Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 51 to 100 of 141

Thread: Male prhke orehnjače

  1. #51
    ani4's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,633

    Default

    ja ih radila i fine su nam.
    Radila sam sa orasima i jako mi je fin nadjev, koristit cu ga i za palacinke.

  2. #52

    Default

    da, ja sam isto brašno pola pola, jer nisam imala dovoljno oštrog
    koliko sam toga napravila mimo recepta super su mi i ispale

  3. #53
    n.grace's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    4,993

    Default

    super, baš mi je drago da vam je dobar
    je, tijesto je vrlo lijepo i elastično, nikakav problem za razvaljati

  4. #54
    Hera's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Vž županija
    Posts
    509

    Default

    Ja sam za probu zamrzla pola pečene savijače, po odmrzavanju je bila kao i da ju nisam zmrzavala. Stvarno su bile ukusne.

    Sad sam odlučila da ću napraviti za probu jednu pekmez (imam domaći od breskve), jednu nutela i jednu s dinstanim jabukama. Bit će ekipa koja će ocijeniti koji je okus najbolji, pa onda idemo isprobavati dalje nove okuse

  5. #55
    oka's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    3,305

    Default

    Help!
    Imam 160g oraha, mogu za razliku staviti npr mljevene bademe??

  6. #56
    trampolina's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    ...na putu...
    Posts
    2,329

    Default

    Moram pohvaliti ovaj kolač, definitivno najbolja orahnjača koju sam probala!

    Oka, ja sam upravo radila mjeru i po, sa 190 gr oraha i 200 gr maka.

    Napravila sam 4 štruce (2+2), vidim da sam mogla i s manje nadjeva.
    Ja ne bi miješala bajame i orahe, rađe prilagodi tijesto.

  7. #57
    oka's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    3,305

    Default

    Gotovo je, pomiješano je, javim rezultat

  8. #58
    oka's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    3,305

    Default

    Dobro je, odičan okus

  9. #59
    cvijeta73's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Rijeka
    Posts
    11,735

    Default

    Ajme, lani sam ih sto puta radila is vaki put je ispalo super. Sad, isla zavirit u pecnicu, tijesto je skroz skroz popucalo, gornji dio se raspao Sta se desilo? Jooj, ovo mi je bio kolac koji uvijek uspijeva, ono, siguran kad moras napravizi nesto sto ce sigurno uspjeti sad vise nemam niti jedan takav, aaaaa

  10. #60
    n.grace's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    4,993

    Default

    nemam pojma, cvijeto
    jesi li možda pekla na jačoj temperaturi? ili slabijoj?
    Last edited by n.grace; 12.12.2015 at 20:13.

  11. #61
    Optimist's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    4,284

    Default

    Bilježim

  12. #62
    flopica's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    6,482

    Default

    I meni su popucale

  13. #63
    cvijeta73's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Rijeka
    Posts
    11,735

    Default

    Mi ih ec pojeli, cak nisu lose ni izgledale sve tako ispucane. Ne vidi se. Majko mila, vrit i ovaj topik, kolko sam vec tih keksa i kolaca kao za bozic ispekla...i koliko smo ih pojeli. Do bozica ce mi vec dojadit i pec i jest lol

  14. #64
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    cvijeto, samo da znaš - nije do tebe, jer nije svako brašno isto. Trik koji će vjerojatno pomoći protiv pucanja: drugi put ostavi tijesto malo dulje stajati, da gluten umreži.

  15. #65
    Mojca's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,629

    Default

    Ili kupovati provjereno dobro brašno.
    Moja baka i mama koriste jedino http://www.farina.at/de/produkte/

    Ali se teško nađe kod nas. Ima ga u Slo.

  16. #66
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by Mojca View Post
    Ili kupovati provjereno dobro brašno.
    Moja baka i mama koriste jedino http://www.farina.at/de/produkte/

    Ali se teško nađe kod nas. Ima ga u Slo.
    Slažem se.

    Čakovečki mlinovi isto imaju dobro brašno.

  17. #67
    sara38's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Hrvatska
    Posts
    1,364

    Default

    Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    Slažem se.

    Čakovečki mlinovi isto imaju dobro brašno.
    X
    Uglavnom koristim to brašno i ispadne dobro, ne popuca.

  18. #68
    anamar's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    2,336

    Default

    Ili uzeti bilo koje polubijelo brasno.
    Osim toga ne valja pretjerati s nadjevom, ma koliko fin bio.

  19. #69
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    Quote Originally Posted by cvijeta73 View Post
    Mi ih ec pojeli, cak nisu lose ni izgledale sve tako ispucane. Ne vidi se. Majko mila, vrit i ovaj topik, kolko sam vec tih keksa i kolaca kao za bozic ispekla...i koliko smo ih pojeli. Do bozica ce mi vec dojadit i pec i jest lol

    ja sam ovaj vikend prvi put u životu radila božićne kolače prije 23.12.
    da ne govorim da sam počela i kupaonu tuširat
    jedino srdele još ne filetiram

  20. #70
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    kad savldas snatch s 12 kg onda ide i filetiranje

  21. #71
    flopica's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    6,482

    Default

    spajka
    gledam jesam na pogrešnom pdf

    moje orehnjačice su preukusne ali su popucale
    možda je do brašna, koristila sam lidlovo
    ili do temp., jaka mi je pećnica...
    a možda su u šumi

  22. #72
    sara38's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Hrvatska
    Posts
    1,364

    Default

    Ako popuca razlog može biti previše praška za pecivo ili prejaka temperatura.

  23. #73

    Join Date
    Nov 2004
    Location
    sesvete
    Posts
    343

    Default

    Molim iskusnjače za savijet - radila bi ju prvi puta ove godine pa me zanima
    koliko prije Božića se može raditi a da bude ok? Jel rano sutra (22.12.)??

  24. #74
    alga's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    544

    Default

    Evo da prijavim da sam i ja jučer isprobala ovaj recept, ispalo savršeno, hvala na receptu!

  25. #75
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Moram si ovo zabilježiti. Nisam do sada proučavala, a čini se da se ovdje jednim kolačem ubiju 3 - orasi, mak i rogač

  26. #76
    Trina's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    6,874

    Default

    Evo i ovo sam upravo stavila peći. Nikad u život nisam radila ništa osim keksića i tih sitnarija, oo mi je bilo strašno komplicirano. Molim boga da je jestivo, javit ću vam.

  27. #77
    Trina's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    6,874

    Default

    Ispale su odlično. S obzirom na to da nikad u životu nisam gledala kako se to radi (i da sam valjala s bocom od votke), ispalo je genijalno

  28. #78
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,242

    Default

    Dobro da je nisi zgnječila, prije si trebala sadržaj potočit na sigurno mjesto

  29. #79
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by Trina View Post
    Ispale su odlično. S obzirom na to da nikad u životu nisam gledala kako se to radi (i da sam valjala s bocom od votke), ispalo je genijalno
    Joj, čovječe, ovo s bocom me sjetilo na studentske dane...jedino tada u kući nisam imala mlinčenjak, tj.valjak za tijesto. Ali ja sam iz Podravine, rodila se s tim u ruci...

    Svaka čast na orehnjačama, pojedite u slast ako već niste...

  30. #80
    Trina's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    6,874

    Default

    Quote Originally Posted by jelena.O View Post
    Dobro da je nisi zgnječila, prije si trebala sadržaj potočit na sigurno mjesto
    Pa potočila sam sadržaj odavno već, valjala sam s praznom bocom

  31. #81
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,242

    Default

    A i ti svakaj čuvaš

  32. #82
    n.grace's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    4,993

    Default

    Quote Originally Posted by draga View Post
    Molim iskusnjače za savijet - radila bi ju prvi puta ove godine pa me zanima
    koliko prije Božića se može raditi a da bude ok? Jel rano sutra (22.12.)??
    nisam vidjela post
    fine su i kad odstoje par dana
    ja sve kolače radim na badnjak, ne radim puno vrsta, najviše dvije-tri

    Trina, baš mi je drago da ti je dobro ispalo

  33. #83
    Trina's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    6,874

    Default

    Quote Originally Posted by jelena.O View Post
    A i ti svakaj čuvaš
    Od votke sam napravila liker (pijana domaćica), pa kad bude gotov ide nazad u bocu. U međuvremenu boca služi svrsi. Samo što nije ravna pa je orahnjača imala uzorak. Cosmopolitan orahnjača. Ali ja sam još dobra, mm je predložio da valjam drškom od metle. E to koristim rjeđe nego votku

  34. #84

    Default

    Quote Originally Posted by Trina View Post
    Ali ja sam još dobra, mm je predložio da valjam drškom od metle. E to koristim rjeđe nego votku


    ja samo prijavljujem da ih nisam danas napravila
    a bile su u planu

  35. #85
    Mojca's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,629

    Default

    Lol Aleks!
    Koliko vremena se potroši za napraviti ovaj kolač? Od početka do kraja... Uključujući pauze, za čekanje tijesta i hlađenje file.

  36. #86
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,242

    Default

    u pauzi skačeš prek metle, pa nemaš zaprav pauze

  37. #87
    Mojca's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,629

    Default

    Nisam ni mislila sjediti i kopati nos.
    Zanima me, stignem li ih ubaciti u današnji raspored.

  38. #88
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,242

    Default

    po mom mišljenju do 2 sata, ali stvarno nisam to dugo delala, s time da ostaviš putar na sobnoj temp, najmanje sat dva
    Last edited by jelena.O; 24.12.2015 at 07:38.

  39. #89
    maca papucarica's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Glava u oblacima, prstići u moru...
    Posts
    3,666

    Default

    Putar naribaš na ribež za sir i odmah miksaš
    Meni su super orehnjačice, jedino su mi ipak bile najbolje prvi dan.

  40. #90
    Maruška's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Split
    Posts
    3,926

    Default

    I ja ih radila jučer.
    Super su ukusne ali izgledaju tako da nema šanse da ih serviram.
    Možemo ih mi domaći jesti direktno iz škrovade.

    Kao da su mi se "razlile": jedna na kraju uopće nije imala "gornju" koru.
    Jel' mi tijesto bilo pretanko, preslabo umiješano, punjenje premokro?

  41. #91

    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    3,502

    Default

    Pravila sam ih prošle godine, a i ove ću!
    Trina odlična ideja to za flašu! Ostalo mi malo neke dobre rakije, cenim da će orehnjače biti bolje ako ih radim pod dejstvom alkohola.
    Oklagija je tako passe.

  42. #92
    Mojca's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,629

    Default

    Samo da prijavim da su moji ukućani zadovoljni. Posebno ih hvali mama koja je isprva bila strašno sumnjičava.
    Hvala za recept.

  43. #93
    n.grace's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    4,993

    Default

    baš mi je drago, uvijek me ovakvi postovi razvesele
    uživajte u kolaču

  44. #94
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Odlično su ispale, i meni koja imam veliki problem razvaljati suvisao kvadrat

  45. #95
    n.grace's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    4,993

    Default

    ma super, odlično!

  46. #96
    Trina's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    6,874

    Default

    I moja mater traži recept, a ona je prava kolačomajstorica. Kaže da su joj savršeni. I svekrva, teško bolesna žena koja jedva jede, oduševljena i traži da joj napravim još.
    Last edited by Trina; 29.12.2015 at 16:41.

  47. #97
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,242

    Default

    ajme trina sad ćeš i ti postat kolačomajstorica

  48. #98
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by jelena.O View Post
    ajme trina sad ćeš i ti postat kolačomajstorica
    Pa vidiš da je već postala! Ali sigurno jeto tak dobro uspjelo zbog one boce s kojom je razvaljala tijesto. (Dolazim u napast da isprobam.)

  49. #99
    Trina's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    6,874

    Default

    Quote Originally Posted by jelena.O View Post
    ajme trina sad ćeš i ti postat kolačomajstorica
    Bome. Danas sam napravila kinder pingui kolač po ovom receptu:

    http://www.coolinarika.com/recept/kinder-pingvi-snite/

    Ispao odlično. Jedini problem je što sam muža previše natovila. Mislim, taj godinama pizdi što ne radim kolače, sad nek se širi

  50. #100
    sara38's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Hrvatska
    Posts
    1,364

    Default

    Quote Originally Posted by n.grace View Post
    baš mi je drago, uvijek me ovakvi postovi razvesele
    uživajte u kolaču
    Hvala ti na ovom divnom receptu. Godinama sam mislila da imam najbolji recept za orahnjaču dok nisam napravila ove.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •