-
Evo, ja sam mama koja je prošla MPO 
Ovdje ćemo ti svi reći da ne gubiš ni trenutka, jer prva lekcija koju naučiš kad zagaziš u MPO vode jest da je vrijeme najvažniji resurs. Reproduktivno vrijeme leti, plus nezgodno je što TM ima dijagnozu; spermiogrami su varijabilna stvar i nikad se ne zna - mogu se i pogoršati.
S druge strane, navrat-nanos srljati u MPO dok si istovremeno svjesna da se ne osjećaš spremnom nije pametno, jer bilo koji stres i poraz (kojih će gotovo sigurno biti) ćeš doživjeti jače i ishendlati teže.
Ako ti je ovo '85 u nicku godište, vjerojatno još ne otkucavaju zadnje minute tvog biološkog sata, ali nemoj se previše uljuljati u to. Govorim ti jer ja jesam, imali smo dijagnozu par godina prije nego što sam konačno odsjekla i rekla "to je to, idemo". Imali smo sreće, no mogli smo lako i ne imati.
Ti za početak odi na te konzultacije; niti si obavezna odmah krenuti u liječenje, niti bi ti doktor smio reći "Pa koga ste vraga dolazili" i isprašiti te. Doduše, moguće da će negodovati ali što te briga, tvoj život, tvoja stvar kad ćeš u postupak. Ni prva ni zadnja koja je došla na konzultacije bez spremne odluke, uostalom zato se i zovu konzultacije, a ne predbilježbe.
Ako ništa, barem ćeš saznati koje su ti opcije - doktor ustvari prije nego pogleda spermiogram i tebi napravi pregled i osnovne nalaze niti ne može sa sigurnošću reći koja je metoda za vas. Sama riječ asthenoterato nama na forumu ne znači puno dok ne znamo postotke (prepiši s nalaza pa ćemo znati više), no ako je Radončić vidio nalaz i rekao da je to slučaj za IVF onda vjerojatno nije lakša. Svejedno za početak ponovite spermiogram, možda se ispostavi da ste ipak lakši slučaj pa krenete s inseminacijom. Moguće je i da će vam prvo preporučiti prirodnjak (IVF bez lijekova), eventualno blagu stimulaciju (tablete). A dosad sam se više puta uvjerila da cure jednom kad upadnu u mašinu, ako im ne uspije u 2-3 inseminacije ili prirodnjaka, jedva čekaju da se pošteno izbodu i nastimuliraju
jer tu ipak šanse rapidno rastu.
Na ovom podforumu smo manje-više sve isprobavale s prirodnim pripravcima i mogu slobodno reći da smo jedinstvene u savjetu: da, uzimajte ih ako vjerujete da će vam pomoći paralelno s MPO. Ne umjesto i ne prije.
Da sažmem: pitaš što bismo mi na tvom mjestu. Ja bih otišla na konzultacije, vidjela koje su mi varijante na raspolaganju, i dala si vremenski rok u kojem bih pokušala svariti činjenicu da mi je MPO jedina opcija. Ako bi rok prošao a ja se i dalje ne bih osjećala spremnom, vjerojatno bih krenula u postupak na silu. Ako bi me ta misao cijelo vrijeme kopkala i činila mi život jadnim, otišla bih i prije isteka roka. U međuvremenu bih kljukala muža tim alternativnim preparatima ne uzdajući se previše u njih i ciljala odnose.
Posljednje uređivanje od Argente : 12.12.2013. at 23:05
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma