Results 1 to 48 of 48

Thread: Kako staviti tortu na lijepu podlogu?

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. #1

    Default Kako staviti tortu na lijepu podlogu?

    glupi naslov, ali problem je slijedeći
    kad radim tortu punim je i ukrašavam na podlozi od zvona
    da je mogu staviti u frižider
    i onda je tako stavim na stol
    nije baš reprezentativno, čul sam komentar da je torta na lavoru
    probala sam jednom staviti onaj čipkasti papir
    naravno da se sav umrljao čokoladom i razmljackao od kreme
    htjela sam kupti skroz ravni tanjur, poput gramofonske ploče, na kojem bih
    tortu posluživala, a da mi stane u zvono, pa da može u frižider
    ali nisam nigdje našla takav tanjur
    kako vi, i na čemu poslužujete tortu?

  2. #2
    Sanja :)'s Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    1,748

    Default

    Na zvono ja stavljam!
    Inace znam zene koje izrezu stiropol,i obuku je fondanom! Na to torta! Izgleda fantasticno!

  3. #3
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Postoje etažeri za torte sa staklenim poklopcem. Mozda ti to zoveš zvono?
    A postoje i tanjuri za torte, upravo kao sto si rekla, potpuno ravni.
    Ako želiš ukrasni papir, onda na njega prvo staviš nekoliko komada alufolije po rubu koje izvučeš nakon što staviš i nafiluješ tortu.

  4. #4
    zhabica's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    u radosti ...
    Posts
    3,922

    Default

    Na ukrasni karton ili pjat i sve skupa u frizider, obicno ukrasavam u zadnji tren, pa mi ne stigne uhvatit mirise iz frizidera

  5. #5

    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    3,502

    Default

    Ja stavljam na lepi stakleni ravni tanjir. A poklopim plastikom od zvona ako u frižideru ima nešto što bi moglo da "usmrdi" tortu.
    Ako će se torta nositi negde (u goste, igraonicu) onda je stavim na plastiku od zvona ili obični plastični poslužavnik ako je četvrtasta jer nemam četvrtasto zvono.

  6. #6
    zhabica's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    u radosti ...
    Posts
    3,922

    Default

    E da, ako je nosim negdje onda na pjat od zvona i poklopim.

  7. #7

    Join Date
    May 2006
    Location
    Split
    Posts
    3,209

    Default

    na pladnju od zvona ukrašavam, sve umackam, skliznem na nešto, pjat, pa očistim pladanj, pa stavim papirnatu čipku, pa sve vratim, pa zalipim zadnji sloj šlaga (ako ide šlag) i onda shvatim da je zvono premalo za cilu moju tortu i ne poklopim je

    zapravo pod nju ne stavljam papirnatu čipku jer mrzim kad režem tortu, a oni papir se razmočen kida

  8. #8
    KayaR's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Beograd
    Posts
    1,433

    Default

    Ja zvona ne trpim,zato nemam nijedno
    Imam ravnu pravougaonu tacnu od cvrste plastike,i ravan tanjir bez ikakvih ukrasa-za okrugle torte.
    Najcesce torte ukrasavam fondanom,pa za tu namenu kupim kartonske podloge odgovarajuce velicine.

  9. #9
    Suzizana's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,194

    Default

    stavim na ovo i s tim pod zvono. te podloge su jako čvrste i lako se brišu od kreme. ima i srebrnih ali su tanje i nisu čvrste ko zlatne. pazi kad kupuješ da promjer bude manji od zvona da ga možeš zaklopit. ako trebaš transportirat u zvonu malo zalijepiš od ispod podlogu za tacu od zvona (sa selotejpom onak ukrug) da se ne skliže ili nosiš samo na podlozi.
    Last edited by Suzizana; 01.04.2013 at 22:45.

  10. #10
    superx's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    zagreb
    Posts
    1,395

    Default

    Ako nosim nekom kupim one plastične podloge + zvono za transport, one slastičarska.
    A sebi torte radim na zeptrovom podlošku od inoxa, ravnom baš za torte i ne poklapam već ono što bi moglo imati miris u friđu umotam u celofan, nikad mi nisu kolaći smrdili...
    Tortu sastavljam na onom gdje ću je poslužiti i tamo je ukrašavam.

  11. #11
    Osoblje foruma leonisa's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    zagreb
    Posts
    16,612

    Default

    stavljam je na onu okruglu kartonsku podlogu koja dodje s kupovnom tortom. obicno je torta toliko velika da taman sjedne na nju tako da mi ne treba papir (mene on izludjuje) i onda ju takvu mozes stavit na sta zelis. ja ju obicno nosim samo na tom kartonskom tanjuru.

    kad je u frizideru (ili na balkonu ) onda mi je u zvonu.
    Last edited by leonisa; 01.04.2013 at 22:57.

  12. #12
    mama_jos_malo's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,835

    Default

    stavljam na etažer, na stalku, imam ih nekoliko, meni to jako lijepo izgleda http://pinterest.com/karenankrom/unique-cake-stands/

  13. #13

    Default

    suzizana, ovo tvoje izgleda super
    mama_još_malo ovo tvoje je prekrasno, ali ne ide mi pod zvono

    zašto zvono?
    moja V ima rođendan 01.05. i tradicionalno slavimo kod frenda na gruntu
    i moram torte nekako dopremiti
    a i kad smo doma obično bude svakakve razne klope u frižideru i torta mi mora bit u zvonu, i radi mirisa
    a i radi zaštite, jer mi je sve tako nagurano da bi s nečim oštetila tortu
    u stvari bi bila idealna kombinacija ovog suzizaninog tanjura
    u njemu prenosim u zvonu
    ili ravni tanjur
    gdje ima za kupiti tih skroz ravnih tanjura?

    a onda s tim dignem na etažer

    hvala vam

  14. #14
    Osoblje foruma leonisa's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    zagreb
    Posts
    16,612

    Default

    ako se moj nije raspao nakon ove zadnje torte (pustila je dosta soka , dam ti ja svoj kartonski, ako je dovoljno dobar. nije zlatan niti srebrni :D

  15. #15

    Default

    ne kužim kakav je to kartonski
    možeš nakeljiti kakvu slikicu?
    gdje to kupuješ?

  16. #16
    Osoblje foruma leonisa's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    zagreb
    Posts
    16,612

    Default

    lici na ono na cemu smo ko klinci u vrticu valjali plastelin. velicina je torte plus koji cm okolo, taman da obrises sta zaprljas il ukrasis slagom.

  17. #17
    Osoblje foruma leonisa's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    zagreb
    Posts
    16,612

    Default

    obican okrugli, dodje uz kupovne torte. sigurno ih ima i ovako za nabavit al ja sam ih uz tortu nabavljala :D

  18. #18
    mama_jos_malo's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,835

    Default

    jedan od mojih je ovakvo zvono http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/40125550/
    ali to baš nije za transport, jedino da staviš pod plastično,pa onda na mjestu događaja prebaciš?

    e, a u accessorize sam kupovala od kartona etažere na tri etaže za manje kolačiće i muffine, za vrtićke proslave i svi su se oduševili, super izgleda, možda se može i napraviti u kućnoj radinosti. doma složim sve i u celofan i dopremim, al nije za nositi kremaste cupcakes, možda bi ti to koristilo

    http://www.aliexpress.com/item-img/c...679180985.html

  19. #19

    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Split
    Posts
    2,660

    Default

    mi ih imamao za nabaviti u dućanima specijaliziranim za ukrase za torte npr. https://fullbusiness.com/tvrtka/svez...nuda/tacne.htm ili http://www.zenitslastice.com/

    pa sigurno i u Zg ima toga

  20. #20
    trampolina's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    ...na putu...
    Posts
    2,329

    Default

    Blekonja, di su ovi dućani točno?

  21. #21

    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    45

    Default

    Ja koristim homemade podlozak. Karton izrezem u veličini torte i obljepim ga masnim papirom za pečenje. Na tome ju ukrasavam, gotovu ako želim stavim na ukrasni papir. Jeftino i jednostavno

  22. #22

    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Split
    Posts
    2,660

    Default

    Quote Originally Posted by trampolina View Post
    Blekonja, di su ovi dućani točno?
    jedan je u Plinarskoj - Zenit, a ovaj drugi mislim da je bio u Krstarici, ali nekako mi je u primozgu za njega da je zatvorio, bolje provjeriti
    i ima još jedan Zenit ako ti je bliže u pothodnika kod Prime 3, tamo je bila Cesarica..... u onom dijelu koji ide prema bolnici - nisam baš za objašnjavanje, ali nadam se da si shvatila
    Last edited by Blekonja; 02.04.2013 at 12:06.

  23. #23
    zhabica's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    u radosti ...
    Posts
    3,922

    Default

    Quote Originally Posted by trampolina View Post
    Blekonja, di su ovi dućani točno?
    Imas jedan i u Kaštel Starome na dnu ulice di je crkva i vatrogasni, kad dodjes do dna ulice na livoj strani, ne mozes falit.
    Cak su u nekim stvarima povoljniji od ovih splitskih ducana za ukrasvanje. Rade dvokratno, to me redovito zezne

  24. #24
    Anemona's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    sjeverozapadna
    Posts
    11,053

    Default

    Kupi u specijaliziranom dućanu "jednokratno zvono".

  25. #25
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    32,982

    Default

    Ja imam staro zvono za tortu (od svekrve dobila valjda kad mi se stariji rodio) ali služi i ne uzrujavam se. Sjećam se da se hvalila da ga je platila 20 kn - tu se ona i ja dobro razumijemo, ni ja ne bih dala više!

    Kad bolje razmislim, previše je to prčkanja. Ja i inače češće radim kolače koji ne zahtijevaju neko posebno cifranje, ali tu i tamo me uhvati žuta minuta pa ukrašavam.

    Tortu obično ukrašavam na ravnom (ako je zalijevam glazurom, onda stavim na rešetku od pećnice, a ispod protvan da poslije mogu postrugati višak čokolade koji curi), a kad je gotova, uguram dva široka dugačka noža ispod nje i preselim je na donji dio zvona. Ako se baš kičasto iživljavam (za mamu i svekrvu) onda stavim papirnati čipkasti podložak, he he he... Kad god u trgovini nađem žičanu podlogu za tortu, odustanem od kupnje jer je to preskupo za moju frekvenciju korištenja + zauzima mjesto u ionako pretrpanoj kuhinji. Na ovo mislim: http://www.coolinarika.com/slika/1000069/ (offt. da imam pekač kruha, sigurno bih i to nabavila). Budući da nemam, uzmem veliku žičanu policu iz pećnice ako mi baš treba. Na tome sam ponekad znala i medenjake prelijevati čokoladom i sl. Prčkarija!

    Za svakodnevnu upotrebu, tj. ako tortu ne treba zalijevati, ukrašavam na plehu u kojem se pekla (dno kalupa, obruč skinem) jer je to ravno. Poslije opet prebacim na zvono. Ne volim je ukrašavati na zvonu jer mi se razmaže krema. To radim samo sa švarcvaldicom jer šlag ne ostavlja tako ružne tragove.
    Last edited by Peterlin; 02.04.2013 at 12:16.

  26. #26
    Balarosa's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Rijeka
    Posts
    2,210

    Default

    Quote Originally Posted by aleksandra70vanja View Post
    glupi naslov, ali problem je slijedeći
    kad radim tortu punim je i ukrašavam na podlozi od zvona
    da je mogu staviti u frižider
    i onda je tako stavim na stol
    nije baš reprezentativno, čul sam komentar da je torta na lavoru
    Ma pusti što apricot priča

  27. #27
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    32,982

    Default

    Ovo sam htjela staviti, ali nisam na brzinu našla: http://www.veseli-ducan.hr/party/pap...-o36cm-zlatna/

    Dobro pokriva plastični pladanj od zvona, ako je to kome bitno. Ali ja to ne volim i u biti me manje smeta plastični pladanj od zvona na stolu. Voljela bih kupiti neki koji se može zaključati, da bude jednostavan za transport, ovako nešto, čemu se poklopac može učvrstiti: http://www.njuskalo.hr/sudje-posudje...-oglas-3517315

    Inače, moja mama ima krasnu staklenu tacnu (ravnu, s tri noge) ali to je preosjetljiva stvar za moju kuću u kojoj su sami muški + ja (trapava).
    Last edited by Peterlin; 02.04.2013 at 14:56.

  28. #28
    Sanja :)'s Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    1,748

    Default

    Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    Ovo sam htjela staviti, ali nisam na brzinu našla: http://www.veseli-ducan.hr/party/pap...-o36cm-zlatna/

    Dobro pokriva plastični pladanj od zvona, ako je to kome bitno. Ali ja to ne volim i u biti me manje smeta plastični pladanj od zvona na stolu. Voljela bih kupiti neki koji se može zaključati, da bude jednostavan za transport, ovako nešto, čemu se poklopac može učvrstiti: http://www.njuskalo.hr/sudje-posudje...-oglas-3517315

    Inače, moja mama ima krasnu staklenu tacnu (ravnu, s tri noge) ali to je preosjetljiva stvar za moju kuću u kojoj su sami muški + ja (trapava).
    Takav plasticni imam i ja! I zapravo cesto ga koristim! Imam i stakleni na stalku,ali taj ide bas kad se slavi npr.rockas za vise ljudi! Ako je pak torta zbog neceg usputnog onda plasticno zvono!

  29. #29
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,200

    Default

    ak je stvarno do transporta ja se ne bi mućila s time u ćemu nosim , nego da živo dojde.

    E da mi je još znati ti je taj grunt da i mi vidimo tortu u lavoru.

  30. #30

    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    3,530

    Default

    Ja torte donesem u kalupu za torte, pa zamolim ljude da mi vrate kalup Nikad mi nije bilo jasno kako prebaciti tortu iz kalupa na lijepu, ukrasnu podlogu, a da se sva ne raspadne.

  31. #31

    Default

    Quote Originally Posted by rehab View Post
    Ja torte donesem u kalupu za torte, pa zamolim ljude da mi vrate kalup Nikad mi nije bilo jasno kako prebaciti tortu iz kalupa na lijepu, ukrasnu podlogu, a da se sva ne raspadne.
    baš to

    ja imam ovakvo zvono kakvo je stavila Peterlin
    zapravo ja to zovem zvono, to je transporter
    i super mi je jer se zatvori skoro pa hermetički, štiti tortu u transportu, od mirisa u frižideru
    ali kad je poslužujem htjela bih je staviti na nešto lijepo

    znači neki ravni tanjur (ja bih stakleni, ali proći će i oni zlatni)
    koji može stati u taj trasporter
    i onda da je izvadim s tim tanjurom i stavim na podložak, etažer ili nešto lijepo
    jer stvarno ne znam kako bi je iz transportera prebacila na podložak a da mi se ne raspadne
    mada je mene strah i s tanjurom prebacivati na nešto

  32. #32
    Suzizana's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,194

    Default

    Quote Originally Posted by aleksandra70vanja View Post
    znači neki ravni tanjur (ja bih stakleni, ali proći će i oni zlatni)
    ovak ti to izgleda na zlatnom koji sam ja namjerno kupila promjer veći od torte da se vidi. ti možeš uzeti točan promjer torte da ti se uopće to zlatno ne vidi a dovoljno je čvrsto da ga podigneš nožem s podloge na kojoj nosiš i prebaciš na neki ukrasni tanjur. mislim da ti je ta varijanta najsigurnija, najbolja, najčvršća i najjeftinija.
    čudan mi malo ovaj savjet s oblatnom, pa ona već drugi dan otpusti.
    Last edited by Suzizana; 03.04.2013 at 18:27.

  33. #33

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1,357

    Default

    Ne znam je li netko napisao, ali ja sam čula iskustva iskusnih kuharica koje kažu da tortu filaju i ukrašavaju na izrezanoj oblatni. Oblatna je čvrsta i nafilana torta se lako prenosi na pladanj kakav želimo staviti na stol. Iskreno, nisam probala tehniku, samo prenosim ono što savjetuju.

  34. #34

    Default

    Suzizana, odlično izgleda

    a i druge torte su super
    baš si umjetnica
    Last edited by aleksandra70vanja; 03.04.2013 at 18:46.

  35. #35
    Beti3's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Kvarner
    Posts
    12,290

    Default

    Quote Originally Posted by aleksandra70vanja View Post
    Suzizana, odlično izgleda

    a i druge torte su super
    baš si umjetnica
    veliki X

  36. #36
    Suzizana's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,194

    Default

    hvala aleks

  37. #37
    aishwarya's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Zg
    Posts
    1,028

    Default

    zgodna je stvar kalup za tortu sa staklenim dnom, može u pećnicu i suđericu i smije se po njemu rezati. lakše mi je premještati tortu na toj podlozi

  38. #38
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    ako hoćeš onaj čipkasti papir, stavi preko njega bakpapir dok mažeš tortu
    ali iz 4 dijela, da kasnije lakše izvučeš
    nemoj foliju, ona se može podrapati, a nije ugodno kad u nju zagrizeš

  39. #39

    Default

    ma neću čipksti papir
    ali me zanimalo kako netko to uspije lijepo napraviti, a meni se sve razmljacka i usere s kremom

  40. #40
    Optimist's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    4,284

    Default

    Ne da mi se čitati što su sve cure napisale, ali ja tortu slažem na velikom ukrasnom tanjuru na kojoj i ostaje. Širi je od torte. Nema nikakvog prebacivanje nigdje. Ostane na tom tanjuru, jer i služi za to. Kad završim sa mazanjem i ukrašavanjem torte, smočim papirnati ubrus i pobrišem rub tanjura (ali nikad ne bude jako zaprljano). Po rubu se može posuti naribana čokolada, šarene mrvice, lješnjaci, bilo što ukrašavajuće.

    Tortu zamotam u foliju, ali ju prije odozgora i sa strane nabodem s čačkalicama da se folija ne zalijepi. S tim da ja natrgam puno folije i tanjur stavim na foliju pa ju sfrčem iznad torte (pa izgleda kao ručkica - tako smanjim mogućnost uranjanja folije u tortu).

    Možda ovo ne vrijedi za sve torte, ja radim ove "obične", bez kompliciranih kerefeka.

    A ako već hoćeš prebacivati, zabiješ dva noža ispod nje (bilo bi dobro da ti je još netko pri ruci pa da taj netko zabije treći nož s druge strane) i jednostavno prebaciš/prebacite.
    Last edited by Optimist; 04.04.2013 at 10:15.

  41. #41

    Default

    Quote Originally Posted by Optimist View Post

    A ako već hoćeš prebacivati, zabiješ dva noža ispod nje (bilo bi dobro da ti je još netko pri ruci pa da taj netko zabije treći nož s druge strane) i jednostavno prebaciš/prebacite.
    već vidim rezultat tog prebacivanja
    na podu

    apri, u pravu si, grozno je zagristi u alu foliju

  42. #42
    Optimist's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    4,284

    Default

    Quote Originally Posted by aleksandra70vanja View Post
    već vidim rezultat tog prebacivanja
    na podu
    Ali bi se mogla pohvaliti da si je prebacila

  43. #43
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Meni nikad nije nikakva folija ostala ispod torte. Sto god upotijebila, uvijek sam izvukla sve. Treba staviti samo trake uz rub i sve izadje bez problema.

  44. #44
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Aleks, ako te toliko muci to prebacivanje, kupi si u Metrou ili vec negdje drugdje gdje ima profi opreme, lopaticu za tortu. Moze i zidarska.

  45. #45
    Optimist's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    4,284

    Default

    Ili zovi vatrogasce upomoć

  46. #46

    Default

    ne muči me više prebacivanje
    jer planiram ne prebacivati tortu
    već tortu skupa s podloškom
    dakle filam je i ukrasim na tom zlatnom podlošku (ili ravnom tanjuru ako ga nađem) odmah na zvonu
    u njemu je transportiram
    i onda je prije posluživanja samo prebacim skupa s podloškom na neki veći tanjur, tacnu ili tako nešto

  47. #47
    Optimist's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    4,284

    Default

    Quote Originally Posted by aleksandra70vanja View Post
    ne muči me više prebacivanje
    jer planiram ne prebacivati tortu
    već tortu skupa s podloškom
    dakle filam je i ukrasim na tom zlatnom podlošku (ili ravnom tanjuru ako ga nađem) odmah na zvonu
    u njemu je transportiram
    i onda je prije posluživanja samo prebacim skupa s podloškom na neki veći tanjur, tacnu ili tako nešto

  48. #48

    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    1

    Default

    Molim pomoc, mozda ce netko imati ideju kako da spasim stvar...naime, napravila sam šarlotu, ali sam u zurbi, plavusa, zaboravila maknuti dno kalupa tj stavito samo obruc na neki pladanj pa ga fino prije serviranja maknuti. Ima li kakve sanse da izvedem micanje torte sa dna kalupa kad maknem obruc jer sarlota ovakva kakva je sad nece biti lijepa sarlota, ako me razumijete...

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •