imate li ideje?
vidim da mi naslov ošo u jagode.
imate li ideje?
vidim da mi naslov ošo u jagode.
Posljednje uređivanje od jelena.O : 30.03.2013. at 14:10
ako ti trebaju razlomci odes u word i imas opciju insert symbols. u wordu napises tekst koji ti treba i insertiras ga u pp ako ne ide c/p.
a imas i http://www.pczenith.com/tutorijali/word_1.php ako tvoj word nema u simbolima ponudjene formule koje mozes editirati prema svojim potrebama.
mislim da je to na kraju slika koju onda insertiras u PP kao i ostale slike.
nemam u wordu equestion, znači nejde bez toga?
pa pise ti na linku kako do toga, kaj ne?
Ima jednostavan način:
Kad je otvoren Power Point dokument, odabereš ovo:
Insert object - Microsoft Equation - dalje si biraš prozorčić s razlomkom, pa u brojnik i nazivnik upisuješ što treba. Najpametnije je upisati cijeli matematički izraz na ovaj način.
Ne bih objašnjavala gdje se to nalazi, jer ovisno o verziji treba možda malo tražiti (ja se teško snalazim s novijim verzijama, ali znam kak ide pa napipavam dok ne nađem).
Posljednje uređivanje od Peterlin : 30.03.2013. at 22:45
ma ništ moram ugraditi equation, jer to stvarno nemam, fala cure.
Malo mi je čudno da to nemaš, pa to je dio standardnog paketa Microsoft Office i vrijedi za Word i PPT (u drugim Office aplikacijama nisam probala).
Jesi li uspjela naći "Insert Object"? Kad to nađeš, nudi ti se izbornik kakav objekt želiš ubaciti, pa tu onda tražiš Equation. Nadam se da ćeš uspjeti.
složila sam , trebala sam to sve isntalirati jer tog nije bilo, ali kaj me mući, pokazujese razlomak crno, tj. puno drugačije nego cijeli tekst, ali ak to ne hoda bit će tak.
U najgorem slučaju formulu složiš u latexu, printaš kao pdf, izrežeš kao slikicu i zalijepiš u pp
Možda zvuči blesavo, ali sam jednom to baš tako riješio, ne u pp nego na web. prilično the Croods metoda ali fercera. Inteligentna rješenja obično uzmu više vremena.
Inače teorecki i u PP imaš izravan pristup Equation editoru. Na tabu "Insert" imaš "Object", a tamo su razne džidžebaje i među njima Equation editor.
Ako (kao sav normalan svijet) imaš problema s gomilom gumbića u MS cirkusu, skini i instaliraj UbitMenu i spasi se.
ma niste vi mene skužili rješila ja kak sam mogla , ali sam htjela da to bude jednako ko tekst, ali nije tekst je ono bijeli, to crno, posle gledam u knjigu vidim da su i oni imali razlitite fontove i svašta drugo.
A s druge strane fizički mi jednađžbe preglednik nije bio uopće uključen u weordu i pp, pa sam morala tražiti gdi se nalazi i instalirati ga posebno.
Ali kak je tak je, pomogla sam klincu napraviti jednu prezentaciju, i to je iza nas, još samo da odglumi kaj je mislio.
Posljednje uređivanje od jelena.O : 01.04.2013. at 07:46
To ti je normalno. Neke od znakova ti normalni fontovi uopće nemaju pa ih moraš poplindrati iz Mathematice ili nekog drugog specijaliziranog softvera.
Prodam ti jedan strašno koristan štos. Kad pospremaš dokument s divljim fontovima pospremaj sa "Save as" i tamo nađi gumb "Tools" -> "Save options" i tamo zakači "Embed fonts..." Time postigneš da se divlji fontovi potrpaju u dokument pa će se na svim računalima prikazati kako treba. U suprotnom se koriste sistemski fontovi jer divljih nema na tom računalu, a cijela parada ispadne grozno.
predavanje je mali održao i dobio petaka, njegova prezentacija pokazani i u drugim razredima, kad nađem ovih dana vremena bum probala napraviti ovo od davora,fala