Pokazuje rezultate 1 do 50 od 122

Tema: Izborni predmeti, gdje su u rasporedu?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

podižem
    Jučer sam od klinca (3. r.) dobila poruku u informativci o izboru drugog stranog jezika za slijedeću školsku godinu (dakle, za 4. raz.). Riječ je o francuskom, što je manje bitno, ali nitko nam ništa nije pojasnio, samo trebamo zaokružiti DA ili NE.
    To je, dakle, izborni predmet, ali pretpostavljam ako se odluči za njega da nema ispisivanja do kraja godine? I kolika mu je satnica? Bude li u rasporedu (predsat ili zadnji sat) ili u suprotnim smjenama?
    Puno toga me zanima, ali ništa o tome nismo dobili službenim putem... Iskreno, mislila sam da ćemo o tome odlučivati nakon nekog roditeljskog sastanka na početku nove školske godine, a ne ovako...
    Uglavnom, zanimaju me vaša iskustva sa drugim stranim jezikom u 4. raz.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj buba klara prvotno napisa Vidi poruku
    podižem
    Jučer sam od klinca (3. r.) dobila poruku u informativci o izboru drugog stranog jezika za slijedeću školsku godinu (dakle, za 4. raz.). Riječ je o francuskom, što je manje bitno, ali nitko nam ništa nije pojasnio, samo trebamo zaokružiti DA ili NE.
    To je, dakle, izborni predmet, ali pretpostavljam ako se odluči za njega da nema ispisivanja do kraja godine? I kolika mu je satnica? Bude li u rasporedu (predsat ili zadnji sat) ili u suprotnim smjenama?
    Puno toga me zanima, ali ništa o tome nismo dobili službenim putem... Iskreno, mislila sam da ćemo o tome odlučivati nakon nekog roditeljskog sastanka na početku nove školske godine, a ne ovako...
    Uglavnom, zanimaju me vaša iskustva sa drugim stranim jezikom u 4. raz.
    Moji uče engleski kao drugi jezik, tj. izborno (njemački im je prvi strani jezik).

Satnica drugog stranog jezika ista je kao i satnica prvog - 2 sata tjedno

U našoj školi gledaju da nižim razredima izborni jezik bude uklopljen u satnicu, a kasnije - s više ili manje sreće na repu rasporeda, ponekad s rupom za ručak, ali rijetko u kontra smjeni.

Nema ispisivanja do kraja godine - to vrijedi za sve izborne predmete. Nekad su se ovi dodatni jezici bodovali za upis u srednju školu, mislim da sad to nije tako. Ali kako je mojima njemački prvi, nije bilo uopće dileme hoće li na engleski ili neće - idu i gotovo. Da ima i francuski, moj mlađi bi se istog trena upisao - njemu to ide.

Ima djece (čak više nego bi čovjek očekivao) kojima drugi strani jezik ide teško, pa su im nakon prve godine učenja preporučili da djecu poštede tog jada, jer im loša ocjena kvari prosjek (bar kod nas nema "motivacijskih" ocjena iz stranog jezika - nema nikakve razlike između statusa osnovnog i izbornog jezika - ako znaš za 3, toliko i dobiješ).

Mojima to nije nikakva tlaka. Eh, sad, ne znam kako bi bilo da im je engleski prvi, a neki drugi jezik izborni... ali mislim da to ovisi o djetetu i o profesoru. O udžbenicima mi je teško prosuditi - često mi se čini da bi mogli biti i bolje napisani, ali POČETNO učenje stranog jezika ima svrhu da dijete nauči osnove. Jedino to je bitno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •