Pokazuje rezultate 1 do 31 od 31

Tema: Kiddy Guardian Pro ili Cybex Pallas

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno Kiddy Guardian Pro ili Cybex Pallas

Molim ako imate ove sjedalice da mi date svoje mišljenje!
    Još me zanima Kiddy Energy Pro, koja je razlika kod tih Kiddy modela, jel samo noviji model ili ima i drugih prednosti važnih za sigurnost?

Hvala!

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Imam cybey pallas 9-36 ak se ne varam,uglavno od kad je curica imala 20mj. I dalje ju koristimo s onim prednjim djelom.cura sad ima 3 i pol g i 19kg. Još ju ne tiska taj prednji zaštitni dio a kad ju bude onda se veže bez toga.uglavnom mi smo rezadovoljni,nemd onih remenčića,jednostavno vezanje,ma predivno. I to jes isofix sistemom. Preporučam.cijena u beii centru u ptuju znatno povoljnija neg u zg gdte čak nisu imali tj trebalo čekat i sl.

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Pišem s moba,sorry na greškama

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj miffy34 prvotno napisa Vidi poruku
    Pišem s moba,sorry na greškama

Ja ću uzet u Njemačkoj, cijena je oko 160 Eur, obe su tu negdi s cjenom pa se trebam odlučit koju uzet.
    Hvala ti na odgovoru!

Sanja :) avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Mi imamo obje kiddy guardian pro, 9-36kg! Jedna kupljena u hrv.druga u njemackoj! Sve pohvale,skroz smo zadovoljni! A takodjer kod prve kupovine bila je dvoumica izmedu cybex ili kiddy!

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Zaboravih reci bez k.g.pro 2, bez isofixa,nije uopce potreban! A stariji se jos uvijek veze sa prednjim jastukom, a ima 16kg!
    Posljednje uređivanje od Sanja :) : 01.04.2013. at 18:40

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj AnneMary prvotno napisa Vidi poruku
    Molim ako imate ove sjedalice da mi date svoje mišljenje!
    Još me zanima Kiddy Energy Pro, koja je razlika kod tih Kiddy modela, jel samo noviji model ili ima i drugih prednosti važnih za sigurnost?

Hvala!
    Ona je od 9-18kg!

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Hvala Sanja!

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Molim

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj miffy34 prvotno napisa Vidi poruku
    Imam cybey pallas 9-36 ak se ne varam,uglavno od kad je curica imala 20mj. I dalje ju koristimo s onim prednjim djelom.cura sad ima 3 i pol g i 19kg. Još ju ne tiska taj prednji zaštitni dio a kad ju bude onda se veže bez toga.uglavnom mi smo rezadovoljni,nemd onih remenčića,jednostavno vezanje,ma predivno. I to jes isofix sistemom. Preporučam.cijena u beii centru u ptuju znatno povoljnija neg u zg gdte čak nisu imali tj trebalo čekat i sl.
    iznad 18kg, jastuk se miče prema preporuci proizvođača
    tako da, ako tvoja djevojčica ima 19kg, bi trebali maknuti jastuk i vezati ju samo pojasom auta

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Nas proizvodac sugerira 15kg,i micanje jastuka! Al buduci ga ne tiska,jos ga ima! Tj.dok ima mjesta stavljat cu mu jastuk!

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Sanja :) prvotno napisa Vidi poruku
    Nas proizvodac sugerira 15kg,i micanje jastuka! Al buduci ga ne tiska,jos ga ima! Tj.dok ima mjesta stavljat cu mu jastuk!
    vi imate vremena još do 18kg, pa je jastuk kod vas još uvijek poželjan
    to što piše da može i od 15kg bez jastuka ne znači da je i sigurnije bez njega

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Još me zanima, tj. malo me zbunjuje taj sigurnosni jastuk.
    Kužim prednosti, ali koliko je djete pokretno s tim, mislim da li se može igrati, čitati knjigu, bojati i sl. ili smo sjedi kao kip?
    I da li se puno znoje ljeti, jer s tim su skoro čiravi prekriveni, i s leđa i sa stomaka?

Muči me to što izgledaju totalno sputano!

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj rahela prvotno napisa Vidi poruku
    vi imate vremena još do 18kg, pa je jastuk kod vas još uvijek poželjan
    to što piše da može i od 15kg bez jastuka ne znači da je i sigurnije bez njega
    Zato i ne micem! Ima mjesta i nema potrebe da ga skidam

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Kužim prednosti, ali koliko je djete pokretno s tim, mislim da li se može igrati, čitati knjigu, bojati i sl. ili smo sjedi kao kip?
    I da li se puno znoje ljeti, jer s tim su skoro čiravi prekriveni, i s leđa i sa stomaka?

Kiddy ima u ponudi posebna olovka po kojoj djete crta,pise.po onom jastuku! Materijal je odlican i moji se oko trbuha ne znoje! Vise se znoje oko glave,leda...! Za to sam kupila perivu ljetnu navlaku pa je lakse odrzavati samu sjedalicu i manje se znoje!
    Inace sa. Prednje strane jastuka ima guma,za koju se mogu staviti igracke,objesiti pa se i tako mogu igrati!
    Naime moj mladi je nesto u pocetku se igrao,sad vise uopce ne! Oboje su jako zadovoljni bez ikakvih igracaka,vole se voziti,gledaju kroz prozor i to im je dovoljno! Kad idemo za hrv.onda dobiju crtice odozada i super odrade putovanje
    A,inace nisam pobornik nekih igracaka tipa crtanje,pisanje,cisto zbog sigurnosti!

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Do koliko kg se moze drzati taj jastucic kod C. pallas? Samo do 18 kg ili moze i dulje?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Nasla sam odgovor na njihovim stranicama. Jastucic se mora maknuti kad dijete dodje do 18 kg. Steta.

Iako je logicno, jer jastucic ima istu funkciju kao integrirani pojasevi kod ostalih modela 9-18 kg, odnosno 9-36.

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Pa ako ima mjesta,prostora izmedu trbuha! Ne vidim nesto posebno zasto skidati!

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Pa ako ima mjesta,prostora izmedu trbuha! Ne vidim nesto posebno zasto skidati!
    Zato jer je 18 kg limit do kojeg proizvodjac na neki nacin jamci sigurnost. Iznad te kilaze ne garantiraju sigurnost, niti je ispitano ponasanje sjedalice u sudaru u tim uvjetima. Na tabletu sam pa ne znam linkati na stranicu proizvodjaca gdje to pise.

Ovako ja to, polulaicki, shvacam. Nadam se da ce netko od iskusnih savjetnika bolje objasniti

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Ja pak gledam ovak! Sjedalica nije sigurna sa jastukom? Onda nije vise uopce sigurna! Pretpostavljam da misle kod udara,da je jaci pririsak na trbuh i organe,zbog vece kilaze djeteta! Jer ima manje prostora,al opet treba vidjeti i gradu djeteta! Al sto kazes treba i bas budem malo pronjuskala o tome. si me zaintigrirala
    A mozda ne treba ni izostaviti trikove proizvodaca

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Evo što kažu na http://cybex-online.com/sk/service/faqs/faqspallas.html

Q: May I use the Pallas safety cushion after havig switched to group II/III?
    A: No, the safety cushion is only suitable for the use as a group I child seat (9-18 kg). When the child’s weight exceeds 18 kg it may solely be secured with the vehicle’s 3 point belt system which also provides optimum protection.

E, sad, ti možeš na svoju odgovornost napraviti kako god želiš, ali uvijek se najsigurnije držati preporuka proizvođača. Što se tiče njihovih "trikova", u ovom slučaju proizvođaču je svejedno jer ionako koristiš njihovu sjedalicu. Ja se ne bih s tim igrala.

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Kiddy Croatia Poštovana, dapače, čim duže tim bolje koristiti impact shield - jastuk. To su relativne mjere i preporuke kilaže, a zasigurno je subjektivni osjećaj kada je dijete dovoljno čvrsto i jako da koristi samo booster i pojas od auta!

Ovo je pak odgovor od prozvodaca Kiddy kojeg mi imamo!
    Pa sad ti znaj ili neznaj

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ja sam mislila da pričate o jastučiću ispod guze!

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

ja sam mislila da pričate o jastučiću ispod guze!
    mmm ne!

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Kiddy Croatia Poštovana, dapače, čim duže tim bolje koristiti impact shield - jastuk. To su relativne mjere i preporuke kilaže, a zasigurno je subjektivni osjećaj kada je dijete dovoljno čvrsto i jako da koristi samo booster i pojas od auta!

Ovo je pak odgovor od prozvodaca Kiddy kojeg mi imamo!
    Pa sad ti znaj ili neznaj
    proizvođača ili hrvatskog distributera?
    odgovornost je u svakom slučaju tvoja kao i odluka
    mi u svakom slučaju savjetujemo da se držite preporuka proizvođača koje se nalaze u uputama za konkretnu sjedalicu. proizvođač ima odgovornost prema kupcu, mi je nikako ne možemo prezeti na sebe savjetujući vam nešto drugo.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Distributeri pucaju od znanja haha. Njima je sve relativno i subjektivno, dok god oni distribuiraju.

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

E jeziga! Mi jos imamo ravno 2kg do 18, a poslije cemo se sto kazete podrobnije raspitati

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

ja bih rekla da je baš suprotno, uopće ga ne sputava. kupili smo doduše ljetnu navlaku ali kupili bi ju i da je neka druga sjedalica u pitanju. lakše mi je i održavanje, operem ju i začas je suha, ne moram prati cijelu navlaku.

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

stigla danas Cybexica!
    prvi dojam je da nije loša!
    mali se ne buni pa neću ni ja!
    I danas mu je rođendan, tako da je dobio ogromni poklon!

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Super! I sretan rođendan!

IvanaR avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Imam već jedno Kiddy sedište za stariju ćerku i super sam zadovoljna njome. Uskoro ću moći i malca da izvadim iz jajeta. No, problem mi je što u Beogradu ne mogu više da kupim Kiddy, ali mogu Cybex. Zanima me kolika je razlika između ta dva sedišta, što se testova tiče, u pitanju su modeli kiddy-guardian-pro-2 i cybex pallas 2?
    Ne mogu da nađem testove za cybex. Može pomoć?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •