Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: HELP- antibiotik, da ili ne?

ninni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno HELP- antibiotik, da ili ne?

cure pomagajte!
    doktorica nam je prepisala antibiotik - sinersul sirup jer beba ima neku bakteriju u oku (nisam zapamtila naziv) pa joj oko suzi i krmeljavo je. prvo smo mislili da je možda sužen suzni kanal, ali bris je pozitivan na bakteriju, pa je dobila taj sirup. nije mi drago da pije antibiotik ako ne mora, a posebno jer u kontraindikacijama piše da ga ne smiju piti djeca mlađa od 2 mjeseca zbog mogućeg nastanka kernikterusa, ma šta to značilo. beba će za desetak dana napunit dva mjeseca.
    dakle, šta da radim, da poslušam doktoricu i dam joj antibiotik, ili da probam sa onom narodskom metodom i uštrcavam joj mlijeko u oko? :/

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ok, valjda sam zaboravila... ali meni su svojevremeno rekli da sinersul nije antibiotik :? ... znam da sam ga pila puno puta, i da sam na kraju postala alergična na njega (gušim se).

baš piše da je antibiotik???

ja ne bih napravila nijednu od ove dvije stvari koje si navela . za početak bih potražila drugo mišljenje. ne mora značiti da je tvoja pedijatrica - sveznalica.

lidac2004

Početno

ako ima bakteriju, sumnjam da ce joj mlijeko pomoci.
    koliko god mlijeko zdravo bilo- nije lijek (moje skromno misljenje).

dakle ja bi joj dala antibiotik.
    ipak ima bakteriju i bolje ju je sad lijeciti nego cekati da bude jos gore (opet moje skromno misljenje).

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Sinersul nije antibiotik, nego bakteriostatik (razlika u definiciji).
    Ali ako je u brisu izolirana bakterija, onda bi joj trebala dati antibiotik. Nije s okom za isprobavanje.

Andrej je imao sužen suzni kanal i zbog toga česte upale oka u prva 4 mjeseca, ja sam pokušavala one fore s mlijekom u oko, ali kod prave upale to nije djelovalo. I dvaput smo bili na antibiotskim kapima (Tobrex, Garasone), koje su zaista i djelovale. U ovakvim slučajevima trebalo bi ipak slušati liječnika.
    Samo mi je malo čudno što vam je prepisala sirup (kakav god bio) za upalu oka. Naš pedijatar uvijek je upale oka liječio kapima za oko, lokalno.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Sinersul je kombinacija bakteriostatskog antiinfektivnog lijeka sulfametoksazola (sulfonamidski kemoterapeutik) i trimetoprima (derivat diaminpirimidina). Svaka komponenta zasebno djeluje bakteriostatski, dok zajedno djeluju sinergistično, tj. baktericidno, često i na mikroorganizme koji su rezistentni na jednu ili na svaku od komponenti zasebno. Sinergistično antibakterijsko djelovanje komponente Sinersula ostvaruju blokiranjem dvije različite faze u biosintezi tetrahidrofolne kiseline u mikroorganizmima. Sulfametoksazol inhibira ugrađivanje paraaminobenzojeve (PABA) u dihidrofolnu kiselinu (neposredni prekursor folne kiseline), a trimetoprim pretvorbu dihidrofolne kiseline u funkcionalni i aktivni oblik, tetrahidrofolnu kiselinu, kofaktora u sintezi bakterijskih nukleinskih kiselina, zbog čega se inhibira sinteza bakterijskih bjelančevina.
    Mozda pedijatar smatra da se bakterija nije smjestila samo lokalno u oku pa se odlucio za preparat koji djeluje sistemski.

Ako ste u nedoumici nazovite vaseg pedijatra i pitajte ga zasto se odlucio za sitemsku a ne za lokalnu terapiju. U svakom slucaju mislim da se neka terapija treba provest, da mlijeko nije u ovom slucaju dovoljno.

ninni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

thanks. nazvat ću ujutro ponovno pedijatricu da mi objasni zašto je prepisala sirup a ne nešto lokalno jer mi je to stvarno čudno. lako što je čudno meni, nego je čudno i još trojici pedijatara koje sam u međuvremenu pitala za mišljenje. svi se doduše ograđuju jer ne vide točan nalaz brisa ni antibiogram, ali nije im baš to sa sinersulom najjasnije.

ninni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

e da, još jedno pitanje - da joj i dalje nastavim masirati oko?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •