Citiraj ivano2 prvotno napisa Vidi poruku
Pa ne čini mi se baš .. po količini postova na ovom topicu više mi se čini da nas koji jaslice ne smatramo nužnim zlom i djeca su nam išla/idu u jaslice ima relativno malo. Više ima onih koji ih smatraju nužnim zlom ali iz nekog razloga ipak djecu upisuju i šalju - vidiš meni ti nisu jasni - kako možeš vlastit dijete slati nekamo što smatraš nužnim zlom??? Razumijem ja one čiji klinci ne idu u jaslice i jasno mi je da oni smatraju jaslice nužnim zlom iako se to mišljenje temelji uglavnom na rekla kazala frendica ona ili ova a ne na vlastitom iskustvu, OK oni su odlučili klinci ne idu i točka - barem su dosljedni. Ali oni koji sustavno pljuju po jaslicama i tetama a regularno su im djeca u jaslicama od -do e ti mi nisu jasni ... I nemojmo sad o tome kako se nema bake ili novaca za čuvalice ...sve to stoji ali slati svoje djete u "zlo" svaka čast. A takvih sam se nagledala i naslušala ne bi vjerovali koliko ...I bez obzira na onaj dio "nužno" zlo je ipak zlo ...
Ovo da su jaslice zlo su ta naša pretjerivanja, kultura naša to voli, a i kultura marketinga. Može se govoriti o najboljim opcijama za dijete i obitelj i stila "stručnjaci kažu", ali ovo da je to zlo... to marketinški dobro zvuči za "prodati" neki odgojni tekst, po meni, ali to je pretjerivanje, i dijete se u 4.-toj neće sjećati ni jaslica, niti bake u 1. godini, i bez obzira na to da to koji put dođe dobro - stila "edukacija", a koji put se to vrati kao bumerang "nužno zlo"... "morao sam" itd. Ko kad ideš na prenatalnu dijagnostiku pa ono... ja ne bi, ali doktor rekao, malo taj đir, po meni.