Nama bake nisu bile opcija jer je moja mama radila a MMovi žive na drugom kraju grada. S time da je svekar odmah ponudio baku za čuvanje no ne vjerujem da je pod tim mislio da će oni putovati javnim prijevozom svakodnevno do nas. Dok je recimo moja mama oduvijek govorila da ona neće biti baka servis nego samo za gušt.
No da baka za gušt nije tada radila i da se ponudila za čuvanje objeručke bi ju prihvatila
Uglavnom jaslice i vrtić smo odradili bez ikakvog čuvanja sa strane. Prve dvije godine jaslica sam isključivo ja išla na bolovanje jer jako malo jela a kad bi bila bolesna dojenje joj je bilo i tekućina i hrana. Na sreću kćer nam nije bila boležljiva pa su izostanci bili podnošljivi, a i radimo u velikim firmama gdje je normalno ići na bolovanje a i dio posla možemo odraditi od doma.
No baka za gušt je otišla u penziju s polaskom u prvi razred i taman se s trećim razredom kad više nije bilo boravka razvila i bakina želja za čuvanjem. Na kraju je ispalo dobro i za nju i za unuku i za nas
. A i baka vozi auto pa hendla i jutarnju smjenu muzičke, a vjerojatno bi bez toga morali odustati.
Zapravo iz svega ovoga vidim da se krug zatvara ovisno o okolnostima, MMovi su čuvali unuke od njegove sestre, sada su bolesni i MM im je glavna ispomoć, ja hendlam moga tatu, a moja mama hendla unuku.