Dragi svi,

pratim temu i napokon da uhvatim vremena za napisati svoj komentar. prvo želim čestitati svima koji su uspjeli, na bilo koji način, u namjeri da ostanu trudni. Pohvalio bih sanju koja i dalje ima živaca odgovarati provokatorima kojima bih najradije napisao poduži komentar o tome što iskreno mislim o njihovim postovima, ali budući da to nije tema, suzdržat ću se.
FC je sustav koji je nastao pod okriljem Katoličke Crkve, a vuče korjene iz Creightonove metode iz 1980 koja je sistem planiranja obitelj koji je odobren od Katoličke Crkve. Zatim je doktor koji je ustanovio Creightonovu metodu osnovao institut pape Pavla VI kako bi na medicinski način provodio ono što je napisano u enciklici Humanae Vitae od strane pape Pavla VI. Sve ovo saznate na prvom besplatnom predavanju, gdje sam shvatio da FC nije svemoguć, nego uz našu pomoć pokušavaju dati sve od sebe da dođe do trudnoće. već to mi je bilo puno više nego sam dobio od hrv ginekologa i razno raznih specijalizanata kojima čim kažeš da nisi za umjetnu, oni slegnu ramenima.
Moram napomenuti da sam vjernik i član jednog pokreta unutar Katoličke Crkve u kojem sam i čuo za FC i saznao da 10 parova koje znam također idu u FC.

Prvu trudnoću smo supruga i ja postigli tek nakon 13 mjeseci braka, nakon čega je žena ima krvarenje nakon 8 tjedna, ginekolog nam je samo dao utrogestan i to je to. Ona je mirovala strogo i jedva smo spasili bebu koja se rodila kao zdrava curica.
nakon toga smo išli na raznorazne pretrage, da vidimo zbog čega je došlo do krvarenje, nego objašnjenje - ništa. u iduće dvije godine, dva spontana u 8 tjednu, slično kao i kod prve trudnoće krvarenje, malo obilnije i kraj trudnoće (dva anđela na nebu . opet gnjavimo ginekologa da nam preporuči što raditi, na koje pretrage ići...išli kod više njih, kod privatnika itd... ali ništa. uredno ti svi kažu da napraviš iste pretrage i da si u granicama normale. kad neznaju što bi rekli krenu s pričom o stresu i pretjeranoj želji, na što poludim jer normalno ako mi je do nečega stalo, da te to zna uzrujati itd...
nikako da nas netko shvati "ozbiljno" i da masne pare koje svaki mjesec dajem za zdravstveno želim da mi netko posveti vrijeme koje zaslužujem!!! Umjetna nam nije opcija zbog vjerskih svjetonazora, ali ni na koji način nemam apsolutno ništa protiv nikoga tko želi umjetnu, niti bi ga odgovarao niti išta - čisto da shvatite da sam normalna osoba jer danas kad kažeš da imaš vjerski stav automatski dobiješ "etiketicu".
Tu se s macom papučaricom ne slažem jer ja kao osoba koja uplaćuje zdravstvo htio bih da ono pokriva naše troškove ovakvog načina liječenja. isto tako nebih imao ništa protiv da zdravstveno nekome plati ayurvedski tretman ako on to želi u vidu svog duhovnog ili fizičkog zdravlja. ili ako ima neka druga uvjerenja a postoji registrirana djelatnost koja mu može pomoći. također kao kolega psiholog smatram da mi je puno lakše izdržati sve napore oko nove trudnoće kada imamo jedno dijete.
uglavnom, u FC su nam objasnili kako se vodi kalendar i nisu nam otkrili toplu vodu, oni te usmjeravaju na puno toga što već guglanjem po netu možeš pronaći, samo ti ovdje pomognu da dobiješ širu sliku i napokon netko ima uho da nas SASLUŠA i potrudi se pomoći nam. vezano za dr. iz Irske, ne razumijem čemu tolika fama oko toga, kao da se zove nekoga na planetu mars - ja za svoje novce želim top uslugu i ni malo me ne smeta što je to trenutno doktor iz Irske. ni da je doktor iz prašume u brazilu nebi me smetalo ako zna što priča, ako me sasluša i predloži terapiju. mene kao osobu koja ponovno želi biti roditelj ne zanima kakav je nečiji životopis, tko se bavi mojim, odnosno ženinim kalendarom i sve ostalo što "macu" muči, jer vidim rezultate kod prijatelja kojima nitko nije uspijevao pomoći. A nadam se da ću i u našem slučaju vidjeti rezultate. dr. ujević se educira da postane doktor za hrvatsku i vjerujem da će dogodine on preuzeti tu ulogu.
Supruga ima problema sa suhoćom što otežava utvrđivanje točnog dana ovulacije i praćenje kalendara, vjerojatno ima endometriozu i hormonski disbalans u pogledu progesterona i estrogena. oba su dosta niska u vrijeme kada trebaju biti visoka, točne vrijednosti ne znam. uzima LDN koji joj je propisan zbog niske razine endorfina, odnosno zbog konstantnog osjećaja umora kod supruge. pije ga prije spavanja, kako bi potakla tijelo da ono samo pojačano luči endorfin i da spriječi osjećaj kroničnog umora. ona ga pije zbog toga, ako ga netko uzima zbog nečeg drugog, ok. pije još nekoliko vrsta tableta, od vitamina, do lijekova koji potiču ovulaciju itd... ciklus joj se usred toga sa 23 dana produžio na 31, nema više spotting, dovela je u normalu hormone, ima redovito ovulaciju i normalno se razvijaju js. itd....
"maco" - pa naravno da sam spreman bacit sve svoje fertilne godine u vjetar kako bih na ovaj način dobio dijete/djecu - zašto ti je to tako čudno? barem bi ti kao psiholog trebala razumijeti razne svjetonazore.

ispalo da sam i ja roman napisao.
ako sam bio nejasan, pišite, pomoću koliko mogu i znam.