Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: limfni cvorici - koliko nakon upale?

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno limfni cvorici - koliko nakon upale?

J se cijepio prije 6 tjedana Priorixom, tjedan dana poslije dobio je visoku temp I blagi osip, a jos dva tjedna poslije nateklo su mu dva limfna cvorica na vratuI malo jedan iza uha. Otisli smo kod dezurne pedice koja je rekla da je to od cjepiva, al kako je tri dana poslije dobio temperaturu, otisli smo ponovo kod njegove pedice koja ga je cijelog pregledala, ispipala, jetru, slezena, sve (to je bilo ok), poslala na vadjenje krvi I poslije nalaza prepisala antibiotik (i md I ja smo tjedan ranije pili antibiotik zbog streptokoka). U deset dana antibiotika ovaj cvoric sto je bas bio velik se dosta smanjio, al nije nestao,a ova druga dva su ostala opipljiva, al vrlo, vrlo mala. Doktorica je rekla da je to ok, I da ce se s vremenom povuc. E, al on je dva dana posli prestanka pijenja antibiotika dobio virozu s visokom temp, I opet su mu natekli ti cvorici, ovaj put najvise onaj iza uha (al to opet nije previse, pipa se, ali se ne vidi), a poslije tri dana temp se osuo, al I to je brzo proslo. On je od ponedjeljka bez temperature, al taj cvoric I dalje stoji kakav je bio, a onaj sto je prije bio najveci se jako smanjio. E, sad, mozda sve to mene ne bi toliko brinulo, da mu nisam sinoc slucajno napipala jos tri cvorica na straznjoj strani glave, koji opet nisu preveliki (dva su manja od zrna graska, a jedan, koji je kraj tog uha, je malo veci) I mozda su tu I od prije. Al mene sinoc bas neka panika uhvatila, pogotovo zato sto je md prije par godina imao Hodgkinov limfom, a I stric mu je imao leukemiju, I mrzim te cvorice! Osim toga, mali mi djeluje dosta umoran I slabog apetita (na dane)otkako je imao tu virozu. Al s druge strane, izbijaju mu i zubi pa lose spava po noci (i ja budem krepana pa legnem s njim u osam), a I ranije kad bi mu izbijali zubi znao je po tjedan, dva odbijat dohranu pa bi to nadoknadio iduca dva tjedna.Jel to za vodit ga pedici na pregled? Mene inace zna uvatit panika pa ne razmisljam bas racionalno. Md kaze da pretjerujem, I da to nije veliko, al on je govorio I da mali nije vruc kad je imao fibru 39.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Mome stalno stoje, dva velika na vratu koja se bas vide (od po cca 2 cm) i desetak malih zada na vratu prema glavi ( u kosi).

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moj ima nekih 2-3 još od rođenja, kad se zgrebo ( zbog alergije) istina smanjili su se, ali su još tu.

A možeš li nazvati u utorak doktoricu, možda je mali dobio i mums, jel si možda to pokušala istražiti? a ono kaj pričaš o temperaturi , bolje je uvijek skontrolirati.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 31.03.2013. at 13:54

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Mome stalno stoje, dva velika na. vratu koja se bas vide (od po cca 2 cm) i desetak malih zada na vratu prema glavi ( u kosi).
    Jeste kontrolirali to sta?
    Jelena, oba puta smo bili u pedice nakon temperature, prvi put je rekla bakterija, drugi put viroza. Sad je tjedan dana bez temp, al cvorici se bas ne mijenjaju. Mislim da cu I nazvat u utorak da vidim sto kaze.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Pratimo na uzv povemeno (dobro si me sjetila- nismo bili godinu dana na kontroli, ako ne i vise). Kazu da je to sve ok.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

I reki su nam da nece nestati, ali da ce biti manje vidljivi kako tijelo raste.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Moguce da je mums po onome sta citam su mu otkako se cijepio I piso I jajca bili crveni, pa nam doc dala kremu, pa proslo. Sad opet crvenkasto. Koliko to traje?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Pratimo na uzv povemeno (dobro si me sjetila- nismo bili godinu dana na kontroli, ako ne i vise). Kazu da je to sve ok.
    a kojem doktoru idete na uzv, mi idemo kod kardiologoce i ana veli da to prolazi, ali je još tu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mojem malom zna često dole bit crveno ali od svrbenja, kakvu ste kremu dobili kortiko?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

i mom malom su još dan danas( 5 godina) povećani limfni čvorovi na vratu i preponi (zbog ad-a i alergije).I ne nestaju nego su se samo smanjili, a kod neke bolesti malo buknu ili alergije.
    mislim da ih se nikad ne bude riješio. Meni je pedica rekla da bi bilo zabrinjavajuće da su jako tvrdi i da rastu, a ako su pomični i mekani i ako se smanjuju pa opet malo buknu, da je to zbog imuniteta. Nekima jednostavno tako imunitet reagira.
    Tako da tko zna možda se ne budu niti kad povukli, ali se budu s vremena na vrijeme povećavali i smanjivali.
    i mojem je znalo dolje biti crveno, i svrbal se, morala sma mu ponekad namazati s kortik., njemu je i na preponi mali limfni čvorić, jer mu na preponi zna biti crvena točkica, pa si zna ranicu napraviti.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mojem je dole znal biti veliki limfač skoro ko jajce, smanjil se ( moram vidjet jel ošo), na vratu nije to znam

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Njemu se definitivno buknuli za vrijeme upale, I smanjili su se nakon antibiotika, samo je odma nakon toga dobio virozu pri cemu se ovaj na vratu tj. celjusti nastavio smanjivat. Al je ovaj na vratu narastao - I sad stoji takav vec tjedan dana, recimo da je pola cm velik. A ove na glavi sam tek prekjucer skuzila, tako da nemam pojma otkad su tu, al pretpostavljam isto od te viroze. A cine mi se manji jutros. Ti na glavi su mekaniji I pomicni, al ovaj iza uha je malo tvrdji, I ne mice se puno.

Jajca smo mu na kraju pet dana mazali s kortiko pa je proslo. Jucer su kod jednog mijenjanja pelena bila crvena malo, al kod drugog ok.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Doktorica je rekla da to nije nista i da je to malo... pa valjda zna sto prica. A njemu se vratio apetit i energija et-sest dana nakon preboljene viroze tako da sam sad mirnija

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a jel sad manje

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

A vise bas ne pipkam precesto, samo tu i tamo ovog iza uha A mislim da je nesto manji, al posto bi sad rekla da je manji od graska, a u prvom postu sam napisala da je veci, pretpostavljam da se ipak nesto smanjio.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Mi smo bili na uzv kontroli. Doktorica koja se potrefila da radi nije bila ni malo raspolozena. Kad mali nije htio iste sekunde lec na stol rekla nam je kako nema ona cijeli dan, i naredila nam da ga drzimo rukama i nogama a mali je vristao. Tako su nase pripreme djeteta na pregled pale u vodu. A dovoljna bi joj bila jedna topla recenica da maleni fino legne. grrr.
    No dobro, uglavnom, njemu su cvorici narasli za otprilike 50 posto, tako da sada ima cvorove i od 3 cm. Od one 3 minute koliko je trajao pregled - 2 minute je s nekim bila na mobitelu, pricala o privatnim stvarima i kako je umorna. Ostalu minutu me je pitala da li mali ima temperaturu i je li boelstan (a on niakd zdraviji). Onda nam je rekla da izadjemo da ce nam dat nalaz u hodiniku. Kad sam je pitala jel sve ok, ona je rekla neka nosimo nalaz onome tko nas je uputio, da je ona svoj posao napravila.

đizs!

Mi smo u doktorke koja nas je uputila naruceni tek u 9.mj. Guglat nalaz mi se ne da jer onda necu spavat danima. Bas sam ljuta na tu sa ultrazvuka, drugi put cu pazit da ne dodemo kod nje.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a ta na ultrazvuku je neka opća, ili ima svoju specijalnost, gdi su ti limfači?
    ja sa svojima idem skoro kod kardiolog pa bum pitala da i to malo pogleda.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Na vratu. Ovo je bio opci uzv (u potpisu doktorke stoji da je radiolog).

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

napred ili odostraga?

ja sam ko mala imala jaaake limfače napred na vratu, i ispod pazuha, hranili su me s penicilinom, do s 17 nisam sama ošla da sredim madlule, od onda je druga pjesma, ili bar drugačija.

kod mojeg klinca je to najvjerovatnije od stalnog grebanja uslijed dermatitisa još od kad je bio bebač.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ima ih on naprijed i nazad, ima ih sigurno preko 20ak komada. Nova je tocno iznad sredine kljucne kosti. Ali on je skroz zdrav, stvarno mu ne ovise o nikakavim upalama. Stalno su tu. jedino me brine sto eto rastu, pa da sad ne narastu bas ogromne.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •