Pokazuje rezultate 1 do 50 od 268

Tema: Ljetovanje

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

da, placaju porez, ali placaju i rezije, vodu, struju, praznjenje septicke jame recimo, dosta se toga skupi kad ima copor ljudi i u najmanjem apartmanu. tako da su za nizu cijenu u boljem slucaju na nuli, a neki onda radije biraju mir u kuci

nama je gazda kod kojeg smo bili vec vise puta sam snizio cijenu i jos bonus od 2 dana koja nismo platili. a prije je uvijek bila puna kuca, ja stvarno imam osjecaj da je ove godine ipak malo manje turista

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj meda prvotno napisa Vidi poruku
    da, placaju porez, ali placaju i rezije, vodu, struju, praznjenje septicke jame recimo
    Konkretno, pausal poreza na dohodak od iznajmljivanja postelja (imao goste ili ne), pausal boravisne pristojbe (imao goste ili ne - jer se uglavnom boravisna pristojba ukljuci u cijenu), clanarina turisticke zajednice (jedino sto nije pausal, nego se placa po ostvarenom dohotku - predujam unaprijed + razlika u zaradi kasnije ako se ostvari vise u odnosu na prethodnu godinu).
    A od troskova su tu jos i vlastiti troskovi struje i vode za pranje posteljine i rucnika, peglanje plahti, ako netko ima spremacicu pa troskovi ciscenja, odrzavanja vrta, tko ima bazen i toga. ...skupi se toga i brutto postane puno manji netto.
    Posljednje uređivanje od Elly : 07.08.2013. at 08:49

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Sve to dođe 600 kn po ležaju, pa ovisi koliko imaš. Ja spuštam cijenu u predsezoni i postsezoni ali nikad ne idem ispod određene cifre. Npr jednosobni (koji je po kvadraturi skoro ko dvosobni a ima ogromnu površinu dvorišta) nedam ispod 30 eura. I radije neću iznajmiti nrgo ići ispod toga. Jer naše režije odu do neba preko ljeta a i onako najiskrenije, nisam ja to dobila, puno smo se trudili oko toga, ulagali, da bi dala badava. Idu mi na živce oni koji se stalno cjenkaju, zovu me ljudi za špicu sezone i traže app kojem je cijena 60 eura za 30 (?!!??), opravdavajući se krizom i emocijama. Kad se samo sjetim svega što je tamo uloženo, tlak mi skoči. A da ne pričam o uništenim stvarima koje se svake godine nadoknađuju, kupuju..mi do svojih apartmana držimo a kriza je i meni, ja to ne iznajmljujem iz hobija nego zbog novaca..tako da..postoji i druga strana priče o kojoj turisti ne znaju puno.

A što se sezone tiče, meni je propala predsezona a za ovo kasnije ćemo još viditi. Sad je definitvno ludilo, ljudi ima na milijune tu kod nas i nebi rekla da je manje turista

Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    Konkretno, pausal poreza na dohodak od iznajmljivanja postelja (imao goste ili ne), pausal boravisne pristojbe (imao goste ili ne - jer se uglavnom boravisna pristojba ukljuci u cijenu), clanarina turisticke zajednice (jedino sto nije pausal, nego se placa po ostvarenom dohotku - predujam unaprijed + razlika u zaradi kasnije ako se ostvari vise u odnosu na prethodnu godinu).
    A od troskova su tu jos i vlastiti troskovi struje i vode za pranje posteljine i rucnika, peglanje plahti, ako netko ima spremacicu pa troskovi ciscenja, odrzavanja vrta, tko ima bazen i toga. ...skupi se toga i brutto postane puno manji netto.
    Posljednje uređivanje od Trina : 07.08.2013. at 16:23

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •