Pokazuje rezultate 1 do 45 od 45

Tema: OPET izvijanje?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno OPET izvijanje?

Za petnaestak dana ćemo navršiti 9 mjeseci. Vježbači smo od trećeg mjeseca (hipoksija,distoni sindrom)i dosta dobro napredujemo. Vita sjedi samostalno, od sedam i pol mjeseci se diže na noge, sada već korača uz namještaj i osim još nekih "sitnik" korekcija sve je ok.
    Do prekjučer.

Počelo je s lošim spavanjem. Plač u snu. Komešanje. Buđenje. Obe noći sam je morala uzeti k nama u krevet. Jučer nije imala stolicu. NApinjala se, ali ništa. Mislila sam-boli je trbušćić.
    Cijelu noć se je bacala s jedne strane na drugu. Izvijanjem. U jednu stranu, pa u drugu i tako neprestalno. Išla je u pravi luk (to nije radila od 4tog mjeseca), sa zabačenom glavicom i nožicama prema natrag.
    Pritom je ispuštala zvukove kao da je nešto muči. Par puta je prducnula.

E sad. Radi li se tu o onom izvijanju ili je to ipak uvjetovano bolovima u trbuhu? Gledajući je sinoć kak se tako izvija, vratilo me natrag i ponovno sam osjetila veliku tjeskobu...

Ne znam iskreno što da mislim jer i ako se radi o trbuhu nisam baš happy. Jeli moguće da je za sve kriva tvrda stolica?
    Danas se pokakala najprije jako malo i jako tvrdo pa u još tri navrata opet malo ali sve vodenastije :/

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

looona, nemoj odmah crno misliti. mozda je stvarno od tvrde stolice... ali, ako ces biti tako nespokojna i tjeskobna, mozda da pitas Vitinu pedijatricu? ja se ipak nadam da je to samo zbog malo plinova u trbuscicu - zacha jos uvijek muce...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ma ja bi i htjala pitati, ali mi je dosta više onog stava: joj, prvo dijete pa paničari bez veze. Konstantno vodim rat s liječnicima, a na kraju se uvijek ispostavilo da sam (na žalost) bila u pravu :/
    Ipak sam ja najviše s njom i najbolje znam kako se inače ponaša i znam kad nešto nije u redu, a pedijatrica (pogotovo naša) je turbo indolentna.

Nekako sam se nadala da će mi netko na forumu reći da to nije ništa...a izgleda da ako se i noćas tako nastavi ipak morati k doktoru :/

thanx momze. pusa zachu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i Paulo je imao sličnu dijagnozu; opistotonus, hipertonus i dugo mu se znala pojaviti epizoda izvijanja, kad bi se npr nešto ljutio i plakao , izvijao se unatrag, iako je u međuvremenu svladao sve točke razvoja.
    ipak i to izvijanje je s vremenom nestalo, pojavi se ponekad u snu. kad spava često je krut i zgrčen, a koji put mu glava bude prema natrag savinuta.
    ne predajem tome više neki značaj, jer u svemu ostalom jako je napredan.
    mislim da će i kod tvoje bebe to s vremenom prestati, i ne trebaš se brinuti u vezi toga

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

hvala paulina

i Vita inače zna spavati sa zabačenom glavicom. Kad ustanem preko noći pogledati ju, redovito joj ispravljam glavicu, ali je ona opet vraća.
    Fizioterapeutica mi je rekla da to moramo ispravljati. Samo ja ne znam kako. Jedino da ležim pokraj nje i uopće ne spavam već joj pomičem i pridržavam glavicu. :?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ma, svi ti se oni povremeno i prigodno prisjete tog obrasca. :/. L. se također izvija kad mu nešto nije po volji. Kod Vite je vjerojatno bilo refleksono zbog boli.
    Nama je dr. rekao da ga ev. možemo vezati u plahtu, na boku tako da su oba gornja kraja vezana za gornju, a oba donja za donju stranu krevetića, i to onu stranu u koju gleda. Ali meni se to doimalo preekstremno pa smo ga jednostavno pustili da spava sa zatiljkom na leđima. Do 6 mj. dok se još nije rotirao ni na bok je bilo lakše korigirati; samo bi ga pustili dulje na leđima.
    Mene, konkretno, to više smeta zbog mogućih kasnijih problema s vratnom kralješnicom.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

misliš da su mogući problemi s kralježnicom? Na to nisam bila ni pomislila...Ali ako je preko dana držanje dobro, zar to što tako spavaju može loše utjecati na vratnu kralježnicu?? Vita ne spava cijelo vrijeme tako. Okreće se a i najčešće je u zadnje vrijeme na trbuhu..

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Sve će manje biti u tom položaju, što je dobro. I Leo sada uglavnom spava na trbuhu, a probudi se i okrene tisuću puta.
    Ovo za vratnu kralješnicu je samo pretpostavka ( iz osobnog iskustva ).
    Da, da imam većinu vremena i "palac u šakici".

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj bibai prvotno napisa
    Sve će manje biti u tom položaju, što je dobro. I Leo sada uglavnom spava na trbuhu, a probudi se i okrene tisuću puta.
    Ovo za vratnu kralješnicu je samo pretpostavka ( iz osobnog iskustva ).
    Da, da imam većinu vremena i "palac u šakici".
    Moja mama, a i mm jaaako često drže palac u šaci! ČAk sam i sebe "uhvatila" da tako držim palac!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

sad sam je išla pogledati i sva je zabijena u kut krevetića, rukica visi kroz rešetke, nogice skvrčene pod trbuh (poza : niski start), glavica u stranu, duda na pol visi iz usta

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

loona,ne znam jel bi to vama pomoglo,ali ja niku podbocim kad spava na boku sa onim rolicama za spavanje tako da glavu ne moze izviti!!
    mozda da vi probate sa necim slicnim??!! :?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa
    loona,ne znam jel bi to vama pomoglo,ali ja niku podbocim kad spava na boku sa onim rolicama za spavanje tako da glavu ne moze izviti!!
    mozda da vi probate sa necim slicnim??!! :?
    mi smo imali onaj jastuk u obliku trokuta-jedan duži i jedan kraći - za stavljanje bebe na bok i to smo koristili prije. Sada se toliko okreće i prevrće i puže u snu da joj je jastuk završio pod noge

sumnjam da je može nešto "zadržati". Ja sam je ispravljala svako malo ove dvije noći što je s nama spavala s time da sam je praktički "hvatala" po krevetu..a ona spavajući "putovala"

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Loonaly-nemoj se brinuti zbog izvijanja. Ono nece nista naskoditi samo po sebi. Ako dijete normalno usvaja zadatke za dob, tj. ako se motorika normalno razvija, malo izvijanja nista nece promijeniti. Ako to radi tu i tamo, budi bez brige. Samo ako pocne puno i cesto izvijati se, ili pocne zaostajati u razvoju-onda obavezno doktoru.

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Jana se u jednoj fazi izvijala, a i sada ponekad spava s glavicom zabačenom unazad. Nedavno sam otišla Sabolu jer me to kopkalo, no on je rekao da je sve ok. Pa onda valjda nije svako izvijanje zabrinjavajuće. Kolko sam primijetila Vita je jako napredna - sjedi, stoji, puže, pa mi se čini da se ne trebaš brinuti. Osim toga, pod nadzorom je fizijatrice, zar ne?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj berlinka prvotno napisa
    Jana se u jednoj fazi izvijala, a i sada ponekad spava s glavicom zabačenom unazad. Nedavno sam otišla Sabolu jer me to kopkalo, no on je rekao da je sve ok. Pa onda valjda nije svako izvijanje zabrinjavajuće. Kolko sam primijetila Vita je jako napredna - sjedi, stoji, puže, pa mi se čini da se ne trebaš brinuti. Osim toga, pod nadzorom je fizijatrice, zar ne?
    istina! Ali opreza nikad dosta...previše mi je živaca sve to popilo pa se zato ne mogu opustiti. A i terapeutica je rekla da treba glavu ispravljati :/

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Lovro isto ima dijagnozu i ispravljali smo ga da se ne izvija. Ali isto ponekad spava s glavom "na leđima". Sad mu je malo začepljen nosić pa predpostavljam da je to radi toga.
    Nadam se da će s Vitom bit sve ok, možda je stvarno problem u trbuščiću.

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

sta, ali je to izvijanje stetno ili znak nekog poremecaja? andrea dok lezi u kolicima zna se cila izvit bas ovako kako ste rekle. ja je instinktivno ispravljam. sta bi to moglo bit

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Loona, Asja se takodjer zna izvijati kad je muce plinovi, ali ja znam da je to zbog toga, jer se jako napinje i onda ga odvali da se i MM postidi, tako da se ja ne sekiram zbog toga. Inace, koliko mogu skuziti Vita vec i hoda, tako da mislim da nemas razloga za brigu.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj luce2006 prvotno napisa
    sta, ali je to izvijanje stetno ili znak nekog poremecaja? andrea dok lezi u kolicima zna se cila izvit bas ovako kako ste rekle. ja je instinktivno ispravljam. sta bi to moglo bit
    luce, promatraj je malo. Upiši u pretražnik riječi izvijanje, izvija se, distoni, fizijatar pa ćeš naći puno informacija. Ukoliko ti se čini da bi to njeno izvijanje moglo biti patološko, odi k neuropedijatru

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Leki prvotno napisa
    Loona, Asja se takodjer zna izvijati kad je muce plinovi, ali ja znam da je to zbog toga, jer se jako napinje i onda ga odvali da se i MM postidi, tako da se ja ne sekiram zbog toga. Inace, koliko mogu skuziti Vita vec i hoda, tako da mislim da nemas razloga za brigu.
    ne hoda u pravom smislu riječi. Korača uz namještaj i uz kartonsku kutiju koju gura ispred sebe, ali ne samostalno. Bit ćemo "gotovi" kad samostalno i pravilno prohoda

Goga25 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

I moja Ema se izvija, ali smo primjetili da se to događa kad joj ne paše trenutni položaj ili hoće nešto. Rekli smo to našoj edijatrici i ona je rekla da je to jednostavno odlika njenog karaktera i da tako pokazuje da joj nešto ne odgovara.

I stvarno, kad joj promjenim položaj ili ju podignem, sve je o.k.

I kad joj se jako spava a ona još nebi jer je sve drugo zanimljivije, ja ju uspavljujem na rukama pa mi se i tada tako izvija prema nazad jer joj idem na živce.

I kad zaspi na boku, nekad ima glavicu zabačenu unazad, a ostatak tijela je polusklupčan prema naprijed. Ja ju ispravim i idemo dalje.

Da sam na tvom mjestu, nebi se previše brinula. Sve će to s vremenom proći. Samo vi i dalje vježbajte i volite se.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

podižem!!!!!!!

dal sam dobro napravila naručivši malog kod dr Sabola...jer primjetih da kad je na boku, glavicu zabacuje unazad (ko gleda unaokolo)..i na jednom i na drugom boku...a izvija se jedino kad je jako nervozan il ljut bilo kad je na leđim il u mom naručju...laički, motorka mu je ok...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

neće škoditi da ga Sabol pogleda
    Ja sam pobornik one: bolje da ti kažu- ma nije ništa, bez veze ste se brinuli, nego da ti kaže: gdje ste do sad bili.

Nadam se da je sve ok!

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

malo "kasnije" smo se naručili...jer mm nema fiksno vrijeme posla..pa...javim iza 20og ovog mjeseca

nely avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mislim da je to uobičajeno izvijanje kod zdrave djece.Zar nisi primjetila kako se većina djece izvija kad se ljuti,ja jesam svako malo?!Moja N isto to radi..dok spava zabaci glavicu unatrag,a mene to ne brine,začudo,pošto sam poznati zabrinuti hipohondrik pogotovo za dijete.A kod Sabola smo već bili 2-3 puta na snimanjima glave,da se razuvjerim od nekih svojih strahova kad mi je N imala 3 mj.Sa njom je sve,fala bogu ok,a tako će biti i tebi..vidjet ćeš!Ali odi da mirnije spavaš.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja isto ,islim da nije niš...al, eto...vidim da mame s foruma preferiraju pregled...pa ajd da i mi odemo...on to radi da je baš vaš ljut i to na mene he he....a zabacuje kad je na boku....

nely avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I moja curka isto ima zabačenu kad je na boku..ma kažem ti da to nije niš!A što se tiče Sabola,iskoristi priliku kad dođeš kod njega da ga ispitaš sve živo što te ikad zanimalo o bebama,jer svaki pregled masno naplaćuje!Znaš ono,mozgaš danima,sve na papirić i pravac Sabol..da se nebi nečeg sjetila kasnije pa opet kod njega,pa opet i plaćanje.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

he he...hvala za preporiku...baš ću sad "mozgat"...akcija!!!

nadica_b avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne, nije u redu da se dijete izvija, bez obzira što je povod. Dobro si napravila što si se naručila kod Sabola

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a ko bi znao...da nema interneta...ne bi ni baš nešto preveć kontala jel ok il ne...je, bilo mi malo čudnovato kak baca glavu...al, ono kak je dost napredan, a i idemo redovno kod ped...nit mi je palo na pamet iš pitat, nit je ped iš primjetila...ono što ja smatram svojom greškom, je rijetko stavljanje malog na trbuh...sam to prakticiram češće...nek vježba sklekove

nely avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

evo ja danas gledam svoju curku u kolicima kako se ljuti i izvija u nazad,isto iz ljutnje kako "mama zmaj" kaže,i uopće mi se to ne čini čudno jer sam već stoput vidjela da to djeca rade u ljutnji.Da imalo sumnjam ja bi odmah doktoru,takva sam,tako da i ti "mz" odi kad si se već naručila da ti svi mi ne savjetujemo napemet..i javi rezultat!

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ajme...moj ne da protestira neg...uf!! na mamu je !! scenarij obično ide ovak: malkice nervozan, vidim da je za spat..al, ne da se...pokušam ga stvait nasisu...ama ne i ne..ajd dobro...ostavim ga, on se trlja po okicama, dira uši, grize ruke...al,ne pa ne...nego mamaajd me nosaj...ajd dobro...preeraste to nekad u stvarno tešku situaciju...di valjda već toliko izmoren nemre sebi doć pa se krene derat (arija za moje uši )...a ja bi ga onda...oprosti Bože...e onda ga stvarno moram "prisilit", "njuškicu" na sisu..i obično nakom min il dvi...čuješ njami njami i hrk!! pa sad reci?!...a prije tih njam i hrk, ak ga probam stavit u ležeći, bilo na krevet il u naručju, deranje pisma za susjede!!, izvijanje uf...

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a nekad je sasvim ok...i bez neke frke zaspe...bez izvijanja i sl..

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj nadica_b prvotno napisa
    ne, nije u redu da se dijete izvija, bez obzira što je povod. Dobro si napravila što si se naručila kod Sabola
    potpisujem. izvijanje je potpuno loš obrazac.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

evo bili smo danas kod Sabola!!!
    uzv dobar, al može i bolje (u smislu kručih pokreta...)
    klinički sve ockej i Sabol kaže da je i uzv ok i da se ne treba niš uznemiravat....da se u biti sve odvija kak spada... nismo dobili nikakve posebne vježbice...
    inače, dr S je ostavio jako dobar dojam na mene...a i na malca!!

antoneta

Početno

čitam vaše postove i sve me muka hvata od pomisli što sam ja prošla. da objasnim, moja curica je prematurus od 28 tjedana. bogu hvala sve je ok.iskustvo za knjigu napisat ili barem brošuricu koja bi pomogla nekom u sličnom položaju. bar bi to meni bilo koristilo.
    netko je pitao što predstavlja "izvijanje". ono ukazuje na nekakve poremećaje u funkcioniranju mozga. uza sve što sam prošla ne znam koliko uzv mozga može pokazati. može ukazati na neravnomjerno razvijnje "leptirića", ciste i još puno toga, no smatram da bi eeg tijekom spavanja definitivno riješio nedoumice oko izvijanja .
    privatnici su dobri no u mojem iskustvu sam se uvjerila da ih baš ne veže Hipokratova, već prije svega novac.
    s druge strane, ja sam svoje dijete povjerila Goljaku i zaista nisam zažalila. sve za dijete na jednom mjestu i samo im je dijete bitno.
    ukoliko nešto još dodatno nekog zanima, slobodno pitajte.
    nadam se da nisam nepovezana obzirom da ovo pišem a moja princeza skakuće po meni i traži papat.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

eto taj famozni "leptirić" nije inakav kakav bi trebao biti...al, nije ni full problematičan...obzirom da se malac klinički pokazao urednim...Sabol kaže dobro...i da ko je nas prije snimao....ni ja ne brinem preveć...a doć će i taj leptirko na misto di triba......ja nekak mislim da je to jednostavno razvoj diteta...nekom brže nekom sporije....al, ak ti se da piši kak je to vama bilo...vaše iskustvo...jel se ona izvijala...i što je to za vas značilo...

antoneta

Početno

ma leptirić te ustvari ni ne treba previše zabranjivat. njega možeš uzet kao pokazatelj da je tu nešto na čemu treba raditi ali bez nekakve prevelike panike. sjeti se samo da su se djeca rađala i kada nije bilo uzv niti neurologa. na kraju krajeva o samom mozgu znanost niti nema puno spoznaja. inače, njega mogu uzv kontrolirati samo dok su fontanele otvorene i to je otprilike do godine dana za ranije rođeno dijete. izvijanje samo po sebi zaista nije dobro. mi smo ga izbjegli ali samo zahvaljujući preporukama s Goljaka. netko je spomenuo vježbanje koje je općenito na nekoj klinici za koju pogađam koja je. pa u tome i jest problem. kažeš dobar dan i pružiš 300 kn a onda ti pokazuju kako će vježbati prstiće na nozi, koljena, vlakić itd i kažu "polako imamo vremena". Da jedino što to vrijeme košta i to jako puno. meni su toliko čuda napričali da bih nakon 4 dana i 3000 kn reagirala i otišla provjeriti date mi nalaze uzv mozga od 600kn. ispalo je da je uzv rađen na jako starom software-u pa ćemo reći da je zato bio pogrešan. uglavnom za 0 kn i jako ljubazno i stručno osoblje doznala sam da za distony sindrom, te problem leptirića koji se stručno zove ventrikulomegalija postoje točno određene vježbe koje radiš i to se povuče. zaista se tako i desilo. mi sada hodamo na vježbice jednom mjesečno s time da je to više onako kontrola da bi se uočilo eventualno pojavljivanje nečeg. Fizijatrica nas prati svaka 2-3 mjeseca, neuropedijatrica i neurologica po potrebi svako 6 mjeseci. Uglavnom, još jednom ću reći svakom tko je kao i ja vjerovao da su privatnici kvalitetniji i to samo zato što za svoj rad primaju novce pa će sukladno tome moje dijete dobiti najbolju skrb. E pa tomu nije tako. Uzdajte se ipak u državne institucije poput Goljaka. Funkcioniraju kao obitelj, rade cijeli dan, na vježbe možete i u 8 sati na večer i uvijek su vam spremni sve objasnit i to za jednu uputnicu u 6 mjeseci. a ako im donesete kavu i čokoladu kao zahvalu - ljute se i neće primit jer to je njihov posao. eto toliko, uglavnom i Dystoni i VENTRIKULOMEGALIJA zaista zaslužuju posjetu Goljaku. oni su dovoljno stručni da procijene hoće li tu doći jednom ili nedaj Bože više puta. a vjerujte, u privatne klinike ćete sigurno doći više puta, a na kraju prvog posjeta će vam patetično reći "DA ĆE IM NAJVEĆA ZAHVALA BITI KADA DIJETE PROHODA I SAMO JOJ UBERE I DONESE KITICU CVIJEĆA.

antoneta

Početno

ma leptirić te ustvari ni ne treba previše zabranjivat. njega možeš uzet kao pokazatelj da je tu nešto na čemu treba raditi ali bez nekakve prevelike panike. sjeti se samo da su se djeca rađala i kada nije bilo uzv niti neurologa. na kraju krajeva o samom mozgu znanost niti nema puno spoznaja. inače, njega mogu uzv kontrolirati samo dok su fontanele otvorene i to je otprilike do godine dana za ranije rođeno dijete. izvijanje samo po sebi zaista nije dobro. mi smo ga izbjegli ali samo zahvaljujući preporukama s Goljaka. netko je spomenuo vježbanje koje je općenito na nekoj klinici za koju pogađam koja je. pa u tome i jest problem. kažeš dobar dan i pružiš 300 kn a onda ti pokazuju kako će vježbati prstiće na nozi, koljena, vlakić itd i kažu "polako imamo vremena". Da jedino što to vrijeme košta i to jako puno. meni su toliko čuda napričali da bih nakon 4 dana i 3000 kn reagirala i otišla provjeriti date mi nalaze uzv mozga od 600kn. ispalo je da je uzv rađen na jako starom software-u pa ćemo reći da je zato bio pogrešan. uglavnom za 0 kn i jako ljubazno i stručno osoblje doznala sam da za distony sindrom, te problem leptirića koji se stručno zove ventrikulomegalija postoje točno određene vježbe koje radiš i to se povuče. zaista se tako i desilo. mi sada hodamo na vježbice jednom mjesečno s time da je to više onako kontrola da bi se uočilo eventualno pojavljivanje nečeg. Fizijatrica nas prati svaka 2-3 mjeseca, neuropedijatrica i neurologica po potrebi svako 6 mjeseci. Uglavnom, još jednom ću reći svakom tko je kao i ja vjerovao da su privatnici kvalitetniji i to samo zato što za svoj rad primaju novce pa će sukladno tome moje dijete dobiti najbolju skrb. E pa tomu nije tako. Uzdajte se ipak u državne institucije poput Goljaka. Funkcioniraju kao obitelj, rade cijeli dan, na vježbe možete i u 8 sati na večer i uvijek su vam spremni sve objasnit i to za jednu uputnicu u 6 mjeseci. a ako im donesete kavu i čokoladu kao zahvalu - ljute se i neće primit jer to je njihov posao. eto toliko, uglavnom i Dystoni i VENTRIKULOMEGALIJA zaista zaslužuju posjetu Goljaku. oni su dovoljno stručni da procijene hoće li tu doći jednom ili nedaj Bože više puta. a vjerujte, u privatne klinike ćete sigurno doći više puta, a na kraju prvog posjeta će vam patetično reći "DA ĆE IM NAJVEĆA ZAHVALA BITI KADA DIJETE PROHODA I SAMO JOJ UBERE I DONESE KITICU CVIJEĆA.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Tara prvotno napisa
    Citiraj nadica_b prvotno napisa
    potpisujem. izvijanje je potpuno loš obrazac.
    Slažem se. treba ju pogledati neuropedijatar.
    Jedno je kad je dijete ljuto, pa se izvija unazad. To valjda sva djeca rade.
    Ali izvijanje unazad u snu uz stenjanje je razlog za posjet pedijatru. pa, makar on nakon temeljitog pregleda i razgovora rekao da nije treblo doći jer je sve u redu.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

pa on je to i radio kad se ljutio...kažem taj leptirić nije sasvim kak spada, al Sabol kaže da je sve ockej...pa što onda dalje ... evenutalno kontrola za 3mj...

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

.... a ja mislio da se izvijao iz čista mira...
    Onda si napravila sve što si mogla. Možda i više, ali nema veze. Oprez nije na odmet

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ajd dobro...a "leptirić"....znaš o čem govorim?!

nely avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mama zmaj daj si mira ,dijete ti je super,kao što sam se i nadala a i najbitnije,što je potvrdio i doktor.Baš sam čekala tvoj izvještaj od Sabola jel kao što rekoh i moja N se tu i tamo izvija u ljutnji.Postoje izvijanja koja izgledaju puno drugačije od ovih što rade zdrava djeca,pa ih nemoj miješati.Što više čitamo o raznim stvarima počinjemo si umišljati stvari koje niti ne postoje,kao i svi brižni roditelji.Da doktor imalo sumnja u zdravlje tvog djeteta odmah bi ti rekao i preporučio neke vježbe.Zato,opusti se i uživaj u napretku svog bebača! Šta je leptirić?

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

leptirić...koliko ću ja moć laički objasnitu: neki dijelovi u mozgu mislim zaduženi za pokrete, upravo u obliku krila leptira. odtud taj popularni naziv...sad, ima određen oblik kakav bi trebao biti...uzv mozga se vidi kakvo je stanje...ak ni dobro, postoje neke vježbice kojim potičeš mozak da neke pričuvne stanice pošalje na misto leptira....tak otprilike...mom malom leptirić nije idealan, al je Sabol kliničkim pregledom (što sve mali radi rukama, nogama, komunikacija...)zadovoljan....pa onda valjda ne trebam glavu razbijat
    jel mujice???

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •