Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
hvala na tako detaljnom opisu..
moram priznati da mi se ne svidja da mi lijecenje vodi irac, draze bi mi bilo da su to nasi ljudi.
na sv. duhu nisam nikad bila pa ne znam za raspela
nisu napisali da su svemoguci, ali iz mnogih clanaka se da iscitati da su uspjesniji od MPO sto naprosto nije tocno, ne znam uopce na koji nacin su to usporedili buduci nije rijec o istim ciklusima istih parova.

sto se nase dijagnoze tice, nazalost rijec je jako varijabilnom sgramu koji ovisi o polozaju ciste koja ponekad pritisne izvod spermija prilikom ejakulacije pa onda ne bude uopce spermija.
gle, ne znam što bi oni u vašem slučaju, možda bi vam odmah rekli da vam ne mogu pomoći.

znam samo da dosta parova dođe u Napro sa dijagnozom lošeg spermiograma (možda ne kao kod tvog dragog),
a sa ženom je kao sve ok jer joj naša medicina nije postavila dijagnozu ili bar ne potpunu dijagnozu,
a kamoli ponudila rješenje. Napro onda njoj postavi dijagnozu i liječi ih zajedno, gledajući ih kao par a ne svakog posebno s njegovim brojkama.

ti bar već imaš dijagnozu PCOS-a za koji oni kažu da ga sređuju.

A što se spermiograma tiče, tim više ako je varijabilan. Njihova terapija se ne usredotočuje na jedan stimulirani ciklus,
već se kontinuirano radi na optimiziranju ciklusa i plodnosti pa kroz više ciklusa ima više šanse da se sve stvari "poklope".
koliko sam skužila u tome je i bit metode, nema veliki hormonalnih turbulencija, već postepeni "fine tuning".

naišla sam svojevremeno na neke stručne radove u kojima su opisivani neki Napro slučajevi, a bilo je među njima i loših spermiograma,
poslat ću ti na pp kad to nađem.