Pokazuje rezultate 1 do 50 od 570

Tema: baka ili jaslice?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Uostalom, ne mora prva odluka biti zapisana u kamenu, koliki su probali jaslice pa odustali zbog bolesti, ili probali s bakom/cuvalicom a zavrsili u jaslicama.
    X. Mislim da čak niti ne može - dogodi se kraval raznorazni - pobol bake, pobol čuvalice, prometna čuvalice (što ništa nije pitnaje ako je dijete u jaslicama), ili pobol djeteta i nemogućnost pohađanja jaslica (mislim... puno vajde od super organizacije jaslica ako se jaslice pretvore, ko što su nama, u "kontaktni centar za ekspresno i dugotrajno razbolijevanje djeteta u roku od 3 dana").

Mi smo krenuli u jaslice s 18 mjeseci, dijete se meni čini "psihorobustno", a vrtićka psihologica ju je još s tipa 20+ mjeseci karakterizirala kao "otvorenu i komunikativnu", a tete sa "čvrsta i vesela", ali frigaj to kad je njen imunitet mislio drugačije (ispala, na kraju astma i zbog toga osjetljivost na respiratorne stvari, da se krivo ne shvati - apstinencijom od vrtića ne možeš spriječit astmu, ali je obrazloženje za toliki česti pobol, ali ne mora ti biti ni to, jako je puno alergičara, jako je puno općenito osjetljive djece koja redaju raznorazne infekte po principu "you spin me right round itd. itd.", pogotovo u ZG-u di roditelji dugo rade, duge zime, grijanja, malo sunca itd.). I, mind you, po mom uvjerenju, a krosčekirala sam to s brojnim klasičarima, to ne možeš spriječiti - ni dojenje, ni bio hrana, ni cikla, crna rotkva, ovaj onaj preparat, mislim, sve je to lijepo, ali ništa od toga nije make/break djetetovog imuniteta, koji je kopmleksnija stvar i spada u rubriku "tako ti pao grah", a kako ti je pao vidiš tek po polasku u šmrcajuće-baleći jaslički kolektiv.

Zato ja pokretačici teme savjetujem da razmišlja, ako može, uvijek o dvije opcije (what if dijete se razboli, baka se razboli - da li to za nju znači organiziravanje dodatne opcije - susjeda, baka itd.), ili može često na bolovanja.

A onda ovo drugo, gleda li baka TV ili tete jako lijepo rade senzorne stvar i u vrtiću, spada u rubriku "nice to have", ali nije osnov donošenja odluke. Mislim.... te bolesti, to ti je prava logistička muka koja većinu, barem u prvoj godini jaslica, čeka.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 27.03.2013. at 07:19

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •