Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 101 to 149 of 149

Thread: Što danas kuhate? (27.dio)

  1. #101
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Niš ne kuham danima, ali danas me čeka taj posao. Imamo wok (jupi!) pa moram nešto u njemu iskemijat.

    Jučer smo se uvaljali burazu i šogorici na home-made tortilje i muffine. Sve bilo super!!!
    Isprintala sam joj sve one muffin-orgije pa ih isprobava jedan po jedan. Do sad su nam najbolji oni od white-musk s kokosom
    i hiper-bla-bla-čokoladne! Dalje slijede slani sa špinatom i gorgonzolom.

  2. #102
    MalaSirena's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Maksimir, Zagreb
    Posts
    2,715

    Default

    Danas sam kuhala goveđe-povrtnu juhu, pileći file a la roštilj, pire krumpir, kuhano povrće (grašak, mrkvica, karfiol, kukuruz), salata zelje bijelo, desert - Lažne kremšnite s keksima.

  3. #103

    Join Date
    Nov 2004
    Location
    AgRaM
    Posts
    2,692

    Default

    kakve su to kremšnite?zvuči mi mljac

  4. #104
    bucka's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    zagreb
    Posts
    5,074

    Default

    pecena pileca prsa,tikvice na pari i frckasta salata!!!(dijetno)!!

  5. #105
    white_musk's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,838

    Default

    Quote Originally Posted by anchi pp
    !
    Isprintala sam joj sve one muffin-orgije pa ih isprobava jedan po jedan. Do sad su nam najbolji oni od white-musk s kokosom
    .


    imam fantastičan recept za kinesku piletinu iz woka.
    napisat ću kasnije

  6. #106
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    MM kuhao neke tikvice u crvenoj paprici, jogurtu... s kimom i curryem.
    fan-tas-tič-no!
    i sad bih ga ubila što nisam znala šta radi... slikala bih za Portal.

  7. #107
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Možda ni on nije znao što radi... 8)

  8. #108
    ms. ivy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    12,890

    Default

    smazali smo mafine pa sam popodne pekla kukije

  9. #109

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    zubatac s krumpirima i špageti s pelatima,kukuruzom i mozarelom.

    ubili se od čokoladnih mafina a la apricot,a za večeru pizza mafini.

  10. #110
    MalaSirena's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Maksimir, Zagreb
    Posts
    2,715

    Default

    Quote Originally Posted by Romina
    kakve su to kremšnite?zvuči mi mljac
    To ja znam iz mamine kuharice kao Zagrebačke kremšnite s keksima, a iz svekrove kao Fil-škote... a nije niti kremšnita i nema veze s piškotama...a recept je ovdje:
    http://www.mama-mami.com/content/view/84/176/

  11. #111
    Elly's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5,052

    Default

    Petak: chili umak, krumpir na pari, zelena salata
    Subota: govedji odresci u umaku od luka, gljiva i vrhnja, zelena salata
    Nedjelja: kineski restoran
    Ponedjeljak: nista nismo kuhali, kupili smo prsuta, sunke, mortadelle i madjarske salame i uz to jeli kiselis
    Danas: burek sa sirom i jogurt
    Sutra pretpostavljam da opet necu kuhati .

  12. #112
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    danas pileći file u sojinom umaku, sa tikvicama i kukuruzom.

  13. #113

    Join Date
    Nov 2004
    Location
    AgRaM
    Posts
    2,692

    Default

    Šnicli na naglo i dinstana mrkvica

  14. #114

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    varivo od graška
    riža sa tikvicama i kotleti

    mislim da ću raditi i šaum role-baš mi se jedu

  15. #115
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    moj ručak je bio jaaaaako fini!

  16. #116
    bucka's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    zagreb
    Posts
    5,074

    Default

    varivo od poriluka+fasiranci!!

  17. #117

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    Danas zapečeni pužići sa portala.
    Sutra faširane šnicle, krumpir na maslacu sa graškom i kukuruzom i zelena salata.

  18. #118

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Osijek
    Posts
    580

    Default

    Juha od karfiola s noklicama, kunić u lovačkom umaku s njokama, salata.

  19. #119

    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    696

    Default

    Jel mi može netko nabaciti koji racept za noklice? Mi smo veliki ljubitelji a ja pravim samo grisnokle, a zanm da se i tu mogu praviti umjetnička djela. Molim samo prokušane recepte.

  20. #120

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    949

    Default

    subota su bili amelijije enchilade-njammmmm
    nedjelja-juha, lešo, šalša, pečeno, salata
    ponedjeljak-biži s mesom
    utorak-leća, kobasice
    srijeda-pomfrit, punjenje gljive, tel.šniceli, radič
    četvrtak-topli sendvič
    petak-bit će pura i brudet

  21. #121

    Join Date
    Nov 2004
    Location
    AgRaM
    Posts
    2,692

    Default

    Jedno jaje,malo brašna,sol,par kapi ulja.Napraviti teksturu takvu da baš ne klizne jednostavno sa žlice,a opet glatku i sjajnu.Prije stavljanja noklica u juhu držim žlicu u juhi da bude vruća jel onda noklice samo klize,a u protivnom ostaju na žlici.a jesam opisala srtučno

  22. #122
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Ja u noklice stavim sjeckanog peršina (može i suhi) i onda mi budu točkaste.
    Nekad ih radim od samoga griza, nekada pola pola s brašnom, a nekada i sa kukuruznim brašnom. uvijek stavim malo maslinovog ulja, da budu rahlije.

  23. #123
    MalaSirena's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Maksimir, Zagreb
    Posts
    2,715

    Default

    Grah s buncekom.

  24. #124
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    Juce smo imali dinstani kupus s kimom i koprom, marinirane otkosticene pilece batake i zelenu salat s mladim lukom i acetom basilicom.

    Danas nemam pojma.

  25. #125
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    wewa, s obzirom na to od jučer... najbolje da danas postiš

  26. #126

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Osijek
    Posts
    580

    Default

    [quote="sabaleta"]Jel mi može netko nabaciti koji racept za noklice?/quote]

    Jedno jaje, dodati 2-3 žlice brašna i 1-2 žlicu kiselog vrhnja, malo soli. Brašno i vrhnje ovisi o volji (više brašna-tvrđe, više vrhnja mekše noklice). Ukuhati u juhu, prethodno žličicu umočiti u ključalu juhu da noklice bolje skliznu sa žličice u juhu (da se ne zalijepe). Kuhati 1-2 minute.

  27. #127
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Juha od tikvice(na neki od ona 3 Aprina načina), rižoto s komadićima mesa i zelena salata.

  28. #128
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    Quote Originally Posted by apricot
    wewa, s obzirom na to od jučer... najbolje da danas postiš
    bar nema cokolade

  29. #129
    Elly's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5,052

    Default

    Danas radim slozenac od tikvica sa 4 vrste sira.

  30. #130

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    Quote Originally Posted by Janoccka
    šnicle, krumpir na maslacu sa graškom i kukuruzom i zelena salata.
    i juha

  31. #131

    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Zagreb, Centar
    Posts
    2,295

    Default

    ja nemajka nisam stigla danas ništa skuhati, pa je onda u zadnji čas uletila vegeterijanska dostava; jako fina klopa /iako nismo vegetarijanci/ za malo kuna, kad je frka super je, a i vrlo finu i svježu juhicu dobiš

  32. #132
    Mirta30's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Zagreb, Centar
    Posts
    1,966

    Default

    anek a da podjeliš s nama nihov broj (pp)?!?!?!?!

  33. #133
    white_musk's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,838

    Default

    rolovana piletina ,griz štrudla(slana) sa ramsosom

    des:karamelizirano voće sa preljevom od ruzmarina i čokolade mmmmmm

  34. #134
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    dajte mi nešto riblje...

  35. #135
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    Lignje i blitva
    Orada u foliji sa zacinima
    Oslic s krompirima u rerni

  36. #136
    Osoblje foruma srecica's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    ispod površine
    Posts
    2,651

    Default

    Ja imam danas u firmi rucak, spremaju nam brudet :D

  37. #137
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Quote Originally Posted by apricot
    dajte mi nešto riblje...
    -Fileti oslića samo posoljeni i posipani ružmarinom pečeni u zaklopljenoj vatrostalnoj. Uz to neko povrće na lešo(blitva, kelj, brokula),
    -Gregada od fileta oslića
    -škarpina i pečeni krompiri
    -lignje na razne načine(rižoto, punjene)
    -skuše s krompirima i rerni

    Ja ću pohane osliće i kelj na lešo. Juha od korabice na mlijeku.

  38. #138
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    viš, mogla bih gregadu, ali radije bih od škarpine... oslić mi je uvijek zadnji izbor...

  39. #139
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Quote Originally Posted by srecica
    Ja imam danas u firmi rucak, spremaju nam brudet :D
    Jel se mozemo pozvati? :trept okicama i sline do poda:

  40. #140
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Quote Originally Posted by apricot
    viš, mogla bih gregadu, ali radije bih od škarpine... oslić mi je uvijek zadnji izbor...
    Kud ćeš škarpinu u gregadu? Pa ima kostiju! Ja mrzim tražiti kosti po saftići i komadićima krompira. Zato uvijek i radim s filetima oslića.

  41. #141
    Osoblje foruma srecica's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    ispod površine
    Posts
    2,651

    Default

    Quote Originally Posted by anchi pp
    Jel se mozemo pozvati? :trept okicama i sline do poda:
    Predlazem da se slucajno zateknes u blizini, a ja cu ti cuvati mjesto i glumiti iznenadenje

  42. #142
    Osoblje foruma srecica's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    ispod površine
    Posts
    2,651

    Default

    Quote Originally Posted by apricot
    dajte mi nešto riblje...
    Ovo mi se cini bas fino
    Mahi tikka

  43. #143
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    je, fino...
    super fino...
    kad radiš?
    (ja ne znam ni pročitati sve sastojke)

  44. #144

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    meni se nikad riba ne jede petkom pa ću napraviti medaljone sa sirom,šampinjone u vrhnju s dodatkom zdenka sira od paprike i njoke.

    desert je slatka štrudla od sira ako još išta ostane od nje.

  45. #145
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Da li je bakalar bijela riba?

  46. #146
    Osoblje foruma srecica's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    ispod površine
    Posts
    2,651

    Default

    Quote Originally Posted by anchi pp
    Da li je bakalar bijela riba?
    Sa Iskona:
    Bijela riba poput bakalara bogata je bjelančevinama, siromašna mastima i odličan je izvor vitamina B i joda. Masne ribe poput skuše i lososa također su bogate bjelančevinama te vitaminima A, B i D. Uz to, masne ribe su bogate esencijalnim masnim kiselinama koje su važne za razvoj mozga fetusa.

  47. #147
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default



    onda mogu napraviti ono kakosezove samo da nabavim sve one zacine od kojih nemam niti jedan...

  48. #148

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    dobila ideju na topicu o krumpirima-punjeni sa mljevenim mesom,preliveni slatkim vrhnjem i zapečeni u pećnici

    šampinjoni punjeni mesom,pršutom i sirom

    čokoladna rolada

  49. #149
    Deja2's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    792

    Default

    Danas smo smazali brodet od muzgavaca i žgance.

Page 3 of 3 FirstFirst 123

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •