Mi se tu trudimo i raspisale se, a žuta će samo napisat: ipak nismo nigdje otišli
Nadam se da neće bit takav ishod.
Mi se tu trudimo i raspisale se, a žuta će samo napisat: ipak nismo nigdje otišli
Nadam se da neće bit takav ishod.
Nemaju osobne, ne. Ah zato se rade djeci osobne još gledam. Juče ih izvela samo do city easta jer su klinke tražile naušnice i sad gledam majko moja kolko se oni svade za šta bilo ne znam jel mi uopće pametno da ikud idemo. Al def će bit Hr jer nemaju osobne. Split mi se nije svidio cijeli je u kamenu kaj mi izaziva migrene ako ne nosim sunčane... i sve je preskupo. Doslovno nema wca nigdje da odeš ak ne platiš. Za sad mi se sviđaju šumske zone. Krapina Varaždin Delnice. Jučer sam uzela neku kartu Hrvatske gdje se može izgrebat gdje se bilo. Fun fun.
Ma ić ćemo Lili makar bilo izvan sezone. Nažalost u moj kraj ne mogu jer sam iskopčala i struju i vodu na kući otkad nitko tam ne živi. Inače je lijep kraj s lijepim kupalištem na Kupi.
Evo žuta, našla sam ti savršeni smještaj, tu je valjda direktan kontakt s vlasnikom, a imaš fotke na bookingu (apartman Rakovac), pogledaj si. Na bookingu sam čeknula odrasla osoba s troje djece, 9, 8 i 5 godina (nemam pojma kolika su ti djeca), košta od 11. do 14.8. 300 eura, možda je bez bookinga jeftinije pa nazovi i pitaj.
Vidim da je apartman u kući i da ima terasu, da je jako blizu kupalištu na Korani, da je blizu dućanima, od željezničke stanice Karlovac centar imaš 10tak min pješice (taxi košta 5 eura po gradu). U neposrednoj blizini su otvoreni sportski tereni. Preko ceste ti je muzej Nikole Tesle. Grad ima puno parkova, sve je pješice dostupno. Blizu vam je i akvarij sa slatkovodnim ribama, cijene po kafićima su bitno manje nego u ZG.
Evo ti i na bookingu:
Imaš hrpu hladovine, ako su ti djeca dobri plivači, imaš i akvapark, besplatni, kabine za presvlačenje. Ma super ti je to.
Kad prvi put vadiš osobne za djecu, besplatno je. Samo moraš imati slike. Imaš često na ponudi dana Foto Badrov u Vlaškoj po 7€, tamo ispadnu odlične slike.
Karta za bus do Omiša košta 1,5€. A do Omiša imaš hrpu manjih mjesta. Ili, još bolje, odeš na bilo koji otok, tamo bi se mogao naći i jeftiniji smještaj nego na kopnu.
Ne znam za ovaj Interrail, ali meni su kad sam se raspitivala za karte za vlak za Budimpeštu i Prag nudili besplatne karte za djecu, ali plaća se i za njih rezervacija od 7€ po karti i smjeru što i nije baš zanemarivo. Odustali smo jer vlak dolazi kasno navečer, a česta su kašnjenja. Ali neke destinacije poput Ljubljane bi trebale biti ok jer tamo vlak dolazi dosta rano, pa provjeri cijene.
Bi li ti više voljela kupanje u prirodi ili razgledavanje u većem gradu? Sad razmišljam gdje bi mogla dobiti jedno i drugo (a da nije Split, hehe). Osijek bi mogao biti zanimljiv, tamo imaš gdje prošetati, imaš Zoo a imaš i veliko kupalište. Vjerojatno su i karte za vlak jeftine, a i smještaj bi trebao biti znatno jeftiniji nego na moru.
Pogledaj i Vrbovsko (ima apartmana, može se vlakom)
Imaš šumu, uređene staze do Kamačnika, mogu se brčkati malo u vodi, nije za plivanje, ali za igru je odlično
Osijek ljeti jako upeče, ali kupalište na Dravi je uređeno, imaju i bazene. Pogledaj apartmane koji su blizu Tvrđe. (Idealno bi bilo da se nađe nešto s dvorištem)
je l biste mogli da si vodu za piće kupujete, a za kupanje koristite Kupu?
imate li trgovinu u blizini da ne moraš skladištiti hranu u hladnjaku nego da svježe kupiš svaki dan?
susjede pa možda da nekako riješite struju na solarni panel? (meso i povrće uvijek možeš na roštilju ispeći, a djeca nekoliko dana mogu jesti povrće i voće, sendviče bez kuhanja)
razmisli malo o opciji "kampiranja" u svojoj staroj kući.
Zajedno ćete se zabaviti, dat ćeš im zadatke malo oko kuće. Malo pomalo uloži u neku sigurnu baterijsku kosilicu, solarni panel, posude za skupljanje kišnice tako da budete samodostatni.
Provest ćete nekoliko dodatnih dana izvan ZG-a što će svima dobro doći za male promjene.
Meni se cini besmislenim ici nekamo na tri dana odakle treba obilaziti ostala mjesta. Sama s troje djece bez auta. Idealno za živčaniti. Ja ne bih nikad. Smjestis se i tu si. Ako bi bilo srece, djeca bi mogla neko drustvo pronaci. Ako stalno okolo ides, onda je sve na tebi. I dalje mi se Karlovac od ponudjenjih cini optimalnim. Blizu Zagrebu, ima sadrzaja i za kisno vrijeme. Mi smo bili u utorak oko 18h na kupanju na Foginovom kupalistu, super nam je bilo. Tako da sad tocno znam kako je. Malom su i mostovi bili zanimljivi. Setnice, parkovi, milina. Nismo noćili. Ako bi bas nekamo isli, brzo ste vlakom na Mreznici koja je cisca i mrvu hladnija od Korane. Al na Foginovom ima i tuseva i malo djecje igraliste. Djeca na plazi su bila komunikativna i simpa. Ne poznamo ih, al smo se zabavili s njima.
Posljednje uređivanje od Jelena : 17.07.2025. at 12:44
Za osobne, sad može predati papire i dići osobne ista osoba
https://mup.gov.hr/gradjani-281562/m...proceduri/4744
U Sesvetama imaš policiju https://www.google.com/search?gs_ssp...obile&ie=UTF-8
vidi ovo
Duga Resa
https://www.booking.com/hotel/hr/apa...BwE&aid=399232
Ja što god sam probala nije slobodno, a i ne znam što bih u D. Resi. Ja čak i poznajem barem petero ljudi tamo, pa opet ne znam što bih, a grad nije ni najmanje atraktivan, osim Mrežnice. Jedna cesta kroz mjesto i prilazne ceste s kućama. Čak ni Mrežnica u D. Resi nije više tako lijepa kao uzvodno. Nije to neko turističko središte, jedino ako baš imaju neko događanje, može biti zgodno. Išli smo prije nekoliko godina na neku dječju radionicu tamo. Možda zbilja ima nešto.
https://visitkarlovac.hr/lokacija/fo...ate=2025-08-04
Ovdje ima neki program za Foginovo u Karlovcu.
Posljednje uređivanje od Jelena : 17.07.2025. at 15:28
Duga Resa je super po ljeti.