-
Kako pomoći psihičkom bolesniku...
Situacija je složena i komplicirana do boli; meni bliska osoba s kojom sam familijarno povezana je psihički obolila, evidentno je da se nalazi u teškom anksioznom stanju, ponajprije radi ostanka bez zaposlenja, od jučer i sa željom za samoubojstvom
Ne jede, ne komunicira, tj. jedva da komunicira i pojede vrlo vrlo malo, uz osjećaj mučnine.
Meni bi situacija bila jasna kao dan tj. zvala bih hitnu pomoć i pomogla joj ali ima i otegotna okolnost, a ta je da je i bez zdravstvenog osiguranja jer se zbog svega gore navedenog propustila javiti na Zavod za zapošljavanje u roku, te je time odavno već ostala bez prava na primanja sa Zavoda, kao i bez socijalnog tj. zdravstvenog osiguranja. Dopunsko osiguranje da ne spominjem. Dajte mi savjete, ovakvog pacijenta nemam pojma želi li uopće i bolnica primiti, budući da nema zdravstveno...
-
Bolesne osobe se mogu osigurati preko centra za socijalnu skrb.
-
Dobro ti je Tanči rekla , trk u sentar za socijalnu skrb
-
Baš sam to i ja pomislila; samo je stvar u tome kaj je ta osoba do sad bila "zdrava" tj. nije nigdje evidentirana da je bolesna; nemreš doć u CZSS i reći; evo dobar dan, moja šogorica je tak i tak i ja velim da je ona anksiozna (kaj i je) i ja bi ju sad ostavila vama da je osigurate... U svakom sl. saznala sam da svaka osoba koja je državljan RH ima pravo na zdravstveno osiguranje, to se regulira na HZZO-u. Druga stvar kaj nas brine je dopunsko osiguranje, ona ga nije u stanju plaćati, a besplatno nije u stanju ishoditi;
živi s dvoje malodobne djece sama. Jesu li možda participacije na psihijatrijske bolesti ukinute, negdje mi zvoni da je tome tako? Fakat nemam pojma, jako jako teška situacija. Zbog njene djece ćemo u svakom sl. morati na CZSS, može ona nama npr. dati punomoć da umjesto nje, dok je na liječenju, skrbimo o njenoj djeci? uffff...
-
Evo, upravo sam i saznala da se navodno na CZSS nemože samo tako ušetati, tj. da gospođe imaju uredovne dane i ne primaju svakog dana stranke! Svašta!
-
Ako je suicidalna obavezno odite na hitnu, znas to i sama. Oni ce je sigurno zadrzati, i objasniti vam sto i kako sa osiguranjem.
-
Na hitnu psihijatriju. Ne znam gdje zivis u Zagrebu, ali mozete na Rebro, Jankomir i Vrapce, ima li kakvu psihijatrijsku anamnezu?
-
Nema psihijatrijsku anamnezu, osim dosadašnjih trudnoća nije bila kod dr. Hvala. Idemo na hitnu.
-
Uostalom, nazovi neku od hitnih ambulanti koje sam navela pa ih pitaj. Recimo Rebro, objasni kakva je situacija i pitaj sto ti je ciniti.
-
-
Hvala cure, malo ste mi uzbrkane misli razbistrile, situacija je baš mučna. Hvala još jednom!
-
winnrice, vise burza nije u vezi sa zdravstvenim.tj nemoras biti na burzi da bi imao zdr.osig.
mislim da to jos stigne srediti.
inace, drzite se!!!
-
Je znam Anatom, evo gore sam i ja napisala to isto; uglavnom je šteta što se nije prijavila na Zavod za zapošljavanje jer je imala pravo i na 6 mj. naknadu s burze, a ovak je ostala bez ičega jer se nije htjela prijaviti... Otišli su na hitnu, čekam doma informacije i čuvam hrpu djece. Hvala cure svima na savjetima!
-
-
ajoj, jadna žena 
držim fige da joj se stanje što prije stabilizira
-
Teško, teško.... I ja držim fige da krene na bolje. Dobro je da će dobiti pomoć i nadam se da će liječnici pogoditi lijekove, ima tu puno kombinacija.
-
Kasnim, ali svejedno. U psihijatrijskim bolnicama rade i soc. radnice koje se angažiraju oko rješavanja statusa zdravstvenog osiguranja. Ukratko, ako pacijent nije osiguran, postoji procedura kojom one to vrlo brzo riješe.
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma