Pokazuje rezultate 1 do 50 od 58

Tema: Pomoć - nova u MPO

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Evo, ja sam mama koja je prošla MPO
    Ovdje ćemo ti svi reći da ne gubiš ni trenutka, jer prva lekcija koju naučiš kad zagaziš u MPO vode jest da je vrijeme najvažniji resurs. Reproduktivno vrijeme leti, plus nezgodno je što TM ima dijagnozu; spermiogrami su varijabilna stvar i nikad se ne zna - mogu se i pogoršati.
    S druge strane, navrat-nanos srljati u MPO dok si istovremeno svjesna da se ne osjećaš spremnom nije pametno, jer bilo koji stres i poraz (kojih će gotovo sigurno biti) ćeš doživjeti jače i ishendlati teže.
    Ako ti je ovo '85 u nicku godište, vjerojatno još ne otkucavaju zadnje minute tvog biološkog sata, ali nemoj se previše uljuljati u to. Govorim ti jer ja jesam, imali smo dijagnozu par godina prije nego što sam konačno odsjekla i rekla "to je to, idemo". Imali smo sreće, no mogli smo lako i ne imati.

Ti za početak odi na te konzultacije; niti si obavezna odmah krenuti u liječenje, niti bi ti doktor smio reći "Pa koga ste vraga dolazili" i isprašiti te. Doduše, moguće da će negodovati ali što te briga, tvoj život, tvoja stvar kad ćeš u postupak. Ni prva ni zadnja koja je došla na konzultacije bez spremne odluke, uostalom zato se i zovu konzultacije, a ne predbilježbe.
    Ako ništa, barem ćeš saznati koje su ti opcije - doktor ustvari prije nego pogleda spermiogram i tebi napravi pregled i osnovne nalaze niti ne može sa sigurnošću reći koja je metoda za vas. Sama riječ asthenoterato nama na forumu ne znači puno dok ne znamo postotke (prepiši s nalaza pa ćemo znati više), no ako je Radončić vidio nalaz i rekao da je to slučaj za IVF onda vjerojatno nije lakša. Svejedno za početak ponovite spermiogram, možda se ispostavi da ste ipak lakši slučaj pa krenete s inseminacijom. Moguće je i da će vam prvo preporučiti prirodnjak (IVF bez lijekova), eventualno blagu stimulaciju (tablete). A dosad sam se više puta uvjerila da cure jednom kad upadnu u mašinu, ako im ne uspije u 2-3 inseminacije ili prirodnjaka, jedva čekaju da se pošteno izbodu i nastimuliraju jer tu ipak šanse rapidno rastu.

Na ovom podforumu smo manje-više sve isprobavale s prirodnim pripravcima i mogu slobodno reći da smo jedinstvene u savjetu: da, uzimajte ih ako vjerujete da će vam pomoći paralelno s MPO. Ne umjesto i ne prije.

Da sažmem: pitaš što bismo mi na tvom mjestu. Ja bih otišla na konzultacije, vidjela koje su mi varijante na raspolaganju, i dala si vremenski rok u kojem bih pokušala svariti činjenicu da mi je MPO jedina opcija. Ako bi rok prošao a ja se i dalje ne bih osjećala spremnom, vjerojatno bih krenula u postupak na silu. Ako bi me ta misao cijelo vrijeme kopkala i činila mi život jadnim, otišla bih i prije isteka roka. U međuvremenu bih kljukala muža tim alternativnim preparatima ne uzdajući se previše u njih i ciljala odnose.
    Posljednje uređivanje od Argente : 12.12.2013. at 23:05

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •