Molim ako imate ove sjedalice da mi date svoje mišljenje!
Još me zanima Kiddy Energy Pro, koja je razlika kod tih Kiddy modela, jel samo noviji model ili ima i drugih prednosti važnih za sigurnost?
Hvala!
Molim ako imate ove sjedalice da mi date svoje mišljenje!
Još me zanima Kiddy Energy Pro, koja je razlika kod tih Kiddy modela, jel samo noviji model ili ima i drugih prednosti važnih za sigurnost?
Hvala!
Imam cybey pallas 9-36 ak se ne varam,uglavno od kad je curica imala 20mj. I dalje ju koristimo s onim prednjim djelom.cura sad ima 3 i pol g i 19kg. Još ju ne tiska taj prednji zaštitni dio a kad ju bude onda se veže bez toga.uglavnom mi smo rezadovoljni,nemd onih remenčića,jednostavno vezanje,ma predivno. I to jes isofix sistemom. Preporučam.cijena u beii centru u ptuju znatno povoljnija neg u zg gdte čak nisu imali tj trebalo čekat i sl.
Pišem s moba,sorry na greškama
Mi imamo obje kiddy guardian pro, 9-36kg! Jedna kupljena u hrv.druga u njemackoj! Sve pohvale,skroz smo zadovoljni! A takodjer kod prve kupovine bila je dvoumica izmedu cybex ili kiddy!
Zaboravih reci bez k.g.pro 2, bez isofixa,nije uopce potreban! A stariji se jos uvijek veze sa prednjim jastukom, a ima 16kg!
Posljednje uređivanje od Sanja :) : 01.04.2013. at 18:40
Nas proizvodac sugerira 15kg,i micanje jastuka! Al buduci ga ne tiska,jos ga ima! Tj.dok ima mjesta stavljat cu mu jastuk!
Još me zanima, tj. malo me zbunjuje taj sigurnosni jastuk.
Kužim prednosti, ali koliko je djete pokretno s tim, mislim da li se može igrati, čitati knjigu, bojati i sl. ili smo sjedi kao kip?
I da li se puno znoje ljeti, jer s tim su skoro čiravi prekriveni, i s leđa i sa stomaka?
Muči me to što izgledaju totalno sputano!
Kiddy ima u ponudi posebna olovka po kojoj djete crta,pise.po onom jastuku! Materijal je odlican i moji se oko trbuha ne znoje! Vise se znoje oko glave,leda...! Za to sam kupila perivu ljetnu navlaku pa je lakse odrzavati samu sjedalicu i manje se znoje!
Inace sa. Prednje strane jastuka ima guma,za koju se mogu staviti igracke,objesiti pa se i tako mogu igrati!
Naime moj mladi je nesto u pocetku se igrao,sad vise uopce ne! Oboje su jako zadovoljni bez ikakvih igracaka,vole se voziti,gledaju kroz prozor i to im je dovoljno! Kad idemo za hrv.onda dobiju crtice odozada i super odrade putovanje
A,inace nisam pobornik nekih igracaka tipa crtanje,pisanje,cisto zbog sigurnosti!
Do koliko kg se moze drzati taj jastucic kod C. pallas? Samo do 18 kg ili moze i dulje?
Nasla sam odgovor na njihovim stranicama. Jastucic se mora maknuti kad dijete dodje do 18 kg. Steta.
Iako je logicno, jer jastucic ima istu funkciju kao integrirani pojasevi kod ostalih modela 9-18 kg, odnosno 9-36.
Pa ako ima mjesta,prostora izmedu trbuha! Ne vidim nesto posebno zasto skidati!
Zato jer je 18 kg limit do kojeg proizvodjac na neki nacin jamci sigurnost. Iznad te kilaze ne garantiraju sigurnost, niti je ispitano ponasanje sjedalice u sudaru u tim uvjetima. Na tabletu sam pa ne znam linkati na stranicu proizvodjaca gdje to pise.
Ovako ja to, polulaicki, shvacam. Nadam se da ce netko od iskusnih savjetnika bolje objasniti
Ja pak gledam ovak! Sjedalica nije sigurna sa jastukom? Onda nije vise uopce sigurna! Pretpostavljam da misle kod udara,da je jaci pririsak na trbuh i organe,zbog vece kilaze djeteta! Jer ima manje prostora,al opet treba vidjeti i gradu djeteta! Al sto kazes treba i bas budem malo pronjuskala o tome. si me zaintigrirala![]()
A mozda ne treba ni izostaviti trikove proizvodaca![]()
Evo što kažu na http://cybex-online.com/sk/service/faqs/faqspallas.html
Q: May I use the Pallas safety cushion after havig switched to group II/III?
A: No, the safety cushion is only suitable for the use as a group I child seat (9-18 kg). When the child’s weight exceeds 18 kg it may solely be secured with the vehicle’s 3 point belt system which also provides optimum protection.
E, sad, ti možeš na svoju odgovornost napraviti kako god želiš, ali uvijek se najsigurnije držati preporuka proizvođača. Što se tiče njihovih "trikova", u ovom slučaju proizvođaču je svejedno jer ionako koristiš njihovu sjedalicu. Ja se ne bih s tim igrala.
Kiddy Croatia Poštovana, dapače, čim duže tim bolje koristiti impact shield - jastuk. To su relativne mjere i preporuke kilaže, a zasigurno je subjektivni osjećaj kada je dijete dovoljno čvrsto i jako da koristi samo booster i pojas od auta!
Ovo je pak odgovor od prozvodaca Kiddy kojeg mi imamo!
Pa sad ti znaj ili neznaj![]()
proizvođača ili hrvatskog distributera?
odgovornost je u svakom slučaju tvoja kao i odluka
mi u svakom slučaju savjetujemo da se držite preporuka proizvođača koje se nalaze u uputama za konkretnu sjedalicu. proizvođač ima odgovornost prema kupcu, mi je nikako ne možemo prezeti na sebe savjetujući vam nešto drugo.
Distributeri pucaju od znanja haha. Njima je sve relativno i subjektivno, dok god oni distribuiraju.
E jeziga! Mi jos imamo ravno 2kg do 18, a poslije cemo se sto kazete podrobnije raspitati
stigla danas Cybexica!
prvi dojam je da nije loša!
mali se ne buni pa neću ni ja!
I danas mu je rođendan, tako da je dobio ogromni poklon!![]()
Imam već jedno Kiddy sedište za stariju ćerku i super sam zadovoljna njome. Uskoro ću moći i malca da izvadim iz jajeta. No, problem mi je što u Beogradu ne mogu više da kupim Kiddy, ali mogu Cybex. Zanima me kolika je razlika između ta dva sedišta, što se testova tiče, u pitanju su modeli kiddy-guardian-pro-2 i cybex pallas 2?
Ne mogu da nađem testove za cybex. Može pomoć?