Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Skoro sam odrezala jagodicu, ili kako ne čistiti mikser

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Skoro sam odrezala jagodicu, ili kako ne čistiti mikser

Sinoć sam išla raditi kolač od kestena, imam ga još smrznutog od jesenjske berbe.
    Prvo sam išla kesten smiksati štapnim mikserom i ubrzo se mikser napunio uljepljenim kestenom. Držala sam mikser u lijevoj ruci i krenula sa desnim kažiprstom očistiti kesten. Kako sam uključila mikser ne znam, samo sam osjetila kako mi oštrica dere po prstu. Vrisnula sam, prst pod vodu, krv curi, viknula sam MM-u da mi donese sterilnu gazu i stisnula sam prst. Tek tada me počelo boljeti. Nakon pola sata sam se usudila otvoriti gazu, bilo me strah što ću vidjeti. Prvo je MM pogledao i tek kada je rekao da je prst u komadu sam ja bacila oko. Uglavnom sam nokat sav izrezuckala, cijelom debljinom nokatne ploče, i kožu uz nokat, ali da je tako zahvatilo jagodicu možda bi je i otfikarilo.
    Danas sam slikala i pukla mi je kost, tako da imam longetu, da sam sinoć išla stavili bi i jedan šav, ovako nisu. Na kraju sam dobro prošla, i definitivno se uvjerila da štapni mikser ima jak nož , ali da se ne čisti dok je u struji.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja redovito, dok miksam, zabadam kaziprst u smjesu i lizem (ne citajte ovo vi koje jedete moje kolace) i mislim se kako ce me jednom uhvatit i samljet, ali ipak ne odustajem.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Uh...
    Ja sam si nedavno odrezala vrh jagodice na kažiprstu, ali ne mikserom nego nožem kada sam rezala glavicu zelja. Bolilo je za poluditi. Izgledalo je ružno, falilo je komad kože i mali dio nokta ali je zaraslo vrlo brzo i na djelu gdje je falio komad brzo se "popunilo" mladom kožom.
    Nadam se da će i tebi ubrzo zacijeliti i da ćeš skinuti longetu.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Brrrrrrrrrr!
    Mene je frka miksera još otkad sam prije nekog vremena pročitala kako je dvogodišnjak gurnuo ruku u mikser dok mama nije gledala i uključio ga, mislim da si nije ništa odrezao, ali je prošao slično ovako kao vi.
    Prste dalje od rotirajućih noževa!

(a ja bih morala prste dalje od svih noževa, jer sam majstor za samoozljeđivanje... )

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Brunda prvotno napisa
    Uh...
    Ja sam si nedavno odrezala vrh jagodice na kažiprstu, ali ne mikserom nego nožem kada sam rezala glavicu zelja. Bolilo je za poluditi. Izgledalo je ružno, falilo je komad kože i mali dio nokta ali je zaraslo vrlo brzo i na djelu gdje je falio komad brzo se "popunilo" mladom kožom.
    Nadam se da će i tebi ubrzo zacijeliti i da ćeš skinuti longetu.

moj je brat dok je bio u srednjoj skoli masinom za rezanje salame skinuo komad koze i nokta, bas kao ti. u bolnici su mu skidali kozu s nekud (ne sjecam se od kud) i zasivali na to mjesto.

od tad imam uzasan strah od tih spravica

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    Brrrrrrrrrr!
    Mene je frka miksera još otkad sam prije nekog vremena pročitala kako je dvogodišnjak gurnuo ruku u mikser dok mama nije gledala i uključio ga, mislim da si nije ništa odrezao, ali je prošao slično ovako kao vi.
    Prste dalje od rotirajućih noževa!

(a ja bih morala prste dalje od svih noževa, jer sam majstor za samoozljeđivanje... )
    Koliko se sjećam mali si je odrezao prst .

Mmm, dobri kolači, od kestena, naravno.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ajme, grozim se svega što ti iako može dohvatiti prste. Moj tata si je već dva puta odsjekao prst. Drugi put na sreću samo dio palca. Uh. Nisam znala da se i mikserom može zarezati.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

koma

ja sam si jednom, onaj taaanki, dugački nož, probila kroz cijeli prst; na jednu stranu ušao, na drugu izašao

a najbolje od svega je da sam ga to jutro nosila nabrust, jer se niš s njim, kao, ne može rezat, koliko je tup

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivancica prvotno napisa
    Nisam znala da se i mikserom može zarezati.
    To je bio štapni mikser, s nožem.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Brrrr, sva sam se naježila.

Andrea, užas, sad si me sjetila kako si je moj stari jednom probio žicom cijeli dlan. To da je bilo vidjet. Mogu mislit kako je bilo ovo tvoje. Neću više jer će mi pozliti.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

sve je dobro dok nožem ne idete vaditi komadiće tosta iz tostera (naravno-uključenog u struju)
    Samo je malo zaiskrilo ,a toster smo bacili,ja još uvijek živa!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Andrea, s tupim nožem se lako zarezati jer ne klizi dobro kroz ono što reže.
    Da ja i sebe prijavim: Zarezala sam prst i nokat na palcu na rezalici za kruh/salamu i sl, pala u nesvjest gledajući krv kako curi u lavabo, srećom se našao jedan prisebni tatin prijatelj (doktor, ali i tata je pa mi to nije ništa koristilo) koji mi je sve složio na mjesto i čvrsto zamotao prst. Imala sam još jedan vodoskok krvi iz tog zavoja, ali onda se smirilo. Sve je zaraslo skoro bez ožiljka (samo diskontinuitet u šarama na otiscima prstiju), nokat potpuno normalan.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •