Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: juri kroz crveno sa troje nevezane djece

Isabella avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno juri kroz crveno sa troje nevezane djece

Reg br ********, Audi, danas, 28.03.2013. nekoliko minuta prije podneva.
    Vozac srednje tridesete, tamnije kose, vrlo kratko osisan.
    Putnici tri deckica starosti oko 4-7 godina, svi nevezani.

Najprije sam ga primjetila iza sebe u Vukovarskoj, blizu Tresnjevackog placa, u retrovizoru, jer su se dva deckica tukla.
    Vozac ih je pokusavao smiriti.
    Kad je skrenuo iz Vukovarske, kod Zagrepcanke u Savsku desno nagazio gas koliko se dalo i po traci za tramvaje i taxije, pa u lijevu, pa opet u desnu, pa po gasu i projurio kroz cisto crveno na zebri kod Pedagoske Akademije.
    Na krizanju sa Slavonskom se stao u desnu traku koja ide ravno, i onda je usred krizanja presao preko srednje (rezervirane za tram i taxi) u lijevu traku koja isto ide ravno.
    Zatim je nastavio brzo voziti, prosao kroz jos jedno crveno na skretanju za Cvjetno naselje i dalje ga vise nisam vidjela.

Sve to sa tri mala deckica koji su se koturali na straznjem sjedalu.

Ti deckici sigurno imaju mamu koja sigurno nema pojma kako ih se vozi po gradu.
    Da sam ja ta mama, ja bih voljela da mi se kaze pa da nesto poduzmem. Eto, zato sam si dala truda, poslikala auto, da ne zaboravim reg br. i napisala ovo. Ako vam je poznat opis ili reg br dajte si truda, recite toj mami, prije nego se dogodi nesto strasno.
    Posljednje uređivanje od apricot : 29.03.2013. at 07:24 Razlog: previše osobnih podataka

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

možeš to ispričati i policiji na 192

BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Užas!!:mad:

Sent from my WT19i using Tapatalk 2

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Nisam sigurna da mama nije upućena, nažalost. Ja jučer pred svojim dućanom vidjela auto, stariji, neznam model, a u njemu mama sa petero djece, naravno sjedalice nigdje u autu. Najmlađe drži u krilu, cca 2 god, ostalih 4 skače po autu. Uskoro došao i pater familias, sjeo u auto i krenuše oni dalje, nevezani, svima osmijeh od uha do uha.
    Bog čuvao tu dječicu, kad već roditeljima nije stalo do njihove sigurnosti.
    Ja bi isto nazvala policiju i ispričala sve, to je jedino što možeš napravit.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mislim, ali samo mislim, da sam negdje pročitala da možeš to prijaviti na MUP ali u tom slučaju i osobno moraš doći na sud svjedočiti protiv te osobe.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
    ali u tom slučaju i osobno moraš doći na sud svjedočiti protiv te osobe.
    e, tu ćemo svi stati
    nitko se ne želi zamjeriti budali

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja sam bila spremna svjedočiti protiv budale koja je na zelenom valu proletjela kroz crveno, uredno nazvali policiju i prijavili, pitali nas hoćemo li doći potvrditi ako nas zovnu, mi pristali. Nikada nas nisu zvali.

A na slike djece koju roditelji voze u krilu dok ih se još tucet tuče pozadi sam navikla. Čak i na slike djece od 11 godina pa nadalje koja voze auta - muške, naravno. Čini mi se da je sa autosjedalicom ista stvar kao i sa AD i sa hodalicom - nekim ljudima (ustvari mnogima kako mi se čini) možeš pričati i objašnjavati, ali uzalud.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

AD je spasilo mnoge mame i bebe koje nisu mogle dojiti, hodalice nisu bas najzdravije al nisu opasne po zivot i jos su legalne (u nekim zemljama nisu) - a voznja nevezane djece je krsenje zakona i van svake pameti.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    AD je spasilo mnoge mame i bebe koje nisu
    mogle dojiti, hodalice nisu bas najzdravije al nisu opasne po zivot i jos su legalne (u nekim zemljama nisu) - a voznja nevezane djece je krsenje zakona i van svake pameti.
    Nisi shvatila ono sto sam zeljela reci. A to je da ljudi, unatoc tome sto raspolazu informacijama, opet biraju ono sto je njima komfornije i za neke teme su jednostavno zatvoreni, a autosjedalica je jedna od njih. Tako cujem i od mladih visokoobrazovanih osoba argument: "AS je novotarija, tko je se nekad vozio u tome, mi nismo pa nam nista nije bilo".
    To je bila bit mog posta, a ne da usporedjujem opasnost tih nasumice odabranih stvari. I da, i hodalica moze biti smrtonosna (padovi u hodalici preko stepenica...).

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja smatram da je ovakvo javno pisanje i prozivanje s navodjenjem necije registracije u najmanju ruku neprimjereno, da ne kazem nesto ruznije.
    Za ovako nesto postoji policija ako autorica bas zeli prozvati navedenu osobu. Alternativno, moze opisati eventualno dogadjaj bez konkretne registracije i vremena voznje.
    Da li bi vi htjeli tako javno secirane detalje vaseg privatnog zivota, kojigod da bili???

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ako imas broj registracije, na netu lako mozes preko HUO-vih stranica doci do broja police osiguranja i koja je osiguravajuca kuca. Onda lako dodes i do vlasnika (pomocu malo raspitivanja u osiguranju), tako da je ovo poprilicno javno.
    Iako ne znam cemu zapisivsnje registracije ako nije prijavljeno policiji... E da je ovo samo jednan takav koji vozi tako djecu... Mogli bi ispisati tisuce i tisuce registracija u kojima se vozi nevezano dijete... Nazalost

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    e, tu ćemo svi stati
    nitko se ne želi zamjeriti budali
    E pa nije ni to nepremostriva prepreka. Ja sam jednom svjedočila protiv manijaka. Tražila sam sutkinju status zaštićenog svjedoka i tako i bi.

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ja sam jednom prilikom tako pokušala prijaviti čovjeka koji je prijetio nožem trećoj osobi na javnom mjestu, na kraju su mene telefonski izmaltretirali, maltene sam morala iščitavati svoj JMBG dok je on odšetavao dalje... To je naime, bilo prije 10-ak godina. Ne znam da li se što promijenilo do danas...

Inače, kao što je bilo već puuuno priča o nevezanju djece u vožnji, policija bi slobodno mogla stajati ispred bilo kojeg DV i naplaćivati kazne. Brzo bi se podebljao proračun...

Osobno nemam ništa protiv da se javno iznesu podaci onih koji očigledno ugrožavaju ne samo svoje živote i živote svoje djece, već i živote slučajnih prolaznika! Pogotovo kada postoje dokazi! I treba ih adekvatno kazniti!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •