Deaedi prvotno napisa
Imam pitanje, možda bi najesen uzeli nekom malog psa za curku. I ja bi radije uzela iz azila, no muči me slijedeće: rijetko se nađu štenci, a strah me uzeti nekog odraslog, možebitno istraumatiziranog psa, koji mi možda onda refleksno agresivno mogao reagirati na neki pokret djece. Naime, moji prvi susjedi su jako loše postupali sa psom (isključivo dvorište, lanac, udarali su ga itd.)Pas je jednom prilikom ugrizao malog susjeda, pa su ga dali u Azil, gdje sam vidjela kako se poklanja uz opis: druželjubiv, dobročudan, odrastao u obitelji s djecom. Ne mogu zamisliti tog psa npr. u stanu, a tek kako bi mogao reagirati na neki nagli pokret vlasnika ili djeteta. Također, činjenica je da su neki psi agresivniji od drugih, takve su vrste, to je karakterna, nasljedna osobinama. Ako uzmeš psa iz uzgoja, ipak donekle dobivaš neku "sigirnost" da uzimaš psa određenih karakteristka. Također, mi bi uzeli rado malog štenca, curu, malog rasta. U azilima se rijetko nađu štenci, a ako se i nađu, s obzirom da se uglavnom radi o mješancima, teško je prdvidjeti konačnu veličinu. A mi, iako smo u kući, de facto smo u stanu u kući, sa ne baš velikim dvorištem, tako da bi definitivno malog psa.
Slobodno me emso i drugi razuvjerite, dapače...