Sinoć sam išla raditi kolač od kestena, imam ga još smrznutog od jesenjske berbe.
Prvo sam išla kesten smiksati štapnim mikserom i ubrzo se mikser napunio uljepljenim kestenom. Držala sam mikser u lijevoj ruci i krenula sa desnim kažiprstom očistiti kesten. Kako sam uključila mikser ne znam, samo sam osjetila kako mi oštrica dere po prstu. Vrisnula sam, prst pod vodu, krv curi, viknula sam MM-u da mi donese sterilnu gazu i stisnula sam prst. Tek tada me počelo boljeti. Nakon pola sata sam se usudila otvoriti gazu, bilo me strah što ću vidjeti. Prvo je MM pogledao i tek kada je rekao da je prst u komadu sam ja bacila oko. Uglavnom sam nokat sav izrezuckala, cijelom debljinom nokatne ploče, i kožu uz nokat, ali da je tako zahvatilo jagodicu možda bi je i otfikarilo.
Danas sam slikala i pukla mi je kost, tako da imam longetu, da sam sinoć išla stavili bi i jedan šav, ovako nisu. Na kraju sam dobro prošla, i definitivno se uvjerila da štapni mikser ima jak nož, ali da se ne čisti dok je u struji.