Pokazuje rezultate 1 do 50 od 193

Tema: Godišnji odmor nakon porodiljnog

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Citiraj Boxica prvotno napisa Vidi poruku
    koliko sam vidjela na drugom postu, ti si u toj tvrtci od 10.09.2012. i imaš pravo na puni GO za 2013.
    Ukoliko ti ne produže ugovor, poslodavac je po zakonu dužan ti isplatiti neiskorišteni GO
    ukoliko ipak dobiješ novi ugovor, GO za 2013 možeš iskoristiti do 30.06.2014.
    Hm, radi se o školi. Kolektivni godišnji je trenutno sad bio od 4.7. mislim do 9.8. Ja nisam htjela ni pitat da prekinem porodiljni i vratim se na godišnji.
    Znači imam pravo tražit da mi se plati godišnji? I to se ništa ne kosi s porodiljnom naknadom?

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Inka_1 prvotno napisa Vidi poruku
    Hm, radi se o školi. Kolektivni godišnji je trenutno sad bio od 4.7. mislim do 9.8. Ja nisam htjela ni pitat da prekinem porodiljni i vratim se na godišnji.
    Znači imam pravo tražit da mi se plati godišnji? I to se ništa ne kosi s porodiljnom naknadom?
    ne da imaš pravo tražiti, nego ti poslodavac to MORA platiti
    evo ti članak iz zakona o radu:

Naknada za neiskorišteni godišnji odmor
    Članak 61.(1) U slučaju prestanka ugovora o radu, poslodavac je dužan radniku koji nije iskoristio godišnji odmor u cijelosti, isplatiti naknadu umjesto korištenja godišnjeg odmora.
    (2) Naknada iz stavka 1. ovoga članka određuje se, sukladno odredbi članka 60. stavka 1. ovoga Zakona, razmjerno broju dana neiskorištenoga godišnjeg odmora.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •