da li je normalno nakon izdajanja da se osjecam jaaako umorno, imam osjecaj da mi se vrti nakon vece kolicine izdojenog mlijeka? Zeludac me poceo boliti nadam se da necu dobiti virozu od decka koji je jucer dosao u sobu

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a jel ti kaj jedeš tam? piješ li , ak ne možeš van uzmi si juhu u termosicu pa malo po malo pijuckaj, i možda sok od jabuke.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 27.03.2013. at 07:10

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

navratila da te i poželim da što prije dođete doma zdravi - oboje

Sanja :) avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

~~~~~~~~ za apartman danas! I ~~~~~~ da ste za vikend najkasnije doma! A za dojenje,i sto si se izborila za djetetova i svoja prava!

lisica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ne znam da li je normalno nakon izdajanja da se osjecam jaaako umorno, imam osjecaj da mi se vrti nakon vece kolicine izdojenog mlijeka? Zeludac me poceo boliti nadam se da necu dobiti virozu od decka koji je jucer dosao u sobu
    Pogle, neka ti muž donese termosicu sa čajem i limunom i juhu nekakvu te paracetamol 500. Ako se i razboliš, slučajno to nemoj prijaviti!! Ja sam zakurila, naravno da sam pobrala virus, upravo u danu ulaska u apartman, mama u sobi samnom je prijavila virozu i došla je glavna sestra da je upozori da ne doji ako joj temp pređe 38 te da ako "ne ozdravi" do noći da nek ide a tata da dođe u apartman! Nakon što smo se međusobno konzultirale-oboje djece je zbog RSVa dobilo bronhiolitise, obje smo imale iste simptome-ona je "naglo ozdravila" a zapravo smo obje bauljale nakljukane paracetamolom i nacejavale se litrama tekućine. Dojila sam cijelo vrijeme, vaganje sam ignorirala a odokativno upisivala težinu. Izbjegla sam nadohranu, izdurali smo i držim fige da što prije izaete!!!!!

lisica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj andreja prvotno napisa Vidi poruku
    kod rota virusa se nesmije prvih par dana u organizam unositi mlijeko,al po jednoj strani kako sam navela dojenje dobro dođe zbog dehidracije...
    Nama na Zaraznoj nisu branili dojenje a za večeru u dnevnoj bolnici su donijeli čokolino. Rota virus izoliran, događaj od prije 8 godina. Preporuka pri otpustu-što više cicati..Ma stalno neke novotarije..

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod rota virusa se nesmije prvih par dana u organizam unositi mlijeko,
    Mlijeko i majcino mlijeko nisu isto.
    Ne vjerujem da postoji suvisli razlog da se ne smije unositi majcino mlijeko (kod rote). Osobito kad je to jedina ili dok je osnovna namirnica.
    http://www.drmomma.org/2010/01/breas...s-against.html

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Imam rucak, jedem kod mojih dorucak, imam voce i tekucinu.

Jel ima kakav zakon na koji se mogu pozvati za dojenje svaka 3sata? Noc mi je bitna, znam da imam na to pravo. Nocas sam jako malo izdojila i ostajem uz njega bila u apartmanu ili ne. Fizicki me ne mogu odvojiti.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Jel ima kakav zakon na koji se mogu pozvati za dojenje svaka 3sata? Noc mi je bitna, znam da imam na to pravo. Jer nocas nisam uspjela puno izdojiti. Uglavnom, ostajem uz njega dobili mi apartman ili ne. Cujem da ima mjesta.

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nadam se da vas vise nece gnjaviti sa tim glupim pravilima...
    Saljemo puno vibrica da se sto prije vratite doma.

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Masnice samo da posaljem vibrice da sto prije idete doma.
    Grozno sto sve prolazite..
    Nama na srebrnjaku nikad nisu branili dojenje. Pa drugi put ( al ne ponovilo se) pravac srebrnjak.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Dojenje je sada super ali bojim se da veceras bude galame, dobila sam info da su apartmani puni. Skupljam snage za veceras...

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mašnica, nemoj odustati, budi u isto vrijeme odlučna i uljudna, šaljem ti puno da smogneš snage.
    Nemoj razmišljati o večeri, ti sebi uzmi to zdravo za gotovo i ne sekiraj se, nemoj da te pokolebaju, budi sigurna u sebe, Bože dragi pa to je tvoje dijete, ne znam zašto se osoblje bolnice uvjek ponaša kao da oni nikad nisu imali djecu.

Čuvajte se!

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Masnice, pa doji na zahtjev i upisuj grame ne vagi svaki put prije i nakon podoja. Tako će imati dnevni unos kalorija i tekućine. To samo matematika, oni žele imati neku evidenciju. Probaj tako dogovoriti.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Hoću reci , pitanje je samo dnevnog unosa. Ali se i način u unosa i vrijeme treba prilagoditi dijetetu. Jasno je da oni imaju pravila za hranjenje svaka tri sata, ali zo se vise manje odnosi na djecu na AD . Uvijek postoje i djeca koja drugačije jedu ili doje na zahtjev, ali je bitan dnevni unos koji se moze voditi bez obzira na broj hranjenje ili razmak.

rutvica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Jel ima kakav zakon na koji se mogu pozvati za dojenje svaka 3sata? Noc mi je bitna, znam da imam na to pravo. Jer nocas nisam uspjela puno izdojiti. Uglavnom, ostajem uz njega dobili mi apartman ili ne. Cujem da ima mjesta.
    imaš pp

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

mašnice, bravo što se boriš. šaljem puno vibrica da i dalje budeš hrabra i odlučna i da brzo idete kući zdravi.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Cure, jesam ja hrabra i odlučna sve sam digla na noge, do glavne sestre klinike, jedino nisam predstojnicu ulovila...ali!

U bolnicu je dosao covjek iz povjerenstva za zastitu pacijenata jer mi MORAJU omoguciti smjestaj uz dijete na stolcu a oni govore da to ne mogu.

Novi je “problem“ sto me skrsio umor i bojim se da necu nastolcu izdrzati. A to mi sad ne treba, promukla sam,kasljuckam najvj.je preslo na mene. Moram se odmoriti nocas pasutra u nove pobjede. Sve sam napravila sto sam mogla. Javim se...
    Posljednje uređivanje od mašnica : 27.03.2013. at 18:21

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Drži se.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

svaka cast...probaj se nocas odmoriti tj.naspavati koliko god je moguce...da sutra budes "friska"za malenog misa ...

a kako je beba???...jel bolje???

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Bezobrazluk....
    Ne daj se.
    A bebi zelim brz oporavak....

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Drzi se Masnice!

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Super je bebac lijepo ciki, danas puuno cesve osjetio je pretp.moju nervozu. Nalazi ok, jos malo se cuje sum ma plucima ali bude to ok.

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

odlično! samo tako naprijed!

Amandica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Ček, ček, samo malo...nije mi stvarno jasno zašto dijete ne bi smjelo dojiti? Zbog kašljanja i iskašljavanja? Dojio/ne dojio kašljati će i iskašljavati. Također i dok bočicu pije. O Bože, muka mi je kad čujem takve nebulozne savjete od liječnika

Inače, Mašnice, baš mi vas je žao...držte se. Nadam se da će se situacija što prije rješiti i da će mali miško biti dobro i doći do svoje najfinije papice u cikama

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Maleni je dobro, sada samo prate stanje uz dojenje, kako ce reagirati. Jos prima lijekove, malo jos sumi na plucima, puno lakse dise. Mislim da prije vikenda ni ne budemo doma, nema veze, glavno da beba bude dobro, ne zuri nam se.

Nego, jucer sam slucajno saznala da u izdojeno mlijeko stavljaju rizinu sluz da ga malo zgusnu! Niti me netko pitao da li to dozvolim vec to rade bez mog i naseg znanja! Saznali slucajno jer jednoj zeni je kod izdajanja falilo jos nesto ml mlijeka za cijelu dozu, pa je sestra komentirala: ma ne morate to malo izdajati mi dodamo sluz.

Dojimo mi cure kroz dan dakle danas bude treci dan! Moje cicke ne vole izdajalicu pa recimo nocas sam izdojila 100ml, taman za jedan obrok. Ne daju dojiti pri samom pocetku zbog zagrcavanja , zakasljajavanja “da mu krivo ne ode“

I da, navukli su ga na dudu, svojim ocima vidjela da mu sestra na silu gura a on se jadan bori i place jer zeli ciku-to je bilo onih dana dana nedojenja :'(

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne moj se uzrujavati zbog dude, kad dodete doma sve će doći na svoje. Sad je prioritet da ozdravi i sto prije dodete kući .
    Mozes sad dojiti na zahtjev , nema vise problema s tim?

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Daaa! Ali mi muka od vaganja prije i poslije, juer je dojio skoro svaki dat. Ma nema veze glavno da lijepo pojede.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •