-
štednjak i pećnica na plin????
dragi moji kupila sam štednjak koji ima plinsku pećnicu,no problem je što uopće ne peče odozgo,s donje strane izgori,a gore ništa.Štednjak je gorenje i ima pet godina garancije,zvala sam servis i doći će nakon praznika. Meni se čini da mi odozgo upće ne grije,mogu staviti ruku na gornji dio da se ne opečem. Malo sam nestrpljiva pa vas molim ima li netko slično iskustvo,nije baš ni jeftin pa me strah da mi ne kažu da mi ne mogu pomoći,u tom slučaju,nadam se da ga mogu vratiti
-
U svakom slučaju to nije normalno stanje pećnice na plin.
Imali smo godinama pećnicu na plin, radila je jednako kao i ova na struju, osim što je na struju meni lakše manevriranje s temperaturom.
Ne odustaj, moraju popraviti ili zamijeniti.
-
moja svekrva ima pećnicu na plin, gorenje - stara nekoliko god, i prije toga je imala na plin. grije samo odozdola ( i stara je tako). meni sve izgori ali ona zna što koliko treba peći. kolači se nikad ne zarumene odozgora, ako da onda su odozdola već zagoreni.
-
još nešto. ako je pećnica na plin to znači da ima ispod donjeg lima plinski plamenik, da bi grijala odozgora morala bi imati plinski plamenik i gore, obrnuto okrenut, što nije fizički moguće. ali možda ne radi dobro ni ovaj donji, pa neka ti pogledaju.
-
a jel i kod takvih pečnica postoji onaj filing ventilacijske pečnice ( mi smo takvu pečnicu imali pred više od 35 godina ( još dok smo morali ići po plinske boce)
je si li pročitala uputstva, možda nekaj nutra piše?
Posljednje uređivanje od jelena.O : 01.04.2013. at 14:33
-
Naš ana plin je isto imala samo plamenik dolje (ako dobro pamtim), ali je normalno žarila i gornji dio kolača.
-
ja se i bojim da ne kažu da je to normalno,ali ako piše da može peći kruh onda ga valjda mora i normalno ispeći. kod mene gornji dio potpuno bijel a ako pojačam, donji izgori a gornji i dalje bijel. a u uputstvu piše da se na 3-4 ispeče za 25-35 min.A platila sam ga oko 2900 kn.
-
ja sam nasljedila staru bakinu gorenjku na plin...i ima taj plinski plamenik samo dolje i samo odozdlo kuri, gore ne...tako da je odozdo reš a odozgora bijelo...
ali mislim da je stvar u tempiranju i kontroli jer baka je na nju pekla najbolje kolače na svijetu i nisu bili pogoreni
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma