-
Za informatiku je ograničenje broja radnih stanica - kod nas je to 15 računala, tj. svaki razred dijeli se na dva dijela da bi uopće mogli stati unutra. Zato za informatički kabinet trebaš duplo sati nego za ostale razrede. Naši bi još i nabavili računala, ali fizički nemaju učionicu u koju bi to stalo (a i teško je nadzirati tridesetak učenika pri takvom radu). Prošla sam ja sve to na Vijeću. I moram reći da mojoj djeci te rupe u rasporedu ne predstavljaju nikakav problem - problem predstavljaju NAMA, ali i tu postoji rješenje. Naši dečki stanuju blizu i nisu jednom doveli društvo k nama doma u tim rupama rasporeda. U rupama igraju nogomet, šetaju po kvartu i druže se - nije ni to loše.
A djeca imaju još i hrpe drugih aktivnosti - moji su i u glazbenoj školi, velik broj ih trenira, puno ih uči strane jezike i izvan škole, u nekim godinama su pripreme za sakramente u crkvi, djeca se bave raznim stvarima. Meni se nekako čini da je dokaz roditeljske zrelosti trenutak kad prestaneš brinuti o nedostacima rasporeda (bitno je da se ništa ne preklapa i da se stiže - rupe su manje važne) i pustiš djecu da si te rupe koriste kako znaju i umiju, ali to je kod mene vrijedilo od njihove desete godine, kad su sami dorasli da servisiraju većinu obveza.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 04.04.2013. at 08:10
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma