Ja, sa druge strane imam odlično iskustvo sa institucijama. I to evo po drugi puta. Nama se dogodila situacija da smo računali na baku, a onda je slomila ruku i shvatila što znači čuvanje male zunzarice 8 sati...
Adaptacija je išla relativno brzo, nismo bili puno bolesni, čak manje od onih što su kod kuće u našoj okolini, naučile su (i još uči mlađa:=) svašta i
mislim da je bezobzirno tvrditi da djeca u dobi do 3 godine ništa ne nauče u jaslicama. Ipak, postoje jaslice i jaslice! mi smo u programu "Korak po karak" i zaista se vidi razlika iz dana u dan. Imamo boljih i lošijih trenutaka, ali ne bih se mijenjala!
Moć kolektiva je nešto predivno - ukoliko je dobro usmjerena, naravno, ali pomak koje dijete radi svakoga dana (na bolje) je nešto što vidimo iz svake njene interakcije sa drugim, nejasličarem

.
Ne znam, kada pogledam naše bake i djedove, nisu ni do koljena našim voljenim odgajateljicama, pogotovo kada su ovako maleni! A to svoje mišljenje temeljim na vlastitom iskustvu i pokušaju čuvanja od strane baka i djedova... One ih obje jako vole i jako se vole družiti sa njima, ali nama je to varijanta: prvo jaslice, onda uskaču oni!