Citiraj sanja1982 prvotno napisa Vidi poruku

Mi smo s vremenom potpuno odbacili MPO kao opciju za sebe zbog toga jer nam se kosi s svjetonazorima, naš put je bio drukčiji i danas smo sretni što smo uspjeli na nama prihvatljiv način.
Svatko bi trebao imati mogućnost saznati za sve opcije liječenja koje su mu dostupne s svim informacijama o pojedinim potupcima, njihovoj uspješnosti i ostalome, a to za sada nije tako. Mi smo se godinu-dvije lomili oko MPO-a i tek kad smo odlučili da ga ne želimo smo saznali za FC, da smo odmah znali za njih uštedjeli bi vrijeme, živce i novac.
I ja sam izgubila vrijeme:
sa 33 - 34 godine, dvoje djece, ciklusom od točno 28 dana, FSH - 9 (izmjerenim u jednom ciklusu), progesteronom 47 nmol/l, ok antralcima, su me poznati ZG reproduktivci
poslali "doma", a jedan od njih je doslovce izjavio da je "najčešći problem kod većine parova što na vrijeme ne skidaju gaće".

Kad sam došla u Napro, nakon samo jednog - dva ciklusa detaljnog praćenja biomarkera, ovi su i prije lab. nalaza skužili da je moj FSH najčešće puno viši od 9,
da vjerojatno često imam LUF (ispostavilo se svaki drugi ciklus), zbog kojeg se onda užasno digne estradiol itd, itd.
i naravno rekli mi da me sa progesteronom od 47 nitko nije smio poslati "doma".

Za razliku od užasnog optimizma svih doktora kod kojih sam bila do tada, Napro dr. je rekao da mi daje izglede za trudnoću od 60%.
Dakle malo je vjerojatnije da ćemo uspjeti nego da nećemo. Optimizam, ali umjereni.