Inače slabo čitam ostale dijelove foruma, ali evo naletjela sam na ovo vaše iskustvo, imam prijateljicu sa dosta sličnom dijagnozom koja je uspjela uz pomoć ove metode zatrudnjeti, danas ima četvero djece. I mi smo probali no u jednom trenu smo naletjeli na zid zbog mog jedinog neprohodnog jajovoda (drugi su mi odstranili s jajnikom na kojem je bila velika cista uzrokovana endometriozom) i mi smo onda krenuli putem posvajanja, posvojili dvoje djece. S obzirom da je endometrioza ostala, ja sam nekoliko godina pila kontracepcijske tablete jer je bilo doslovno ili to ili ću izgubiti preostali jajnik u tridesetim godinama. I onda sam u 39.napravila pauzu jer sam vidjela da mi kapilare jako pucaju i bilo mi je već dosta problema s endometriozom. 6 mj nisam imala menstruaciju, a onda su došla 2 školska ciklusa i nakon toga opet kasni. Nakon mj dana kašnjenja, napravila test i odma su se javile dvije crtice. Mi ostali u čudu, kako, jer nakon 1 hsg-a i dvije laparoskopije, nalaz je pokazivao uvijek isto-preostali jajovod je neprohodan. Stiglo je jedno malo Božje čudo; sin kojeg sam oduvijek željela, savršen u svakom pogledu. S trudnoćom nisam imala većih problema, tek neka sitna razdoblja mirovanja, rodila na dan termina.