Results 1 to 11 of 11

Thread: Da li je netko nezadovoljan svojim inhalatorom i zašto?

wana's Avatar

Default Da li je netko nezadovoljan svojim inhalatorom i zašto?

kupila sam inhalator bremed 5004 i baš sam nezadovoljna s njim. Nekako mi je nepraktičan!
    Treba koristiti destiliranu vodu, pa to proliti, brisati, pa one male posudice koje svako malo treba mijenjati i kupovati nove, pa filteri...al, ajde, iako mi je sve to problem,moglo bi se izdržati, iako me nervira da moram doma stalno imati dest. vodu, jer je uvijek zaboravim kupiti...
    Najgore mi je šta je ona harmonika cijev prekratka.
    Moj malac je inače dobar i inhaliranje mu ne predstavlja veliki problem, ali nemoguće mi je samoj ga inhalirati. Stavim to čudo na stol, sjednem malog sebi u krilo i naravno da on hoće dirati aparat (ima godinu dana), pa se malac miče, ja mu držim masku na licu, a kako se on ide okrenuti, tako se aparat nagne, maska se odmiče, ispada ta cijev... ma baš bezveze.
    Onda, količina fiziološke?! Na bratovom bremedu 5002(koji smo imali na posudbi), ciijev kroz koju dolazi para dgačka je barem 1m, je da buči, al nama to i nije bio neki problem, za inhal 2ml fiziol trebalo je 10 min, na mome možda 2-3 minute, a za 5ml, možda 8 minuta.
    To mi se čini prekratko obzirom da mi inhalator služi isključivo za ublažavanje simptoma prehlade.
    Ne znam, platila sam ga 688,00 kn, a ovaj 5002 je 530,00 pa sam računala ajde, kad kupujem i sad se mislim da li ga pokušati zamijeniti, koristila sam ga 2 puta, a kupila prije 2 dana.

Kako se vi snalazite, ima li možda za kupiti duža cijev?!

Uh, upilala sam

lunahor's Avatar

nemoj ga mijenjat, uzv su ti bolji od compresorskih. s time da inhaliranje se ne preporuca kod obicne prehlade-veli dr rihter
    pa nemoj pretjerivat s njim.... 2 x max na dan, tako je meni rekoa. al ne za prehladu obicnu....

NanoiBeba's Avatar

Luna, daj malo pojasni zašto ne inhalirati. Ja djecu ak imaju zaštopan nos radije inhaliram samo fiziološkom neg da im špricam sterimar u nos.

MamaRibice's Avatar

I nas muci kratka cijev inhalatora

Nama je doktorica rekla (a i u Klaicevoj) da se sa fizioloskom ne moze pretjerati. Pa to ti dodje ko suze?!

lunahor's Avatar

uf nije objasnjavao, znas kako je on stur na rijecima, samo je rekao; za prehladu ne preporucam inhaliranje" :/ zasto nije odgovorio. ja inhaliram kod prehlade sa fizioloskom a k je jako nos u komi onda satavim i kap-dve efedrinskih kapi... nama bude uvijek bolje...

MamaRibice's Avatar

Mozda je mislio na inhalaciju snekim lijekom :/

I zakaj su uzv bolji od kompresorskih? Osim kaj su tisi.

lunahor's Avatar

uzv se postize isti efekt za krace vrijeme... ne mislio je na fizioloskou....

wana's Avatar

Evo, podižem.
    Eto, nisam ga zamijenila, ali i dalje sam nezadovoljna.
    Recimo, neki dan sam se ja inhalirala i uopće mi nije odčepilo nos...
    Ne znam, možda tražim previše, al eto...

Mukica's Avatar

a kaj jos, osim fizioloske, stavis u inhalator???

Ja sam jednom prilikom zvala Srebrnjak jer Rini nisu pomagali ni sirupi ni bisolex ni inhalacije i dok mi je rekao da inhaliranje može samo pogoršati stvari (točnije, rekao mi je da ako vidim da u par dana ne pomogne, sve ukinuti). Kolko sam skužila parenje može nešto pogoršati, e sad ne znam jel bronhitis il kašalj... uglavnom, do dan danas mi nije jasno na kaj je on mislil!?!?!

lunahor's Avatar

Recimo, neki dan sam se ja inhalirala i uopće mi nije odčepilo nos
    pa naravno da nije kad tome ni ne sluzi, kak je meni rihter odgovrio. inhalator sluzi i dopire ne znam, valjda u pluca ili sinuse, ponavljam on veli da nikako ne preporuca kod viroza i prehlada vec kod laringitisa, bronhitisa i sl. curenje nosa i zacepljen nos ne ja stavljam fiziolosku + efedrinske kapi za nos... a luni sam upravo jucer sprijecila laringitis pulmicort respulama koji mi je on preporucio za largintis..tj za sprecavanje,...z. koja je prehladena i ima upalu grla nema pomaka na bolje
    jedino kaj joj nos ne curi ali pitanje je dal je to ok ili ne? tj stalo je sigurno od inhalatora al dal je ok ne usudim se ni pitat dr rihtera