Draga Aleks,
nije tako teško doći do odgovora može li se informatika uz 2 strani jezik "ubaciti" u raspored: Uzmi da imaš 5 radnih dana, recimo 12 razreda (odnosno skupina )koje slušaju informatiku, 1 informatičku učionicu i 1 učitelja informatike i probaj složiti raspored u kojem se svima informatika "nastavlja" na redovne predmete....
aleksandra70vanja
a ne znam što dobivaju time što skiću po kvatu 2 sata ili odu doma, ubace nešto u sebe i onda moraju opet juriti natrag?
a tu je još i sport, glazbena...
Odgovor na ovo pitanje bazično se tiče (današnjeg) stava i pogleda na dijete i djetinjstvo općenito o kojem mi se neda na ovoj temi, možda je primjerenije za filozofski kutak.
aleksandra70vanja prvotno napisa

uostalom nije to nešto što ja želim
nije da ne želim, ali hoću reći nije nešto što se sad meni sprdnulo
vidim gore da je netko već postavljao to pitanje na VR
a i od roditelja iz razreda, koji imaju i stariju djecu, i znaju kako izgledaju
te rupe u rasporedima i koji je zdravstveni benefit od njih

, dobila sam molbu da to pitanje postavim na VR
pa sam htjela vidjeti iskustva drugih prije nego se uopće upustim u postavljanje, očito, blesavih pitanja
Mislim da je u redu i legitimno da na Vijeću postaviš to pitanje u ime roditelja koje zastupaš, zato si tamo uostalom. Kao nekome tko obično sjedi s druge strane i sluša takva pitanja meni bi značilo (upravo radi tvoje struke) da pritom naglasiš da to nije tvoje pitanje nego prenosiš pitanje roditelja iz razreda .
Osobno smatram da su odmor, igra, naprosto dokolica važni u procesu psihosocijalnog i fizičkog
razvoja djece (ali i u procesu osobnog i profesionalnog sazrijevanja odraslih).
O posljedicama statičnog napora zbog višesatnog mirnog sjedenja u školskoj klupi, ograničavanja kretanja, opterećenosti osjetnog sustavu u neergonomski opremljenim i osvjetljenim učionicama mislim da zaista ne trebam previše.