Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 122 od 122

Tema: Izborni predmeti, gdje su u rasporedu?

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod nas je princip da izborni (ne govorim tu o vjeronauku koji je uvijek u rasporedu) ide u raspored mlađima
    znači 4. ima u rasporedu, 5. isto, uglavnom, što su stariji stavlja im se dalje van rasporeda, tako da osmaši uglavnom imaju debelo u kontra smjeni

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

upravo sam saznala da je drugi strani jezik u našoj školi cijelo vrijeme (4-8 r.) u rasporedu

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

baš lijepo u našoj nije

baš je bilo na sastanku, i pital jedan tata zakaj klinci imaju 3xtjedno u suprotnoj smjeni izborne, a zaključak je bio u svezi zakona o očuvanju učionica

usput ja sam u srednjoj hodala u suprotnu smjenu na tjelesni 2x1 sat na drugi kraj grada.

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mmmm..zakon o učionicama.. Da mi je zamoliti čovjeka da ga malo pobliže objasni.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ma nema veze - kad pogledaš koliko košta škola stranih jezika, isplati se sve da je i u drugoj školi za 0 kuna, a ne samo u drugoj smjeni.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a kad vidiš koliko (ne)nauče u školskom učenju jezika, zapitaš se :D

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ninochka prvotno napisa Vidi poruku
    a kad vidiš koliko (ne)nauče u školskom učenju jezika, zapitaš se :D
    To sam i ja mislila, pa čak išla po drugo mišljenje (pa me žena razuvjerila). Sad ipak pokazuju rezultate u oba jezika, ali to je nakon nekoliko godina učenja.

Inače, kad se sjetim sebe - ne bih baš rekla da sam naučila nešto jezika u osnovnoj školi, samo osnove koje su mi pomogle kasnije. Vjerojatno je tako i sada. Ima pustih ponavljanja u učenju jezika, ali sad kad gledam iz druge perspektive - možda baš tako i treba biti.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 30.05.2014. at 14:14

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja se ne bunim. ako išta na jezike će klinci ići. to je nešto što će im u budućnosti i više od ocjena trebati. Al ja, koja sam imala stvarno uho i smisla za jezike nisam bogznašto naučila u 8 godina...Tako su i oni krenuli sad
    al neka ih. neće štetiti

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

cure,

jel itko ima iskustva da se dijete koje ne ide na izborni VJ za vrijeme tih sati pokupi iz škole i vrati na sljedeći sat, govorim o nižim razredima

može li se to?
    jel postoje kakva ograničenja/prepreke?

jel znate za još neka kvalitetnija rješenja za rupe od VJ od sjedenja s učiteljicom u kabinetu ili u knjižnici ili , ajmee, sjedenja u razredu na tom istom satu?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Moja je sjedila u razredu do njih, na njihovom redovnom satu, i to joj je bilo super.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da ne bi trebao biti problem, ako se dogovoris s uciteljicom, odn. školom
    Ali ne znam ima li potrebe
    Moja V je prva 4 razreda bila s učiteljicom u boravku ili knjižnici, a sad, u 5. odu sami u knjižnicu, koja im je uvijek otvorena, i napišu zadaću

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Zakonski to smijes napraviti. Taj sat tvoje dijete ne treba biti u skoli i skola ce ti to sigurno objerucke prihvatiti jer onda oni nemaju bas nikakvu obavezu pobrinuti se za nj taj sat.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj mama pticica prvotno napisa Vidi poruku
    cure,

jel itko ima iskustva da se dijete koje ne ide na izborni VJ za vrijeme tih sati pokupi iz škole i vrati na sljedeći sat, govorim o nižim razredima

može li se to?
    jel postoje kakva ograničenja/prepreke?

jel znate za još neka kvalitetnija rješenja za rupe od VJ od sjedenja s učiteljicom u kabinetu ili u knjižnici ili , ajmee, sjedenja u razredu na tom istom satu?
    Ne znam zakonski, ali znam da recimo u školi u koju ide moj sin ne puštaju učenike nižih razreda van škole za vrijeme nastave.
    Moj je jednom nešto trebao na brzinu skoknuti doma za vrijeme boravka (stanujemo doslovno preko puta škole), i učiteljica ga je pustila, ali je poslala jednog sedmaša s njim da ga prati.
    Za vjeronauk nikad nismo isprobavali, iako sam jednom bila toliko revoltirana cijelom situacijom da sam mu rekla da neka ide doma za vrijeme tog sata, ali on nije htio. Da se ne smije.

Kvalitetno rješenje je VJ prvi ili zadnji sat, ali tu sreću smo dočekali tek u 4. razredu.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vjerojatno bi dijete moglo van da neki odrasli dođe po njega, ne samo
    I mi smo u 4.razredu imali tu sreću, a sto je bilo lijepo, 2x tj duže spavanje
    Sad, u 5.razredu od 4 sata vjeronauka (2 smjene) 3 su u rasporedu, a samo je jedan 1.sat

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Isto je i kod nas - mora odrasla osoba doći po dijete i na porti zapisati da je ušla i po što je došla.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

odlično
    super je znati da ne postoji prepreka da dijete izađe "na pauzu" uz pratnju odrasle osobe
    i drago mi je u biti da ne puštaju malce iz nižih razreda same van iz škole

zasad kod mene nema potrebe jer im je učiteljica odlučila uvijek biti s njima (ima ih više ) dok traje izborni vj
    ali ak se kaj promijeni, bit će gušt otić po dijete i prošetat po kvartu ...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Zanimljivo mi je kako su uspjeli organizirati da je izborni njemački uvijek prvi ili zadnji sat, a vjeronauk uvijek unutar rasporeda. Ja sam htjela ići oko toga razgovarati sa učiteljicom, ali curka sada obožava te rupe u rasporedu (4. razred), jer ima društvo od par cura sa kojima si je i inače dobra, pa im je to prilika da se igraju i druže.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ne vidim kako bi svim razredima uvijek izborni predmet mogao biti prvi ili zadnji sat. U razredu mog djeteta ove su školske godine vjeronauk i njemački ravnopravno podijelili mjesto - jedan je tjedan vjeronauk na "rubnim" mjestima, a drugi tjedan njemački. Jako sam sretna da se ne radi o suprotnoj smjeni.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi imamo njemački u suprotnoj smjeni.
    pa tako recimo u popodnevnom turnusu ima njemački od 10.40 do 11.25
    a školu od 14.00 do 18.15
    zgodno

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Ne vidim kako bi svim razredima uvijek izborni predmet mogao biti prvi ili zadnji sat. U razredu mog djeteta ove su školske godine vjeronauk i njemački ravnopravno podijelili mjesto - jedan je tjedan vjeronauk na "rubnim" mjestima, a drugi tjedan njemački. Jako sam sretna da se ne radi o suprotnoj smjeni.
    Da.

Tako to ide.

Moji su sad već stariji (osmaš i sedmaš) i osmaš ima izborni jezik redovito u suprotnoj smjeni. Vjeronauk je u jednoj smjeni prvi sat. Mislim da je tako i kod mlađega. Satničari gledaju da mlađim razredima izađu ususret kod toga, a starijima kako padne grah. Moji u suprotnoj smjeni imaju još informatiku (izborni predmet), a dodatna fizika (izvannastavna) je nalijepljena na raspored.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa, izborni predmeti su zaista izborni predmeti, i ne bi trebali biti u rasporedu.
    Mislim, satničari izlaze u susret onima koji na njih idu, a onima koji ne idu stvaraju probleme.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno da se ne može izaći svima u susret. No, u 2 tjedna (ujutro/popodne) njemački je uvijek prvi ili zadnji sat, a vjeronauk uvijek unutar rasporeda. Mene to živcira, curi je super, pa neću ništa poduzimati.

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •